Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Draivi

Kirjoitettu 30.08.20
Esseen kirjoittaja: Lauri Suhonen
Kirjapisteet: 3
Kirja: Draivi - voiko sisäistä motivaatiota johtaa
Kirjan kirjoittaja: Frank Martela ja Karoliina Jarenko
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Näin todennäköisesti viimeisen akatemiasyksyn kunniaksi ajattelin hakea kateissa olevaa motivaatiotani kirjasta. Lukaisinkin sisäisestä motivaatiosta kertovan Frank Martelan ja Karoliina Jarenkon – Draivi, voiko sisäistämotivaatiota johtaa? -kirjan.

Olen ollut koko kesän hieman akatemialta syrjässä, omissa oloissani Tampereella töitä tehden ja urheilua harrastellen, enkä ole antanut montaakaan ajatusta akatemialle. Koronan takia myös eurheilu.com projektimme laitettiin syrjään, eikä motivaatio sitäkään kohtaan ollut enää samalla tasolla kuin aikaisemmin. Edessä olisikin jonkun mieleisen tekemisen löytäminen viimeiselle puolelle vuodelle akatemialla. Ajattelin, että muun muassa näiden asioiden takia tämä kirja voisi olla minulle erittäin hyödyllinen lukukokemus

Kirjan mukaan sisäinen motivaatio syntyy pohjimmiltaan yksilön sisältä tulevasta tunteesta. Tämä on ollut itselle jo pitkään selkeää. Tuntuu vain, että näitä sisäisen motivaation tuntemuksia tulee akatemialla hyvin harvoin. Varsinkin alkuaikoina koitin löytää sitä kokeilemalla vähän kaikenlaista ja osallistumalla mukaan kaikkeen. Siinä tapahtui lopulta niin, että poltin vain itseni loppuun, eikä minua kiinnostanut mikään vähään aikaan. Myöskään muiden ihmisten patistelut eivät auta sisäisen motivaation syttymisessä, niin kuin kirjassakin sanotaan.

On kuitenkin ollut projekteja, joissa tekeminen on lähtenyt suoraan sisäisestä motivaatiosta. Kuten eurheilu.com ja angry fragger. Eurheilu.comin alkuaikoina kaikki oli uutta ja ihmeellistä meille ja olimme varmoja, että kun teemme asiat tarpeeksi hyvin ja kehitämme projektia, siitä tulee jotain suurempaa ja saatamme ehkä työllistää itsemme sen parissa. Myös hyvä porukkamme sai tekemiseen hyvää draivia. Töitä oli mukava tehdä, mikä on itselleni ainakin todella iso plussa.Tässä projektissa tajusi ensimmäistä kertaa akatemia-aikana, että itsensä kehittäminen voi tuntua hauskalta ja palkitsevalta myös työtä tehdessä.  Angry Fraggerissa taas pääsimme tekemään kaiken itse ja emme ottaneet mitään liian vakavasti. Pääsin myös toteuttamaan itseäni piirtäessäni logon projektillemme. Siihenkin löytyi sisäinen motivaatio, sillä olen aina tykännyt piirrellä pilakuvia ja sarjakuvia ihan huviksenikin. Jotain tämän tyylistä olisi kiva löytää vielä akatemia aikanakin.

Kirjassa oli myös liuta mielenkiintoisia ohjeita, kuinka tehdä omasta tekemisestään mieleistä ja löytää se sisäinen palo joka ikinen aamu. Omien kiinnostuksen kohteiden kartoittaminen oli tässä avainasemassa. Omat kiinnostuksen kohteet ovat ammatillisesti ja työelämää ajatellen olleet aina hieman hämärän peitossa. Urheilu ja hauskanpito ovat olleet itselle sellaisia sisäisen motivaation juttuja, joten ehkä niihin liittyvää projektiakin voisi laittaa tulille

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!