Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

forest and back

Kirjoitettu 07.12.18
Esseen kirjoittaja: Mikko Holappa
Kirjapisteet: 1
Kirja: MennääsMetsää
Kirjan kirjoittaja: Mikko Holappa
Kategoriat: 9.02. Yhteisöllisyys

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Kalenterissa luki heti alkuun to the forest and maybe back.. What the hell does that mean? Vanhemmat tiimit sitä hehkutti, että kivaa on ja metsään mennään. Odotettiin toki perus nöyryytystä niin kuin aina uusille, mutta yhtä lailla odotimme yhteistä starttia mielenkiinnolla.

Koitti forest and back aamu ja lähdimme reput selässä tiimeittäin metsään vähän tiimiytymään. Meidät jätettiin bussista tienvarteen kartan kanssa ja luurit kerättiin pois, olipa mielenkiintoinen kokemus, kun ei voinut turvautua somen tarjoamiin naamakuviin vaan joutui ihan oikeasti katsomaan toista siihen naamaan ja sosialisoitumaan. Ei vaan se oli mahtavaa, kun ei tarvinnut odotella, että toisen nimen vieressä lukee ”nähty” ja vastaus tuli saman tien. Lähdimme tarpomaan metsään ja etsimään rasteja pelkästään toisiimme tukien ja omiin sekä ryhmän vaistoihin ja kartanlukutaitoon nojaten. Tässä vaiheessa matkaa, jos joku olisi kääntynyt takaisin, olisi joutunut menemään yksin metsään ja luulen, että se tulee kuvastamaan matkaamme koko akatemian ajan, mutta kukaan ei kääntynyt ja toivotaan ettei jatkossakaan käänny.

Metsäretken tarkoitus oli kiertää rasteja, joissa suoritimme erilaisia tehtäviä. Ensimmäiselle rastille saavuttaessa tehtävä oli tuunata tiimipaita, jota OK kantoi ylpeänä loppupäivän. Seuraavalla rastilla oli maistelua, kukin sai eri ”ruokaa” syötäväksi ja toki olin ainoa kuka inhosi oliiveja ja sain juuri niitä. Sitten taapersimme kallioille, joilta oli upeat maisemat mitä katselimme hetken, kunnes vuorossa oli vaatejono rasti. Se olikin tiimiyttämisen kannalta paras mainitsemattomista syistä. Loppu rastit menivät mukavasti omalla painollaan ja lopuksi saavuimme Tupaswillaan viettämään laatuaikaa ja syömään.

Forest and back perustuu oikeaan tutkimukseen tiimiyttämisestä ja oman kokemuksen mukaan se toimi oikein hyvin. Ratkoimme yhdessä pulmia ja kävimme läpi joillakin tavoilla koettelevan päivän ja se yhdisti sekä luo hyvää pohjaa alkavalle tiimiyrittäjä polulle. Ilman luureja juttelimme tosissamme emmekä googlanneet tietä perille, mikä oli takuulla hyvä kokemus kaikille. Metsässä huomasimme. että olemme dynaaminen tiimi mikä oli varmaan pohjana nimellekin. Tietyt tyypit ottivat tiettyjä rooleja tai tehtäviä itseohjautuvasti mikä on tiimimme hienoimpia ominaisuuksia. Ketään ei tarvitse käskeä eikä kenenkään tarvitse olla the boss, mikä on hyvä, sillä lego peleissä havaittiin että kukaan ei pomoja edes halua.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!