Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Taivas+Helvetti vol3

Kirjoitettu 12.12.18
Esseen kirjoittaja: Henrikki Kulmala
Kirjapisteet: 2
Kirja: Taivas+Helvetti vol3
Kirjan kirjoittaja: Karo Hämäläinen
Kategoriat: 3. Yrittäjyys, 3.1. Yrittäjien elämänkertoja ja yritysten historioita, 3.2. Yrittäjän taidot ja työkalut, 6.1. Asiakkuuden työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Taivas+ helvetti kirjasarja pyrkii tuomaan suomalaisten yrittäjien tarinoita lukijoiden tietoisuuteen inspiroiden ja motivoiden lukijaa tekemään niitä asioita, joista todella pitää. Taivas + helvetti vol 3 – kirjassa on kerrottuna 15 suomalaisen yrittäjän oma tarina siitä kuinka he kasvoivat yrittäjiksi ja mitkä tekijät vaikuttivat siihen päätymiseen. Mielestäni kirja onnistuu tavoitteissaan inspiroida ja rohkaista aloittavia yrittäjiä omalla polullaan. Kirja osuu melko hyvin omaan henkilökohtaiseen tilanteeseeni aloittavana tiimiyrittäjänä. Tarinoista paistaa läpi peri suomalainen periksiantamattomuus ja päättäväisyys monellakin eri tavalla.

Päätin avata esseessäni minua eniten kiinnostaneen tarinan, siitä kuinka omaa intohimoa ja tavoitteita seuraamalla voi päästä juuri sinne, minne tähtää. Rap artisti Kimmo Laihon tarina oli mielestäni hyvin rehellinen kertomus siitä, kuinka omalla asennoitumisella ja vuorovaikutuksella on suuri merkitys menestyksen kannalta.

Kimmo Laiho eli ”Elastinen” on yksi suomirapin pioneereista ja menestyneimmistä rap artisteista suomessa. Laiho kertoo, että jo lapsena hänelle on asetettu päähän fakta, että asioiden eteen on tehtävä hurjasti töitä, mitään ei tule ilmaiseksi. Laihon hurja kasvutarina oopperan lapsikuorosta suomen yhdeksi menestyksekkäimmäksi rap artistiksi ja musiikintuottajaksi on rehellinen kertomus siitä, kuinka seuraamalla omia unelmiaan kaikki on mahdollista. Laiho kertoo, ettei ikinä suunnitellut ryhtyvänsä yrittäjäksi ja epäröineen ajatusta ”lama ajan ” lapsena. Myöhemmin hän kuitenkin toteaa yrittäjyyden olleen juuri se oikea polku hänelle toteuttaa itseään ja unelmiaan omalla tyylillä. Laiho on rikkonut perinteisen rap artistin stereotypiaa monella eri tavalla ”rikoin stereotyypin, siitä että räppärin pitää olla kovis” – hän toteaa tarinassaan. Laihon positiivinen elämänasenne ja ulosanti on osoittautunut hänelle eduksi myös harjoittaessa liiketoimintaa.

Suurin opetus Laihon tarinassa on mielestäni se, että jokaisen tulisi olla täysin oma itsensä tilanteesta riippumatta ja mennä omia unelmiaan kohti tavalla tai toisella unohtamatta päämäärää kaiken tiimellyksen keskellä. Omat tavoitteet ja päämäärät saattavat joskus unohtua silloin kun niiden eteen joutuu tekemään paljon asioita, jotka tuntuvat turhauttavilta ja loputtoman raskailta. Uskon että positiivinen elämänasenne ja kyky nähdä asioista myös parhaat puolet vaikka olosuhteet eivät sitä tukisikaan auttaa itseäni niin tiimiakatemian aikana kuin myöhemmin työelämässä. Loppujen lopuksi moni asia on omasta asenteesta ja suhtautumisesta kiinni. Mitä sinä haluat oppia ja mitä olet valmis kokemaan sen eteen?

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!