Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

5 dysfunctions of a team

Kirjoitettu 19.11.18
Esseen kirjoittaja: Lauri Suhonen
Kirjapisteet: 2
Kirja: 5 dysfunctions of a team
Kirjan kirjoittaja: Patrick Lencioni
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Mielenkiinnosta tiimimme parantamiseen ja oman ymmärrykseni kasvattamiseen tiimimme mahdollisista kehityskohdista, päätin katsoa noin neljäkymmentä minuuttia kestävän pätkän youtubesta nimeltä ”The five dysfunctions of a team”. Olin myös kuullut monelta tiimiakatemialaiselta hyviä juttuja tähän pätkään

Pätkässä puhutaan siis tiimien suurimmista ja yleisimmistä vioista ja miksi niitä esiintyy. Puhujana toimii Patrick Lencioni, joka on omasta mielestäni videolla viihdyttävä, selkeä ja helposti seurattava puhuja. Aiheet, joista videolla puhutaan ovat helposti samaistuttavia ja varmasti jokaista niistä on esiintynyt myös meidän omassa tiimissämme, joitain selkeästi enemmän kuin toisia. Jotkut aiheista olivat toki minulle jo itsestään selkeitä, mutta aiheisiin liittyvät esimerkit ja niihin mahdolliset ratkaisut olivat hyvin mielenkiintoisia. Osa aiheista olikin sitten vähän uudempia minulle, muuta silti hyvin ymmärrettäviä ja helposti samaistuttavia.

Viisi tiimin toimintahäiriötä videolla ovat luottamuksen puute, konfliktien vältteleminen, sitoutumisen puute, vastuuvelvollisuuden välttely ja tuloksiin puuttumattomuus. Jos jotain näistä löytyy tiimistä, niin se ei toimi täyteen potentiaaliinsa nähden.

Kaikki nämä perustuvat videon perusteella avoimuuteen, rehellisyyteen ja luottamukseen.  Suurimpana itselle, joka nousi näistä ylitse muiden on selkeästi konfliktien välttely. Tässä on selkeä kehityksen kohde meidän omalle ja suhteellisen uudelle tiimille, jossa kaikki eivät vielä välttämättä tunne toisiaan kovin hyvin eivätkä halua suututtaa ketään. Pitäsi pystyä rohkeammin sanomaan tiimiläiselle, jos joku on mennyt hänen tekemisissään vikaan, eikä vain olla hiljaa ja kehuskella. Tämä varmasti parantuu, kun tiimi alkaa tuntemaan toisensa entistä paremmin ja aletaan tajuamaan kuinka tärkeää rakentavan palautteen ja kritiikin antaminen on. Tämä on myös ainoa tapa ihmisille oppia ottamaan kritiikkiä vastaan ja oppimaan siitä. Itse olen aina koittanut vältellä konflikteja ihmisten kanssa viimeiseen asti, sillä en tykkää riitatilanteista. Koitankin jatkossa olla rehellinen ja sanoa miten asiat ovat kasvotusten ihmiseltä ihmiselle. Konfliktien välttelyyn liittyy tietyllä tapaa myös vastuullisuuden välttely, eli ei oteta vastuuta omista mokistaan ja ei uskalleta antaa rehellistä palautetta sille joka virheen teki. Tietenkin kaikkien tiimiläisten pitää muistaa, että kaikki ovat lähtökohtaisesti vastuussa kaikesta tiimin kanssa.

Toinen itselle tärkeä toimintahäiriö on  luottamuksen puute. Mielestäni tähän perustuu kaikki tiimin asiat ja tämä on myös elämässä hyvin tärkeä asia. Luottamuksen kasvua edesauttaa ihmisten sitoutuminen ja se, että ollaan rehellisiä toisillemme. Luottamuksen tulemista ei pysty toisaalta liikaa nopeuttamaankaan, vaan se tulee yleensä ajan kanssa, kun ihmiset oppivat tuntemaan toisensa paremmin. Omassa tiimissämme on käynnissä tietynlainen välivaihe, eli ihmiset alkavat vähitellen tuntemaan toisiaan paremmin ja viihtyvät paremmin toistensa seurassa. Kuitenkaan työasioissa ei välttämättä ole täyttä luottamusta kaikkia kohtaan. Tätä edesauttaisi varmasti onnistuneet projektit, joissa näkee, että kaikki ovat luottamuksen arvoisia ja hoitavat tehtävänsä hyvin. Luottamuksen kasvun myötä, myös sitoutuminen kasvaa, eli nämä menevät mielestäni hyvin käsi kädessä. Sitoutumattomaan ihmiseen on vaikeampi luottaa.

Tuloksiin puuttumattomuus on myös hyvin tärkeä juttu tiimin eteenpäinmenon kannalta. Meidän tiimissämme ei olla ehkä vielä päästy liikaa tuloksia miettimään, mutta aina, kun projekti on saatu maaliin ollaan mietitty, että mikä oli kannattavaa, minkä voisi jatkossa jättää pois ja mitä parantaa. Jos näihin asioihin ei puututtaisi ja tehtäisiin aina samat virheet, niin luonnollisesti tiimi ei kehittyisi mihinkään. Jatkossa kun tuloksia alkaa tulemaan lisää, pyrin puuttumaan niiihin entistä paremmin ja tuomaan sen myös yhä enemmän tiimin arkeen mukaan.

Mielestäni video on kaikin puolin opettavainen ja kehittävä paketti varsinkin meille aloitteleville tiimiyrittäjille ja tiimeille. Kaikki toimintahäiriöt ovat tiimeille haitallisia ja jos niitä esiintyy, niihin pitää puuttua. Olen videon katsottuani varmasti paljon valmiimpi kehittämään tiimimme toimintaa ja aijon myös sitä tehdä parhaani mukaan. Videolla oli myös hyviä ohjeita ihan elämäänkin liittyen, joista voisi olla hyvä ottaa vähän koppia.

 

 

 

 

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!