Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

4.0 Kristoffer Lawson

Kirjoitettu 17.02.20
Esseen kirjoittaja: Juuso Vainula
Kirjapisteet: 1
Kirja: 4.0 Kristoffer Lawson
Kirjan kirjoittaja: -
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Syksyn 2019 4.0 essee tyylikkäästi 3kk tapahtuman jälkeen. Noh, parempi nyt kun ei milloinkaan.

 

Perjantaina 1.11.2019 Akatemialla oli 4.0 vieraana Kristoffer Lawson, aiheena hänellä oli verkkosivujen käyttäjäkokemus. Minulla ei juurikaan ollut kokemusta verkkosivujen suunnittelusta, mutta aihe oli silti erittäin mielenkiintoinen. Olimme juuri uudistamassa Tempon sivuja ja otinkin kovimmat vinkit ylös.

Lawson aloitti kertomalla verkkosivujen käyttäjien kärsimättömyydestä. Jos sivut eivät aukea heti tai ne ovat muuten vaan hankalakäyttöiset, kävijät lähtevät todella nopeasti pois. Noin 80% kävijöistä lähtee sivulta pois, jos ne eivät toimi optimaalisesti.

Estetiikka vaikuttaa käyttäjiin todella paljon. Esimerkiksi tekstin on oltava tarpeeksi isoa ja sen väritys tulee erottua taustasta. Värimaailma on muutenkin todella isossa roolissa verkkosivuilla. Haluat, että kaikki painikkeesi ovat selvästi erottuvia räiskyvillä väreillä. Painikkeitakaan ei kannata laittaa liikaa, vaan mieluiten yksi iso painike, joka ohjaa kävijää pidemmälle. Menun on oltava samanlainen joka sivulla ja ihmisiä vituttaa suunnattomasti Pop-up kysymykset ja jos linkki avautuu uudessa ikkunassa (voin allekirjoittaa kaiken).

 

Esityksen lopussa Lawson käski kaikkien tiimien mennä attractive.ai sivustolle ja testata omien verkkosivujen toimivuutta. Tempon silloisissa sivuissa oli jonkin verran parannettavaa ja Lawson kiersikin tiimit läpi ja henkilökohtaisesti opasti miten sivuja kannattaisi päivittää. Tempon sivuilla teksti eivät erottuneet tarpeeksi hyvin, värimaailma oli liian samanlainen teksteissä ja linkeissä. Sivulla oli paljon kuvia ja videoita, jotka hidasti sivua huomattavasti.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!