Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Forest & Back

Kirjoitettu 08.09.14
Esseen kirjoittaja: Heidi Aittanen
Kirjapisteet: 1
Kirja:
Kirjan kirjoittaja:
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Forest & Back, siis mikä kumman forest & back? Mihin suunnataan, mitä siellä tehdään ja nukutaanko oikeasti metsässä vai onko tässäkin takana joku jekku? Tarvikelista antoi ymmärtää että metsään mennään, mutta silti tietämättömyys tulevasta oli kutkuttava. Lähtöpäivä koitti ja tapahtumien kulku alkoi pikkuhiljaa valjeta, ei muuta kun määränpäässä kartta kouraan ja menoksi!

Kartalle oli merkattu kahdeksan rastia minne piti suunnistaa, olen itse suoraan sanottuna surkea kartanlukija, mutta onneksi tiimissämme oli yksi kuka hallitsi tämän taidon kuin mestari konsanaan. Rastit olivat erittäin hyvin suunniteltuja ja niitä suorittaessamme opimme toisistamme paljon. Opimme tunnistamaan toistemme vahvuuksia, sekä hyödyntämään niitä. Pidimme hauskaa, tsemppasimme toisiamme ja ennen kaikkea toimimme tiiminä. Kohtasimme myös vastoinkäymisiä matkalla kuten bonustehtäväsienien hukkumisen, mutta emme antaneet sen lannistaa ja vielä määränpäähän saapumisen jälkeen lähdimme usean tiimiläisen kanssa keräämään mahtavan sienisaaliin.

Tiimimme saapui ensimmäisenä määränpäähän ja siitä alkoikin teltan pystytys yhteisvoimin. Teltta kohosi kauniisti tiimityöskentelyn tuloksena, vaikka kuuleman mukaan se ei olisi mennyt läpi armeijassa. Tämän jälkeen saimme hengähtää hetken ennen uutta tehtävänantoa. Kävimme syömässä, ja sen jälkeen alkoi viiden minuutin Disney-aiheisen musikaalin suunnittelu. Onneksemme joukosta löytyi useampi Disney-tietäjä, ja laulujen sanojen muistelu onnistui mainiosti ilman internettiäkin. Saimme kasaan suhteellisen järkevän teoksen ja voittohan musikaaliesityksestä meille napsahti.

Virallisten osuuksien jälkeen seurasi saunomista, tutustumista ja hauskanpitoa. Ilta kului nopeasti ja kävimme aikaisin nukkumaan, seuraavan aamun erittäin aikaista herätystä ajatellen. Herätys olikin aikaisemmin mitä ajattelimme, käsky kävi ”vaatteet päälle ja ylös!”, ja äkkiäkös seisottiin jonossa silmät sidottuina, unisina ja tietämättöminä tulevasta. Kävelimme nuokkuen kilometriltä tuntuneen matkan paikkaan, jossa valo sokaisi sidottujen silmienkin lävitse. Joku piti puheen, josta pieni pinkku unisessa tilassa ei muista mitään, sekä lopuksi käsky ”okei lähdetään takaisin”. Kävely jatkui ja vihdoin saimme luvan poistaa siteet silmiltä, hämmennys oli aikamoinen. Diskovalot rupesivat välkkymään, musiikki pauhaamaan ja savukone täytti metsän unenomaisesti. Bailasimme porukalla keskellä yötä, limbottiin, laulettiin ja tanssittiin, tunnelma oli melkoinen. Metsäbileiden jälkeen palasimme teltoille nukkumaan, ja saimme aikaan mainioita keskusteluja. Tiimihenkemme säilyi yömyöhään, otimme ennen nukkumaanmenoa vielä viimeisen pääluvun, että kaikki ovat varmasti tallella.

Aamulla pakkasimme tavaramme, purimme teltan, pelasimme pomppista, ja kävimme läpi edeltävän päivän tapahtumia. Forest & Backin aikana opin tiimityöskentelyä, erätaitoja, delegointia ja arvostamaan toisten mielipiteitä. Kokonaisuudessaan reissusta jäi erinomainen tunne, se oli erittäin hyvin toteutettu kaikkine yllätyksineen! 5/5

Heidi Aittanen

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!