Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

4.0 Kristofer Lawson – konkretian merkitys

Kirjoitettu 25.11.19
Esseen kirjoittaja: Hanna Lehtomaa
Kirjapisteet: 1
Kirja:
Kirjan kirjoittaja:
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Aikakautensa viimeinen, syksyllä 2019 ollut 4.0 sai hienon lopun ja oli mielestäni aika menestys. Kristofer Lawson jutteli meille käyttäjäkokemuksesta liittyen verkkosivuihin. Lawsonilla on paljon kokemusta alalta ja hän kertoi omaa historiaansa sekä yhdestä nykyisistä firmoistaan, joka analysoi verkkosivuja käyttäjäkokemuksen näkökulmasta. Lawson heitti ilmoille paljon hyviä ajatuksia, joita en ollut aiemmin ajatellut mutta olen ollut asioiden kanssa tekemisissä ja itsekin tehnyt verkkosivuja, mutta käyttäjäkokemus oli kuitenkin aiheena minulle aika uusi ja vieras. Keskustelu pyöri esimerkiksi  mikä saa asiakkaaan/henkilön viihtymään nettisivuilla, mikä yleensä ärsyttää ihmisiä sivua selaillessa vaikuttaen asiakkaan käyttäjäkokemukseen ja täten esimerkiksi ostopäätöksiin. Mikä merkitys on kontrasteilla ja elementtien asettelulla, eli yleisesti käyttäjäkokemuksen rakentaminen. 

Alkuun käyttäjäkokemuksesta kuunteleminen oli ihan mielenkiintoista, mutta mikäli aihe ei ole lähellä sydäntäsi onhan sitä hieman vaikea kuunnella keskittyen useampi tunti. 4.0:n loppuvaiheilla Lawson ehdotti pientä workshoppia, ja tässä tuli itselleni tämän 4.0 suurin oppi. Olen ollut mukana monenlaisissa workshopeissa mutta olen aina kokenut ne ehkä hieman raskaina, ajanhukkana enkä ole oikein arvostanut niitä, mielestäni ne on ollut aika hyödyttömiä enkä ole ollut kiinnostunut osallistumaan workshopeihin. Lawsonin luennon kohdalla kuitenkin käsittelemämme asiat konkretisoitua todella workshopin myötä ja käsitykseni workshopeja kohtaan kirkastui. 

Workshopissa katsoimme omien tiimiemme nettisivuja Lawsonin ohjeiden ja vinkkien pohjalta ja teimme niihin parannuksia saman tien. Se, että aloimme saman tien hommiin käytyjen asioiden tiimoilta ja saimme niistä palautteen heti oli ratkaisevin asia siinä, että 4.0 kantoi itseni kohdalla niin paljon hedelmää. 

Jatkoon tästä lähtee ensinnäkin se, että edes harkitsen workshopien pitämistä esim. osana tiimin treenejä. Suunnitelmallisuus, millainen workshop on ja missä yhteydessä aika käytetään siihen merkkaa todella paljon lopputuloksen onnistumisessa. Kuten treenitkin, sen, onko niitä suunniteltu ennakkoon vai ei huomaa kyllä ja harvoin suunnittelemattomat treenit ovat yhtä hyvät kuin sellaiset, joiden miettimiseen on käytetty aikaa. 

Tagit: , , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!