Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Alkemisti

Kirjoitettu 05.12.18
Esseen kirjoittaja: Petra Palmu
Kirjapisteet: 3
Kirja: Alkemisti
Kirjan kirjoittaja: Paulo Coelho
Kategoriat: 8. Henkinen kasvu

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Pidin kirjasta erittäin paljon sillä se sisälsi paljon elämänviisauksia ja opetuksia. Kirja herätti minussa paljon ajatuksia ja se vei mennessään koukuttavalla juonellaan sekä helppolukuisuudellaan. Aluksi minulla oli hieman skeptinen asenne kirjaa kohtaan, mutta kun aloin sitä lukemaan en pystynytkään lopettamaan. Kirjan avulla ymmärsin, että jokaisen meistä tulee elää tässä hetkessä ja keskittyä seuraamaan omaa polkuaan ja luottaa siihen. Jokaisilla arjen valinnoillamme luomme pohjaa elämänpolullemme. Itselleni on ollut vaikea luottaa omiin valintoihini ja mietin niitä pitkkään. Miettiminen ja ulkopuoliset asiat sekä mielipiteet vaikuttavat valintoihini. Jos ei suoranaisesti, niin ainakin ne vaikeuttavat päätöksen tekoa sekä unelmien toteuttamista. Kirja muistutti minua, että kun luottaa itseensä ja vaistoonsa kaikki on mahdollista kuten kirja kiteytti hienosti: ”Kun haluat jotain, koko maailmankaikkeus auttaa sinua saavuttamaan sen.”

 

Kirja antaa loistavan muistutuksen siitä, että kun uskaltaa vain lähtemään tavoittelemaan unelmiaan, elämä tuo kyllä eteen kaiken mitä unelman toteuttamiseen tarvitset. Tarina kertoi myös monia erilaisia seikkoja, jonka vuoksi suurin osa ihmisistä ei saavuta unelmiaan. Monesti kun lähtee tekemään jotain uutta ja jännittävää, alku sujuu yllättävän hyvin kunnes vastaan tulee vastoinkäymisiä. Aluksi kaikki ovat innoissaan siihen saakka kunnes vaikeuksia ilmenee. Monilla, myös minulla monet unelmat ovat jääneet vain haaveiksi sillä olen luovuttanut vaikealla hetkellä. Mukavuusalueella on aina mukavampi olla, mutta harvoin se poikii mitään suurempaa. Tämän tiedostettuani olen varma, että ensi kerralla kun vastoinkäymisiä syntyy, en anna periksi vaikka tuntuisi miten vaikealta. Teen kaikkeni, että unelmani toteutuu. Olen kuullut, että hyvä on täydellisen pahin vihollinen ja aion sen muistaa jatkossa, että vaikka jokin tuntuu hyvältä tilanteelta ja siihen olisi mukava jäädä aion jatkaa matkaa kohti unelmia.

 

Kirjaa lueskellessani minulle heräsi paljon ajatuksia esimerkiksi elämästä. Mitä unelmat ovat ja miten suhtaudun niihin ja miten niihin pitäisi suhtautua? Mitkä ovat oikeita unelmia? Jokainen tietää ne itse ja kaikki on minusta itsestäni kiinni mitä haluaa saavuttaa. Unelmien toteuttaminen ei ole helppoa mutta kuten alkemisti kirjassaan sanoo, että kaikki on tässä ja kaikkeen mitä haluat tehdä joutuu tekemään paljon töitä. Unelmat ovat aina päämääriä elämässä. Oman elämän varrella on paljon esteitä jotka estävät toteuttamasta unelmiansa, mutta kun pitää mielessä aina päämääränsä ja nauttii tekemisestään uskon että unelmiin voi aina päästä.

 

 

Jokaisella on oma elämäntiensä ja siinä pitää kulkea rohkeasti. Alkemisti tarina kertoo siitä heittäytymisesti ja rohkeudesta joka pitäisi löytyä elämäntiellämme esimerkiksi tiimiakatemialla. Mitä jos minä en uskallakkaan lähteä tavoittelemaan unelmiani? Ja tulenko niitä koskaan saavuttamaan? Vaikka minulla on paljon tahdonvoimaa ja rohkeutta, niin vielä tarvitsen sitä enemmän. Haluan päästä Tiimiakatemian aikana eroon epävarmuudestani ja saada lisää rohkeutta tehdä ja sanoa asioita. Tiimiakatemia on siitä hyvä paikka, että siellä voi turvallisesti lähteä kokeilemaan ja ratkomaan omia unelmiaan yhdessä tiimin kanssa. Koskaan ei tarvitse olla yksin. Kirja opetti minulle, että päämäärä ei ole tärkein vain itse matka. Matka Tiimiakatemialla, joss tulen näkemään paljon, kokeman paljon sekä kasvan henkisesti. Kaikki vastoinkäymiset ja onnistuvat opettavat ja vahvistavat minua.Uskon, että tulen kasvamaan tiimiakatemialla paljon enemmän mitä uskonkaan. Rohkeus tulee omasta uskostani omiin taitoihini. Epävarmuus ja epäilys itsestä pilaavat unelmien toteuttamisen ja siihen minun keksittävä ratkaisu jotta vaikeuksista pääsisin voittoon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!