Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Ajattele oikein – menesty

Kirjoitettu 09.04.18
Esseen kirjoittaja: Lotta Paakkinen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Ajattele oikein - menesty
Kirjan kirjoittaja: Napoleon Hill
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Napoleon Hillin kirjoittamassa kirjassa kerrotaan menestyneiden ihmisten välisistä yhtäläisyyksistä, oivalluksista jotka ovat auttaneet kohti rikkauksia. Tämän tutkimusmatkansa aikana, Napoleon tutustui satoihin miljonääreihin. Näistä miljonääreistä tuli myös hänen mentoreitaan. Hill puhuu menestyksen salaisuudesta, jonka on päättänyt jakaa kaikille menestystä haluaville ihmisille. Jotta kaikilla voisi olla yhtäläiset mahdollisuudet rikkauksiin. Joskin tätä salaisuutta, mistä paljon puhutaan, ei suoraan kerrota kirjassa. Mutta monien menestyneiden ihmisten tarinoiden kautta, siihen pääsee kyllä käsiksi. Kirjan tarkoitus onkin, että lukija oivaltaa sen itse. Kenellekään ei voi antaa suoraan avaimia onneen ja menestykseen, mutta muuttamalla ajattelutapaa ja asennetta, on jo askeleen lähempänä.

Kirjan pääasialliset opit liittyvät siis asenteeseen ja ajattelun voimaan. Jos uskot, että et pärjää, niin mitä todennäköisemmin et tule myöskään pärjäämään. Jos et ole päättänyt rikastua, se ei tule tapahtumaan. Lottovoittajaksikin pääsee vain jos lottoaa. Miljonääreillä, joihin Hill tutustui, oli kaikilla samankaltainen ajattelumaailma. He olivat päättäneet rikastua ja tämä suuri halu sekä valtaisa motivaatio pyrkiä siihen, antoi heidän mielellään lopulta keinot päästä siihen. Hillin mukaan voit istuttaa suunnitelmia alitajuntaan ja lopulta ne muuttuvat todellisuudeksi. Käytämme aivoistamme vain pientä osaa, mutta alitajuntamme työskentelee kellon ympäri.

Kirjan opit käydään läpi vahvojen menestystarinoiden kautta. Henry Ford, Thomas Edison, Theodore Roosevelt ja Graham Bell löytyvät kaikki tästä kirjasta. Jokaisessa kappaleessa toistuvana teemana on vahva halu ja asenteen vaikutus päämäärään pääsemiseen. Alitajunta poimii sellaisia haluja, joihin sisältyy vahva tunnelataus. Ja kyllähän se nykypäivänäkin näkyy, että menestyneet ihmiset ovat hyvin intohimoisia tekemisensä suhteen.

Miten nämä ajatukset sitten käytännössä muutetaan kullaksi? Hill kertoo kuusi käytännön askelta, joita pitää alkaa noudattamaan, jos haluaa halunsa todelliseksi.

  1. Valitse tarkka summa, kuinka paljon haluat tienata.
  2. Päätä tarkalleen, mitä olet valmis antamaan vastineeksi tästä summasta. (Menestys ei tule ilmaiseksi)
  3. Aseta tarkka päivämäärä sille, milloin tämä summa on kasassa
  4. Laadi suunnitelma, jonka avulla aiot toteuttaa tavoitteesi. Ja ala heti noudattamaan sitä.
  5. Kirjoita yksinkertainen selostus yllä olevista asioista.
  6. Lue tämä selostus itsellesi kaksi kertaa päivässä. Kun heräät ja kun menet nukkumaan.

 

Pitää olla jatkuvasti tietoinen omista tavoitteistaan ja siitä miten aikoo saavuttaa ne. Näin aivot työskentelevät täydellä teholla yötä päivää unelmiesi eteen. Herpaantuminen ja polulta poikkeaminen hidastaa matkaa. Kulje kohti visiota ja tee asioita sen eteen joka päivä. Varasuunnitelmat voivat tehdä olosi turvalliseksi, mutta ne myös estävät sinua uskomasta omaan onnistumiseen.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!