Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Toimintamallien Harmoniaa

Kirjoitettu 03.08.17
Esseen kirjoittaja: Anton Vaulasvirta
Kirjapisteet: 2
Kirja: 7 Habits of Highly Effective Peole
Kirjan kirjoittaja: Stephen R. Covey
Kategoriat: 1. Oppiminen, 2.2. Tiimityön taidot ja työkalut, 8. Henkinen kasvu

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Hain kirjalla henkilökohtaista kasvua, etenkin tiimitoiminnan kehittämisen kannalta että oman elämän hallintaan. Covey paljastaa kirjassaan seuraavat seitsemän toimintamallia, jotka tekevät erittäin aikaansaavan ihmisen –  Coveyn mukaan ytimessä ovat nämä periaatteet, jotka toimivat kuin luonnon lait ja ne ovat tuloksellisuuden kannalta olennaisia osia. Sisäistäessään nämä periaatteet on mahdollista luoda oman menestyksensä.

 

  1. Proaktiivisuus vs. Reaktiivisuus

Proaktiivisen ihmisen ajatus liikkuu asioiden ympärillä. Kun reakiivinen keskittyy itse ongelmaan, proaktiivinen keskittyy ratkaisuihin. Ei proaktiivisuus ole mikään salaperäinen juttu, joka ihmisillä joko on tai ei ole. Yksinkertaisesti se on tapa käsitellä asioita, jotta voimme niitä kehittää ja vahvistaa.

Yksinkertaisena esimerkkinä sanottuna olet menossa mereen uimaan. Reaktiivinen ihminen tajuaa vasta uidessaan, että tämähän on todella suolaista, aaltoja on valtava määrä ja täällähän on muitakin ihmisiä – eikä myöskään näin ollen osaa nauttia olostaan lainkaan. Proaktiivinen ihminen sen sijaan on saattanut tiedostaa etukäteen jokaisen tai suurimman osan näistä ”negatiivisista” mielenmalleista – muttei välitä asiasta. Proaktiivinen ihminen osaa adaptoitua ja nauttia siitä, että merivesi on lämmintä ja suolaisuus tekee hyvää iholle.

 

  1. Begin with the End in Mind – Tavoite mielessä

Mitä haluaisit sinusta sanottavan elämäsi päätteeksi? Kaikkien arvojesi joukosta, mitä aktiivisesti mielessäsi pyörii, tai mitä arvoiksesi kuvittelet alkaa nousta esiin ne merkityksellisimmät pääkohdat. Mitkä ovat niitä asioita, joita todella haluan elämältäni? Kyse ei ole siitä, mitä haluaisit muiden ajattelevan sinusta, vaan siitä, millainen todella haluaisit olla. Vievätkö nykyiset päätökset ja valinnat niitä kohti? Jos eivät, olisiko aika istua alas ja ajatella asiaa?

 

  1. Put First Things First – Asia tärkeysjärjestykseen

Itsestäänselvyyksiä kyllä, mutta jostakin on aloitettava. Mitkä ovat sinulle ne kaikista tärkeimmät asiat, ja käytätkö suurimman osan ajastasi niiden tekemiseen vai aivan johonkin muuhun? Tähän kallistun välillä itsekin: voimme olla kiireisiä – hyvin kiireisiä – olematta erityisen aikaansaavia.

Lähdin tarkastelemaan asiaa viime kevään kautta. Kevät tuntui raskaalta, vaikka jälkikäteen pohtiessa sitä itse tekemistä ei valtavaa määrää ollut – tuloksista puhumattakaan. Kun puhun tuloksista, ajattelen sitä lähinnä rahatuloksen ja oppimistulosten perusteella. Kevään projekteista vain yksi oli todella opettavainen, ja muista rahatulos oli lähinnä minimaalista. Siksi nyt kesän aikana olenkin miettinyt, mitä syksyllä täytyy tehdä eri tavoin tämän suhteen: Selkeä projektisuunnitelma ja aikataulutus etukäteen.

Pohdi, millaisiin asioihin aikasi todella käytät ja kirjoita vaikka päiväkirjaa siitä viikon ajan. Se yllättää, kuinka paljon aikaa kuluu kaikkeen, mitä emme edes miellä tärkeäksi.

 

  1. Think Win-Win – Eli posin kautta!

Yhteistyön täytyy olla alusta, jossa molemmat osapuolet tukevat toisiaan ja tuottavat arvoa toisilleen. Toisen paremmuudella ei ole väliä. Kun menestys synnyttää menestystä, kannattaisiko silloin pyrkiä tilanteeseen, jossa kaikki voittavat? Lähtökohtaisesti kaikkien asiakasprojektien pitäisi olla Win-Win-tilanteita; miksi asiakas ostaisi uudelleen, mikäli tämä ei saanut vastineeksi riittävästi arvoa?

 

5. Seek First to Understand, Then to be Understood

Hyvä ystäväni on toitottanut tätä lausetta jo useamman vuoden. Ja kyllä, mielestäni tämä oli kirjan paras toimintamalli, ainakin Tiimiakatemian lähtökohdista. On niin paljon helpompaa tuottaa puhetta kuin kuunnella sitä. Se on ihmiselle luontaisempaa. Toki meidän tiimimme sisässä tämä tuntuu olevan niin, että välillä puhetta ei tuoteta lainkaan. Joka tapauksessa toisen puheen kuunteleminen on itse asiassa todella paljon kuluttavampaa verrattuna puhumiseen ja itsensä ilmaisemiseen. Mutta periaatteen ytimessä on se, mitä olen jo useammassa esseessäni käsitellyt: kuunteleminen ennen ilmaisua. Kun aidosti kuuntelet, mitä toisella on sanottavaa ja käytät ajatusta siihen, mitä hän oikeasti tällä tarkoittaa, olisiko silloin mahdollista ymmärtää myös paremmin, miksi hän ajattelee niin kuin ajattelee? Jos tiimitoverisi kertoo olevansa väsynyt, pintapuolisesti voisi sanoa, että mene aiemmin nukkumaan. Mutta hän voi myös viestittää näillä sanoilla jotakin aivan muuta; hän on väsynyt, koska hänen ajanhallintansa ei toimi, stressitasot ovat korkealla ja näin hän kokee olevansa yksin kaiken työmäärän keskellä.

 

  1. Synergize – Luovaa yhteistyötä

Ihminen tottuu nopeasti tiettyihin toimintamalleihin, ja nämä mallit juurtuvat tavoiksi. Tätä kautta myös tulee ajatus, että tämä kyseinen tapa on paras tapa tehdä se, ja se onkin täysin luonnollista. Ei kuitenkaan tarvitse lakata miettimästä, voisiko tämän asian hoitaa helpommin/tehokkaammin/fiksummin?

Siksi tiimitoiminnassa synergia on A ja O. Kun dialogin voimalla pohditaan jotain projektia, jotakin uutta, voidaan saada aikaiseksi jotakin jota et itse välttämättä oivaltaisi. Näin yksilöt kykenevät miettimään asioita laajemmalta näkökannalta kuin omasta tottumuksesta päähän tulevien mielenmallien kautta. Olen kuitenkin huomannut, että jostakin syystä liian suuri ryhmä voi myös turruttaa synergiaa; kaikkien osallistujien täytyy olla tilanteessa läsnä!

 

  1. Sharpening the Saw – Jatkuva kehitys

Oma terveys, uuden oppiminen ja sosiaalisuus ovat asioita, joissa voi aina kehittyä. Kun niihin paneutuu, luot kasvua ja muutosta elämässäsi. Yksinkertaisesti jos ei mitään tee, ei mitään myöskään tapahdu. Kun kehityt itse, kehittyy myös kyky käsitellä ympärillesi ilmestyviä haasteita.

Hyvät fiilikset eivät tule itsestään, vaan itsensä haastamisesta. Ihminen on luontainen hedonisti; asiat haluaa luonnollisesti tehdä helpomman kautta. Voit tuntea olevasi terve syömällä monipuolisesti. Tai sitten voi käydä ostamassa roskaruokaa. Voit lähteä kuntosalille, tai voit jäädä kotiin katsomaan telkkaria, ja jättää pois hyvän terveyden ja liikunnan edut.

Voit rohkaista itsesi kohtaamaan uuden päivän haasteita ja kokemuksia. Tai sitten voit herätä aamulla ja jäädä sänkyyn makaamaan.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!