Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Alkemisti

Kirjoitettu 28.08.19
Esseen kirjoittaja: Erika Jokela
Kirjapisteet: 3
Kirja: Alkemisti
Kirjan kirjoittaja: Paulo Coelho
Kategoriat: 8. Henkinen kasvu

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Alkemisti on kirja, jonka lukemisen olen aloittanut kerta toisensa jälkeen uudelleen, kirja, joka on kerta toisensa jälkeen uudelleen unohtunut työpöydälle muutaman lukemiskerran jälkeen. Olen siis kamppaillut Alkemistin kanssa jo ennen kuin jalallanikaan astuin tiimiakatemialle. Vihdoin sain otettua itseäni niskasta kiinni, ja sain kuin sainkin tämän ohuen mutta hankalalukuisen kirjan kahlattua läpi.

Kirja kertoo lammaspaimenesta nimeltä Santiago. Santiago on tyytymätön elämäänsä ja kokee tarvitsevansa muutosta, niinpä hän suuntaa maailmalle etsimään aarretta, josta on juuri kuullut vanhalta mieheltä. Santiago päättää pistää ranttaliksi, hän myy lampaansa ja lähtee seikkailulle kohti rikkauksia.

Matkan teko kuitenkin tyssää pian, sillä Tangeriin päästyään Santiagoa vedetään nenästä ja hän menettää kaikki rahansa. Santiago päättää kuitenkin ylittää esteet ja alkaa työskennellä Tangerissa. Kovalla työllä ja päättäväisyydellä hän saa jälleen rahat kasaan ja pääsee jatkamaan matkaansa. Mutkia ja yllätyksiä on Santiagon matkassa useita, mutta periksiantamattomuudella ja asenteella matka jatkuu yhä eteenpäin. Saharasta mukaan tarttuu alkemistia etsivä englantilainen mies ja Santiago iskee silmänsä ihastuttavaan Fatimaan, joka vie hänen sydämensä. Fatima on kuitenkin päättäväisesti sitä mieltä, että Santiagon on ensin saavutettava unelmansa, vasta sitten hän voi palata tytön luokse ja asettua aloilleen. Matka siis jatkuu ja alkemistikin löytyy. Matkan varrella Santiago sai alkemistilta hyviä tärppejä, taisi myös käydä perinteiset, eli matka opetti enemmän kuin määränpää. Santiago ymmärtää onnen ja unelmien merkityksen. Santiago pääsee perille ja ymmärtää, mikä hänen aarteensa todellisuudessa on.

Kirja on hankalalukuinen ja täynnä asioita, joihin voisi tarttua ja joista ottaa oppia. Henkilökohtaisella tasolla tarinasta kolahti eniten Santiagon päättäväisyys ja periksiantamattomuus. Se, kuinka päättäväisesti ja rohkeasti Santiago lähtee tavoittelemaan unelmiaan, eikä suurienkaan vastoinkäymisten suhteen anna periksi, vaan nousee takaisin jaloilleen ja jatkaa. Käytäntöön aion viedä sen, että omien unelmieni suhteen olen periksiantamattomampi ja rohkeampi, suuntaan kohti, vaikka matkalla olisi mutkia ja olo tuntuisi mahdottomalta. Kirja oli itselleni myöskin hyvä muistutus siitä, kuinka matka tosiaan on tärkeämpää kuin määränpää. Usein tulee elettyä elämää ajatuksella ”sitten kun”, silloin elämä jää pitkälti elämättä. Kun muistaa, että tärkeintä on matka, osaa pysähtyä hetkeen ja nauttia siitä, silloin eläminen tuntuu elämisen arvoiselta.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!