Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Alkemisti

Kirjoitettu 28.05.19
Esseen kirjoittaja: Tino Parhiala
Kirjapisteet: 3
Kirja: Alkemisti
Kirjan kirjoittaja: Paulo Coelho
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Jos minulla olisi rahaa tai valtaa, olisin onnellinen. Sitten kun saan sitä ja sitä, tulen onnelliseksi. Nykyään liian yleistä on ajatus sitten kun. Koostuuko onni ja unelmat todella tämän kaltaisista asioista, joiden tavoittelemiseen käytämme aikaa paremman elämän toivossa ja päämäärään päästessämme asetamme uuden, sillä tarpeemme eivät vieläkään ole tyydytetty? Minä pidän unelmia ja niiden tavoittelua tärkeänä asiana, mutta arvostan matkaa yhtä paljon. Elämää ei voi elää huomisessa eikä tulevaisuudessa.

Paulo Coelhon Alkemisti on tarina pojasta, unelmista ja niiden saavuttamisesta. Valitsin kyseisen kirjan, koska moni oli kehunut sitä ja totta kai minua omien unelmien tavoitteleminen kiinnostaa. Kirjassa espanjalainen paimen Santiago elää elämäänsä pelloilla ja haluaa muutosta elämään ja tapaakin sattumalta vanhan miehen, joka osoittautuu kuninkaaksi. Kuningas neuvoo pojalle, mistä tämä voisi löytää etsimänsä aarteen. Nuori paimen jättää vanhan elämänsä ja lähtee tavoittelemaan unelmiaan kauaksi kotoa. Monessa tilanteessa tulee koettelemuksia ja tilanteita, jolloin olisi kannattanut jättää leikki kesken. Perille päästyään poika ymmärtää matkan tarkoituksen ja perillä odottavan aarteen arvon.

 

Tiimiakatemian arki on täynnä mahdollisuuksia seurata omaa tietään. Miten me saisimme tehtyä näistä mahdollisuuksista merkityksellisiä ja miten ne veisivät meitä eteenpäin? Miksi minä en tänä keväänä ole tarttunut mahdollisuuksiin? Se on ollut pelko tarttua tilaisuuksiin ja tehdä hommia sata lasissa. Olen kelannut liiaksi jo tuleviin lopputuloksiin ja todennut itselleni, etten saa tästä tarpeeksi irti. Tyhmästi ajateltu, mutta näin se on. Toinen syy on ollut kiire suorittaa asioita. Kiireessä mahdollisuudet muuttuvat merkityksettömiksi. Pitää antaa itselle enemmän aikaa tutkia asioita ja nähdä tilaisuuksissa jotain itselle tärkeää ja asioita joita voisi oppia.

Ihmisen pitää valita, haluaako toteuttaa unelmansa vai haluaako haaveilla.

Kirjan kertomus kuvaa hyvin kenen tahansa elämää. Jotkut meistä saavuttavat unelmansa, kun taas jotkut eivät uskalla tai halua saavuttaa niitä. Tie unelmiin on pitkä ja monesti tulee tilanteita, kun olisi valmis luovuttamaan ja valitsemaan toisen reitin. Mietitään, onko se minun unelmani tavoittelemisen ja jokaisen hikipisaran arvoinen. Yleensä unelmiemme esteenä olemme itse. Matka unelmaan on usein vielä tärkeämpi kuin itse päämäärä. Matkalla oppii uusia asioita, tapaa uusia ihmisiä ja pääsee käymään mitä erikoisimmissa paikoissa. Esimerkiksi yksin en olisi lähtenyt Romaniaan valloittamaan vuorta, en ikinä.

Minun unelmani on olla joskus menestyvä yrittäjä, joka saa itse määrätä suuntaviivansa. Tuotteella tai palvelulla, jota myisin ei ole tällä hetkellä merkitystä. Ehkä siksi, etten ole keksinyt vielä mitä haluaisin tehdä tulevaisuudessa. Uskon kuitenkin, että yrittäjänä minulla on parempi mahdollisuus olla oman elämäni herra ja mahdollisesti välttää oravanpyörä, jossa monet työikäiset elävät. Kahdeksasta neljään työ ei motivoi minua heräämään seuraavana aamuna virkeänä ja innosta puhkuen. Olen ollut tämänkaltaisessa työssä monta vuotta ennen akatemialle tuloa ja se ei ole minua varten. Tiimiakatemialla on monia, joilla on samankaltainen unelma, joten matkaa ei tarvitse taittaa yksin. Yhdessä unelmaa kohti on helpompi kulkea kuin yksinään. Tämä on asia, jonka takia olen akatemialla ja haluan ottaa ajastani kaiken irti. Onneksi tiimiläiseni osaavat muistuttaa minua, jos löysäilen tai tuhlailen aikaani.

“Älä ajattele taakse jäänyttä”, Alkemisti sanoi pojalle kun he lähtivät ratsastamaan pitkin aavikon hiekkaa. “Kaikki on kirjoitettu Maailman sieluun ja se säilyy siellä ikuisesti”

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!