Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Bernhard Larssen – Helvetinviikko

Kirjoitettu 07.02.19
Esseen kirjoittaja: Jussi Nieminen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Helvetinviikko
Kirjan kirjoittaja: Bernhard Larssen
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Päädyin tähän kirjavalintaan lähinnä nimen, takakannen ja kirjapisteiden vuoksi. Ajattelin tämän kirjan olevan mielenkiintoista ja helppoa luettavaa. Larssenhan siis kirjassaan kertoo miten on ottanut armeijan ”kovimmasta ja vaativammasta” viikosta opetukset ja metodit käyttöön, sitten soveltanut sitä tietotaitoa ja tehnyt tästä version tavan matti meikäläiselle. Larssen kirjan alkutekstissä suositteli, että olisi ennen tätä kirjaa lukenut hänen aiemman teoksensa ”Paras” jonka teorioita on sovellettu tähän kirjaan. Tätä kirjaa en itse ollut lukenut, mutta en antanut tämän haitata.

Helvetinviikon tarkoitus siis olisi näyttää itselleen mitä ja mihin kaikkeen on kykeneväinen, jos vain unohtaa omat ennakkoluulonsa ja käsityksensä rajoistaan. Armeijassa viikko sisälsi verta, hikeä ja tuskaa, mutta tässä siviilimuunnelmassa keskitytään lähinnä mentaaliseen kestävyyteen ja väsymyksen sietämiseen. Eli toisin sanoen helvetinviikon aikana opit olemaan epämukavuusalueellasi. Varmasti jokainen meistä hyötyisi siitä, että epämukavuusalueella olemista ei pelkäisi vaan ottaisi tämän enemmän kuin haasteena, josta myöhemmin voisi olla kiitollinen ja ylpeä. Larssen lupaa, että viikon jälkeen huomaat kuinka saat elämässä enemmän aikaiseksi ja osaat nähdä asiat erilaisella perspektiivillä.

Uskon, että helvetinviikko auttaisi jokaista yksilöä saamaan itsestään enemmän irti, jos antaa sille 100%, mutta ilman täyttä sitoutumista tuskin muutosta huomaisi. Itse en ajatellut viikkoa toteuttaa, mutta siitä otettuja oppeja ja koppeja varmasti pidän korvan takana ja käytän tilaisuuden tullen. Näitä koppeja jaan myös tiimin kanssa sopivan tilaisuuden tullen. Helvetinviikon voisi myös ottaa esimerkiksi tiimin haasteena vaikka kontaktointiviikon yhteydessä, ja voisimme nähdä olisiko tulos jäätävä.

Larssen keskittyy kirjassaan paljon eri moodeihin ja niiden vaikutukseen eri tilanteissa. Moodilla tarkoitetaan siis mielentilaa esim. Olen nyt töissä, joten pyrin olemaan keskittynyt ja motivoitunut → työmoodi. Moodeihin keskittymällä saat itsestäsi enemmän irti, ja pystyt helpommin sivuuttamaan häiriötekijät.

Moodien tarkkailun ja niihin panostamisen aion ottaa käyttöön, sillä huomaan usein ikään kuin jämähtäväni esimerkiksi somettamaan kesken työn teon. Kun tekee töitä tekee töitä ja kun viettää vapaa-aikaa viettää sitä täysin sillä moodilla. Tehokkuutta, uppoutumista ja fiilistelyä!

Kirja oli mielestäni helppoa luettavaa, sillä siinä käytettiin hyvin esimerkkejä ja kertomuksia Larssenin armeija ajan helvetinviikosta ja kuinka hän sovelsi sitä itseensä, sekä asiakkaisiinsa. Helvetinviikkoa tärkeämpänä pidin kuitenkin Larssenin mielipiteitä ja opetuksia moodeista ja niiden tärkeydestä. Nykymaailmassa tehokkuutta pidetään todella tärkeänä, ja tämä moodihöpötys auttaa parantamaan sitä.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!