Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Älä yritä – tätä sinulle ei kerrota yrittämisestä

Kirjoitettu 28.08.19
Esseen kirjoittaja: Aleksi Luukkonen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Älä yritä - tätä sinulle ei kerrota yrittämisestä
Kirjan kirjoittaja: Janne Jääskeläinen
Kategoriat: 1. Oppiminen, 3. Yrittäjyys, 3.2. Yrittäjän taidot ja työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

 

Janne Jääskeläinen kertoo kirjassaan ” Älä yritä” yrittämisen haasteista. Monesti yrittäjyydestä puhutaan hyviä ominaisuuksia korostaen, mutta Janne tuo kirjassaan esille kolikon kääntöpuolen. Hän tuo esille paljon huonoja puolia, mitä yrittäjyyteen liittyy ja kuinka paljon se vaatii. Kirjan avulla Janne haluaa auttaa mahdollisia tulevia yrittäjiä, olla tekemättä samoja virheitä, mitä hän on itse tehnyt tai joku hänen lähipiiristään. Kirjassa on aika paljon perustason tietoa esimerkiksi markkinoinnista, myynnistä ja asiakassuhteiden hoidosta. Kirja on ohjattu nimenomaan aloitteleville yrittäjille, joten luulin, että kirja olisi loistava minulle. En kuitenkaan saanut niin paljoa uutta tietoa, kuin toivoin. Kirjassa on niin paljon perusasiaa, jotka ovat minulle jo tuttuja, että koin enemmän kertaavani vanhoja opittuja asioita kuin oppivani uutta. Minulle tämä kirja ei ollut siis mikään mahtava lukukokemus. Onneksi tässäkin kirjassa oli muutama hyvä pointti yrittämiseen ja ylipäätään työelämään liittyen.

 

Mieti miksi haluat yrittäjäksi?

Kirjassa kerrotaan, kuinka moni haluaa yrittäjäksi negatiivisten asioiden pohjalta. Nämä asiat voivat, olla esimerkiksi:

  • Ei halua, että kukaan komentelee
  • Ei pidä pomostaan
  • Ei saa tarpeeksi vastuuta nykyisessä työssä.

Pelkästään negatiivisten ajatusten pohjalta ei kannata hypätä yrittäjyyteen. Jos yrittäjäksi haluaa vain negatiivisten asioiden pohjalta, se harvoin kantaa hedelmää pitkällä tähtäimellä.

Yrittäjäksi kannattaa mieluummin ryhtyä positiivisten asioiden pohjata.

  • Halu auttaa asiakkaita
  • Halu Kehittää jotain uutta
  • Halu tarjota ihmisille työpaikka

Mielestäni elämässä ei kannata ryhtyä mihinkään tehtävään pelkästään negatiivisten asioiden pohjalta. On turha kuvitella, että yrittäjyyteen ei liity mitään ongelmia ja kaikki ikävät asiat työelämään liittyen vain katoaa, kun aloittaa oman yrityksen. Itsekin olen monesti pohtinut yrittäjyyttä negatiivisten asioiden pohjalta. Suurimpana ajatuksena itsellä on ollut se, että haluan itse suunnitella aikatauluni ja olla vastuussa. Aion jatkossa kiinnittää huomiota enemmän siihen, että ajattelen yrittäjyyttä positiivisten asioiden kautta.

 

Yrityksen alku

Kirjassa puhutaan paljon haasteista, jotka liittyvät nimenomaan yrityksen alkuvaiheeseen. Suurin osa yrityksistä lopettaa toimintansa ensimmäisen viiden vuoden aikana. Ensihetket ovat kriittisiä, koska uutta tietoa ja asiaa on loputtomiin ja tekemistä enemmän kuin päivässä tunteja. Rahaa ei alussa ole ja asiakkaita pitäisi saada nopeasti. Asiakkaita ei saada ilman hyvää markkinointia ja tehokasta myyntiä. Lisäksi kirjanpitoa täytyy hoitaa ja kaikkia muita sopimuksia ylläpitää. Yleensä yrittäjällä ei ole varaa palkata työntekijöitä heti aluksi, joten hommia riittää kellon ympäri. Yrityksen alku on vaikea, mutta jos alkuvaikeuksista selviää voi yrityksestä kasvaa vaikka minkälainen menestystarina.

 

Kirja kertoo mukavan suorasti kaikki yrittäjyyteen liittyvät asiat. Kirja ei kaunistele yrittäjyyteen liittyviä asioita vaan pyrkii rehellisesti kertomaan, miten yrittäjyydestä selviää ja mitä asioita joutuu ottamaan huomioon. Vaikka itselläni oli jo paljon tietoa yrittämisestä, oli hyvä kerrata perusasioita ja opin myös jotakin uutta.

 

 

 

 

 

 

 

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!