Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Dialogi

Kirjoitettu 28.05.19
Esseen kirjoittaja: Timo Hänninen
Kirjapisteet: 3
Kirja: Dialogi ja yhdessä ajattelemisen taito
Kirjan kirjoittaja: William Isaacs
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tiimiakatemian alussa meidät jaettiin tiimeihin. Osana tiimin arkea on järjestää treenit kahdesti viikossa. Treenien ajatuksena on, että voidaan esimerkiksi käydä läpi tiimin yhteisiä akuutteja asioita, seurata projektien etenemistä, antaa palautetta ja kertoa yleisesti kuulumisia. Poiketen perus palavereista, treeneissä ei istuta yhdessä pöydän ympärillä, vaan kaikki istuvat dialogiympyrässä kasvot vastatusten. Dialogiympyrän etuja on muun muassa se, että ei pysty puhumaan toisten selän takana, sillä kaikki näkevät samaan aikaan toisensa.

Treenien alussa on aina check in -kierros, jossa jokainen saa kertoa omat kuulumisensa. Samoin check in -kysymys yleensä vaihtelee, ja se voi liittyä esimerkiksi viime treeneissä käsiteltävien asioiden edistymiseen. Check in -kierroksen aikana jokainen tiimin jäsen tulee huomioiduksi, sillä jokainen saa sanottua edes jotain kierroksen aikana. Näin ollen myös porukan hiljaisimmat tyypit tulee huomioiduiksi.

Tiimiakatemian alussa dialogi ei vielä toiminut kunnolla. Oli päälle puhumista, toisen mielipiteitä ei huomioitu tai arvostettu tarpeeksi, ja vain porukan äänekkäimmät tyypit olivat pääasiassa esillä. Oli sitten kyseessä projektien käsittely tai toimintatavoista sopiminen, homma meni välillä kinasteluksi. Porukan hiljaisimmat tyypit eivät välttämättä uskaltaneet näin ollen liittyä keskusteluun mukaan. Kärsimättömät tyypit tulivat entistä kärsimättömimmiksi, koska keskustelu ei vienyt eteenpäin kohti käsiteltävän asian tavoitetta.

Dialogin yksi peruselementeistä on kuunteleminen. Mitä se käytännössä sitten meinaa? Yksi parhaista lainauksista, jonka olen Tiimiakatemian aikana kuullut, menee näin: ”Kuuntele ymmärtääksesi, älä vastataksesi.” Toisen ihmisen näkemykset voivat poiketa huomattavasti omista näkemyksistä ja toisen näkemyksiä voi olla välillä vaikea ymmärtää. Kuuntelemalla toista aktiivisesti, voi löytää uusia näkökulmia aiheisiin. Kuuntelemisen taito on mielestäni aivan yhtä tärkeä kuin puhumisen taito. Treeneissämme kuunnellaan nykypäivänä hyvin, mitä toisella on sanottavana. Päälle puhumista on enää hyvin harvoin ja jokainen pyrkii kuuntelemaan toista. Olen pitänyt itseäni aina hyvänä kuuntelijana ja olen kuullut muiden suusta samanlaista palautetta. Sen minkä puheenlahjoissani häviän, voitan kuuntelemisen taidolla.

Muiden mielipiteitä tulee kunnioittaa ja jokaiselle tulee antaa vuoro puhua rauhassa. Itselleni on tullut monesti tarve sanoa jotain johonkin asiaan, mutta välillä pelkkä odottaminen on ollut parempi ratkaisu, sillä silloin on voinut miettiä rauhassa mitä haluaa sanoa, ilman, että muut käsittävät asian väärin. Ihmisillä on usein tarve asettua jonkin mielipiteen taakse ja näin ollen valita puolensa keskustelussa. Dialogissa ei ole olemassa voittajia ja häviäjiä, joten asiat käsitellään puhumalla, ilman tarvetta puolustella omia näkemyksiään voittaakseen. Välillä voi olla vaikeaa puuttumatta keskusteluun, mutta usein se onkin oikea ratkaisu. Tärkeintä on olla kunnioittava muiden mielipiteitä kohtaan ja antaa kaikille tilaa ilmaista omat mielipiteensä.

Tiimimme alkuvaiheilla oli vaikeaa puhua suoraan, sillä emme tunteneet toisiamme, eikä meidän välillämme vallinnut keskinäinen luottamus. Suora puhe on omien tuntemusten ja mielipiteiden rehellistä sanallista ilmaisua. Jos jokin asia esimerkiksi toisen henkilön käyttäytymisessä häiritsee omaa tai koko tiimin toimintaa, siitä tulee kertoa kyseessä olevalle henkilölle. Palaute ei saa olla hyökkäävää, vaan rakentavaa. Erityisesti ilmaisuja ”aina” ja ”ei koskaan” tulee välttää, sillä harvoin asiat ovat niin kärjistettyjä todellisuudessa, ja palautteen saaja voi tästä loukkaantua.

Oma roolini treeneissä on hiljainen tarkkailija. Olen harvoin se, joka on eniten äänessä, vaan mieluummin kuuntelen tarkkaan mitä toisilla on sanottavana. Otan osaa dialogiin, kun minulla on oikeasti jotain järkevää sanottavaa asiasta. Tästä syystä uskon, että mielipiteitäni arvostetaan ja kuunnellaan paljon. Dialogista olen oppinut muun muassa sen, että kaikkien mielipiteitä tulee arvostaa ja ei ole olemassa oikeita tai vääriä mielipiteitä. Sen lisäksi on uskallettava olla oma itsensä ja ilmaistava omat ajatuksensa sellaisena kuin ne ovat, luottamus itseensä ja muihin tiimiläisiin mahdollistavat tämän.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!