Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Dreamup, Pekka Hyysalo

Kirjoitettu 09.05.21
Esseen kirjoittaja: Elias Litmanen
Kirjapisteet: 1
Kirja: Dreamup
Kirjan kirjoittaja:
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

DreamUp on yrittäjyystapahtuma, joka järjestettiin 22.04.2021 etänä. Kyseessä oli puhujatapahtuma, jossa puhujina oli Pekka Hyysalo ja Joonas pesonen. Itse tapahtuman teemana toimi rohkeus.
Itse kuuntelin Pekka Hyysalon puhevuoron, joka oli erittäin vaikuttava. Pekka Hyysalo on entinen vapaalaskettelija, joka loukkaantui äärimmäisen vakavasti. Hän halvaantui ja siitä alkoi pitkä taistelu, jotta hän voisi uudestaan kävellä. Nykyään kaveri pystyy jo juoksemaan, vaikka lääkärit sanoivat, että et tule koskaan enään kävelemään. En lähde sen enempää avaamaan Pekan tarinaa, vaan ajattelin kertoa, mitä ajatuksia Pekan puheenvuoro itsessäni herätti.

Luovuttaa ei saa.
Pekka olisi voinut ’’luovuttaa’’ eli uskoa lääkäreitä ja hyväksyä oman kohtalonsa, että loppuelämä menee halvaantuneena. Pekka ei kuitenkaan jäänyt rypemään itsesäälissä, vaan aloitti taistelun, josta syntyi Fight Back. Pekka rupesi pistämään kunnolla kampoihin ja vastoin kaikkia todennäköisyyksiä hän on juossut jo puolimaratoonin.

Jos haluaa saavuttaa omat unelmat, tekemisen on oltava innostavaa ja hauskaa.
Pekka kertoi kuinka hänen henkilökohtaisesta taistelusta tuli helpompaa, kun hän löysin hauskuuden tekemiseen. Noin vaikeassa elämäntilanteessa, se varmasti korostuu moninkertaisesti. Jokainen meistä varmasti tietää, että KAIKEN tekeminen tuntuu helpommalta kun tekeminen on hauskaa. Ja mikä tekee tekemisestä hauskaa? Hyvät työkaverit/läheiset/ystävät- Se on läsnä arjessa akatemialla hyvin vahvasti.

Pekan puheenvuoro oli erittäin vakuuttava ja olen erittäin tyytyväinen, että sen kuuntelin. Kiitokset DreamUp:in järjestäjille ja kiitokset Pekka, kaikkea hyvää jatkoon!

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!