Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Emotional Agility

Kirjoitettu 28.04.21
Esseen kirjoittaja: Dimitri Suokas
Kirjapisteet: 2
Kirja: Emotional Agility
Kirjan kirjoittaja: Susan David
Kategoriat: 1. Oppiminen, 2. Yhteisöllisyys, 5. Valmentaminen, 8. Henkinen kasvu, 8.1. Filosofiaa, ajattelua ja mielikuvitusta yrittäjälle

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Emotional Agility

 

 

Mitä emotionaalinen joustavuus todella tarkoittaa? Susan David on tutkinut tätä asiaa psykologina ja näin hän kirjoitti tämän kirjan. Tunteellinen joustavuus on kyky rentoutua ja elää tietoisesti. Oppimalla havaitsemaan tunteiden ilmaantumisen eroa ja reagointia, voi hallita käyttäytymistään ja tehdä oikeita päätöksiä. Henkisesti joustava henkilö osaa selviytyä vaikeuksista ja on aina avoin uudelle päivälle. Stressistä huolimatta hän jatkaa pitkän aikavälin tavoitteidensa saavuttamista. Viha ja epämiellyttävät ajatukset tulevat kaikille ihmisille vastaan. Mutta emotionaalisesti joustava henkilö kohtelee tällaisia ​​tunteita ymmärtäväisesti. Hän hyväksyy ne. Jokainen uusi negatiivinen tunne ei sekoita häntä, vaan lisää vain itseluottamusta. Ei tarvitse välttää vaikeuksia ja stressiä, vaan päinvastoin hyväksyä ne ja edetä kohti tavoitteita. Emotionaalisesti joustavat ihmiset ovat dynaamisia. He osaavat sopeutua monimutkaiseen ja nopeasti muuttuvaan maailmaan. He kärsivät valtavaa stressiä ja voittavat vaikeudet menettämättä intohimoaan, avoimuutta ja herkkyyttä. He tunnustavat, että elämä ei ole aina helppoa, mutta he pysyvät uskollisina omille arvoilleen ja pyrkivät edelleen kunnianhimoisiin ja pitkän aikavälin tavoitteisiin.

 

Tiimillämme on eräs projekti, jossa olen ollut alusta alkaen mukana, Tiimioppimispaja. Tämä projekti syntyi, kun mietittiin tiimin kanssa mahdollisia projekteja. Homma lähti käyntiin, kun otin yhteyttä erääseen kouluun ja tarjosin meidän ideaamme, jossa opetetaan opettajia käyttämään Tiimiakatemia metodia, eli tiimeissä opiskelemista. Asiakas tykkäsi ideasta, jolloin pidettiin palavereja ja klousattiin kauppa. Olemme nyt projektiryhmän kanssa pitäneet kaksi paja kertaa, jossa koulutetaan opettajia. Yhteensä näitä tulee siis viisi. Jo kahden pajan aikana olen huomannut, että opettajat ovat kuin oppilaita, joita ei kiinnosta tämä kyseinen aihe. Esimerkiksi, jos oppilasta ei kiinnosta, he eivät vastaa kysymyksiin tai jättää asioita huomioitta. Näin käyttäytyvät myös meidän oppilaamme eli asiakkaat eli opettajat. Huomasin siis, että heillä ei ole kyseistä emotionaalista joustavuutta. Kirjan käsiteltyjä asioita olisi hyvä päästä hyödyntämään seuraavassa pajan suunnittelussa, jolloin olisi mahdollista vaikuttaa niin pajan rakenteeseen kuin opettajien mieleen.

 

Kuluttajakulttuuri opettaa, että kaikki ongelmat voidaan ratkaista hallitsemalla tai korjaamalla. Jos epäonnistuu, on hyvä hävittää stressin lähde tai vaihtaa se. Nämä ajatukset ovat pohjimmiltaan väärät. Voi ripustaa negatiivisiin ajatuksiin, kun yrittää korjata niitä. Epämiellyttävien tunteiden tukahduttaminen johtaa haastavien riippuvuuksien etsimiseen. Mutta siirtyminen negatiivisesta positiiviseksi johtaa myös moraalin heikkenemiseen. Kuinka näin ollen toimia? Ei saa masentua huoliinsa, vaan pitää liikkua eteenpäin. Kaikki vastoinkäymiset on hyvä kohdella ilman pelkoa, jolloin paremmalle muutokselle annetaan tilaa.

 

Miten emotionaalista joustavuutta voidaan kehittää?

 

  • Vaihe yksi. Katso tarkkaan tunteita ja käyttäytymistä. Käänny kohti itseäsi. Sinun ei tarvitse olla ajatusten orja. Opi työskentelemään näiden asioiden kanssa kanssaan.
  • Vaihe kaksi. Älä kompastu tunteisiin ja ajatuksiin. Erota ne itsestäsi ja ota ne huomioon sivulta. Luo kuilu tunteiden ja reaktion välillä, jolloin voi tietoisesti valita, miten reagoida niihin. Opi etäyttämään omia kokemuksia.
  • Vaihe kolme. Teet päivittäin monia pieniä päätöksiä. Mene esimerkiksi baariin töiden jälkeen vai onko parempi mennä kuntosalille? Nämä ovat valintoja. Ne sisältävät pääarvon. Ne osoittavat itseään oikeaan suuntaan. Kuuntele itseäsi ja mene omaa tietäsi.
  • Vaihe neljä. Siirry eteenpäin. Pienet, tietoiset muutokset, jotka ovat sopusoinnussa arvojesi kanssa, vaikuttavat elämääsi. Poistu mukavuusalueeltasi. Löydä tasapaino vaikeuksien ja itseluottamuksen välillä.

 

Emotionaalisesti joustavat ihmiset eivät välttele vaikeuksia ja kipuja. He hyväksyvät ne. Ei saa johtaa pelkoa, vaan löydettävä rohkeutta. Henkisen joustavuuden kehittäminen edellyttää, että astut ulos mukavuusalueeltasi ja opit elämään tietoisesti. Kuuntele itseäsi ja seuraa polkusi rytmiä. Aion antaa tästä kirjata lukuvinkin meidän opettaja asiakkaillemme, jospa he ajattelisivat meidän tuottamaa koulutusta avoimemmin ja pohtien syvemmin.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!