Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

4.0.

Kirjoitettu 03.12.19
Esseen kirjoittaja: Johanna Lamberg
Kirjapisteet: 1
Kirja:
Kirjan kirjoittaja:
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tiimiakatemialla järjestettiin viimeistä kertaa puhujatapahtuma 4.0. jossa vieraana puhumassa oli Kristoffer Lawson. Hän oli kertomassa nettisivujen käyttökokemuksesta. Aihe itselle on hyvin vieras, sillä en ole tehnyt aikaisemmin yhtään nettisivuja. Tiimiakatemian 27. synttäreille Ella loi aivan mahtavan näköiset nettisivut, joissa olin hieman mukana seuraamassa miten se etenee. Aihe oli kuitenkin mielenkiintoinen ja toivottavasti joskus tulevaisuudessa tarvitsen näitä oppeja.

Lawson aloittaa kertomalla, että 80% käyttäjistä lähtee sivuilta pois, jos sivut ovat hitaat tai ne eivät toimi kunnolla. Näin myös samalla n. 40 % yrityksen voitoista häviää, joten on hyvin tärkeää, että sivut ovat toimivat ja kunnolliset. Aika hurjia lukuja, kun alkaa tarkemmin ajattelemaan asiaa. Itsekin olen törmännyt huonoihin nettisivuihin ja  lähden pois sivuilta, jos ne eivät toimi. Vaihdan yleensä toisen yrityksen sivuille, jotta palvelukokemus olisi hyvä ja helppo.

Nettisivun tärkeimmät kohdat ovat sivujen nurkissa. Käyttäjien katseen suuntaavat sinne ensimmäisenä ja ne ovat helppo nähdä eli tärkeimmät jutut sivujen nurkkiin! Lisäksi Lawson kertoo, että dialogia sivun ja käyttäjän kanssa on tärkeää. Se voi olla esimerkiksi ponnahdusikkuna, mikä hyppää asiakkaan silmille. Ponnahdusikkunassa voi olla esimerkiksi alennuskoodi tai “tilaa uutiskirjeemmet tästä” sivu. Sivuilla tuli myös käyttää vastavärejä! Ne korostuvat siellä parhaiten. Tapahtumien nettisivuilla kannattaa olla esimerkiksi ”Osta liput” korostettuna taustasta vastavärillä, jotta se korostuu käyttäjän silmille.

Lawsonin top 5 virhettä nettisivuilla

  1. Kuvat ovat liian pieniä -> Pikselimössöä
  2. Linkit, jotka avaavat uusille sivuille
  3. Kontrasti -> Saman värinen tausta kuin teksti
  4. Facebook logot puuttuvat sivuilta -> Ei voi jakaa helposti
  5. Saavutettavuus

 

Tämän jälkeen Lawson antoi tehtäväksi jokaisen tiimin tarkastella omia sivujaan. Me tarkastelimme Tiimiakatemia 27. synttäreitten nettisivuja projektiryhmämme kanssa ja saimme palautetta sivuista Lawsonilta. Sivut näyttivät hänen mielestään hyvälle, mutta ”Osta liput” painike heti sivun alussa tulisi olla isomalla ja eri värillä, jotta se korostuu taustasta. Hän kehotti myös tiivistämään tekstiä kuvauksissamme, jonka myös teimme jälkikäteen sitten.

 

Kokonaisuudessa puhuja oli mielenkiintoinen ja saimme ihan konkreettisia ohjeita omien projektien nettisivuille. Toivottavasti 4.0. -tapahtuma saa uudenlaisen konseptin ja jatkoa, sillä puhuja tapahtumia itse kaipaan välillä Tiimiakatemia työntouhun ohelle!

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!