Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Hyvästä Paras

Kirjoitettu 06.10.17
Esseen kirjoittaja: Heidi Aittanen
Kirjapisteet: 3
Kirja: Hyvästä paras
Kirjan kirjoittaja: Jim Collins
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Hyvästä paras
Jim Collins:in kirja Hyvästä paras, kertoo yksinkertaisuudessaan siitä miten hyvästä yrityksestä voi tulla paras. Moni yritys jää hyväksi, sillä välttämättä ei edes osata tulla parhaaksi. Me pistimme Rage Cuben pystyyn helmikuussa 2017. Nyt on kuitenkin tullut aika laittaa lappu ainakin toistaiseksi luukulle. Me oltiin hyviä, mutta ei osattu tavoitella parhautta. Rage Cubessa monikin asia meni ehkä hieman hutiin, vaikka itsessään konsepti on erinomainen. Teimme projektia yhdessä Stiimin Sampan ja Ilarin kanssa. Samppa tuli hieman jäljestä mukaan, ja Ilarin kanssa olimme aloittaneet jo suunnitelmat syksyllä 2016.

Heti alkuun sovimme Sampasta talouspäällikön, Ilarista projektipäällikön ja minusta käytännön organisoijan. Meillä kaikilla meni yksi asia pieleen omalla tontillamme ja se oli johtajuus. Emme osanneet johtaa toisiamme oikein, ja pienellä projektiryhmällä, missä ollaan tasa-arvoisina yrittäjinä, voi joskus johtaminen tuntua hölmöltä tai turhalta. Johtaminen ei kuitenkaan koskaan ole turhaa ja johtamattomuus saattaa kaataa huikeimmankin projektin. No, parhaaksi tulemiseksi vaaditaan Collinssin mukaan ainakin viidennen tason johtaja. Viisi johtamisen tasoa meneekin seuraavasti:

 

Taso 1 – Kyvykäs yksilö

Tekee tuottavaa työtä lahjojensa, tietojensa, taitojensa ja hyvien työskentelytottumustensa ansiosta.

 

Taso 2 – Aikaansaava tiimin jäsen

Edistää yksilöllisten kykyjensä ansiosta ryhmän tavoitteiden saavuttamista ja tekee tehokkaasti työtä ryhmässä

 

Taso 3 – Pätevä asioiden hoitaja

Organisoi ihmisiä ja resursseja ennalta määritettyjen tavoitteiden tehokasta ja tuloksellisesta toteuttamista varten

 

Taso 4 – Tehokas ihmisten johtaja

Innostaa sitoutumaan selvään ja motivoivaan visioon ja kannustaa yhä parempiin suorituksiin.

 

Taso 5 – Viidennen tason johtajuus

Tuo pohjaa pysyvälle paremmuudelle olemalla ihmisenä vaatimaton, mutta ammatti-ihmisenä voimakastahtoinen

Rage Cubella meidän johtamiset pyörivät kakkostason ja nelostason välillä. Ilari viiletti nelostasolla alussa kun kaikilla meillä oli vielä alkuhuumaa jäljellä. Oman johtamiseni kohdalla taisinkin yltää korkeimmillani vain kolmostasoon. Alkuhuuman jälkeen otteemme alkoi lipsua johtamisen osalta jokaisen näpeistä. Turhauduimme kulujen suuruuteen suhteessa myynnin määrään. Jatkuva painaminen täysiä eteenpäin aiheutti kriittisen kesän jälkeisen gonahduksen, meille kaikille. Kuinka siinä pisteessä voisit johtaa toista, kun et saa edes itseäsi innostumaan. Rage Cuben kohtalo ei siis johtunut suoraan kenestäkään yksilöstä. Se johtui siitä, että tiukimmalla hetkellä emme johtaneet toisiamme, emmekä itsejämme. Nyt jälkeenpäin mietin, mikä olisi saanut meidät pitämään sen alun draivin päällä. Niin kuin rakkaudessakin, se ensimmäinen huuma lakkaa jossain vaiheessa, mutta miten bisneksessä saa arjen jatkumaan siten, että kaikki osapuolet ovat onnellisia ja suhde Rage Cubeen olisi säilynyt innostavana. Rage Cube tässä suhdevertauskuvassa ei tietenkään itse voi maanitella meitä jatkamaan toimintaa, Rage Cube ei voi pyytää anteeksi siitä, että asiakkaita ei ole käynyt niin paljon, että voisimme hyvillä mielillä maksaa vuokrat ja muut kustannukset ja jäädä voitolle. Itse Rage Cube ei kuitenkaan tässä ole se ongelma, eihän suhteessakaan voi syyttää toista omista virheistään. No, tällä porukalla taipaleemme Ragen kanssa loppuu oikeasti lopullisesti. Omalla kohdalla valoa näkyy kuitenkin tunnelin päässä, sillä vielä tässä vaiheessa voisin ottaa Ragen kanssa pikku tauon ja jatkaa hetken päästä uudestaan, uudella draivilla ja uudella porukalla. Se, mitä minun pitäisi nyt oivaltaa, on se, että kuinka minusta voisi tulla vitostason johtaja? Kuinka minä voisin muuttua hyvästä parhaaksi, ja miten voisin projektoida sitä Rage Cubeen?

 

siilikonsepti

Siilikonseptin tarkoitus on löytää oman taikka bisneksen onnen sektori. Mikä on toiminnan kaikkein sisin ydin?

Mistä olemme innostuneita?
Rage Cubella meitä innostaa kokemus oikeasta elämästä. Haluamme ”taistella robotteja vastaan”, tuoda takaisin oikean ihmiskontaktin, ennen puhelimia ja internettiä. Haluamme tehdä hyvää kierrättämällä muille kelpaamatonta tavaraa ja haluamme saada ihmiset oppimaan kierrätyksestä. Meitä innostaa se, kun ihminen tulee cubesta ulos ja toteaa, ”Huhhuh, v***u että tuli vapautunut olo!” Meitä innostaa se, kun asiakkaamme oikeasti kokee elävänsä.

 

Missä voimme olla maailman parhaita?

Me olemme jo Suomen paras (vaikkain ainut) raivohuone. Me voimme yhdistää rageilun johonkin muuhun elämyspalveluun. Me voimme tarjota kokemuksen, jota ei unohda koskaan. Me voimme tehdä toimintamme turvalliseksi ja elämykselliseksi ja valjastaa ihmisluonnon palveluun. Me voimme päihittää maailman raivohuoneet yhdistämällä villejä juttuja rageiluun, vaikkapa apokalyptinen zombimättö VR-lasien kanssa yhdistettynä oikeiden esineiden hakkaamiseen. Meillä on taivas vain rajana, mitä tällä alalalla voimmekaan keksiä.

 

Mikä vaikuttaa taloudelliseen tulokseen?

Suuret kulut, jotka tulisi minimoida. Äärimmäisen tärkeä myyntityö, jota voisi hyvän tiimin kanssa suorittaa aktiivisesti. Asiakkaiden innostus kokemukseen, joka tulevaisuudessa tulee nousemaan (terveisin, tulevaisuuksien trendit).

 

Siilikonsepti on meillä tavallaan ollut tiedossa ja hallussa kokoajan. Ehkä tässä onkin rohkeus joka tässä kohtaa minulta puuttuu. Tämä essee muokkaantui yhtäkkiä jäähyväiskirjeeksi erittäin rakkaalle Rage Cubelleni. Nyt kuitenkin tässä tunnemylläköissä pohtiessani mietin, että onko aika sittenkään päästää irti? Haluanko oikeasti jättää tämän huikean mahdollisuuden taakseni elämässäni, vai onko nämä viimeiset kaihoilut vain efektiä ”valmistujaislaseista”? Ikävöinkö Ragea vain siksi, että joudun päästämään siitä irti, vai ikävöinkö sitä siksi, että en halua menettää tuota huikeaa mahdollisuutta mitä se minulle voisikaan tuoda. Valkku-Essi sanoi minulle, että pitäisi ajatella järjellä eikä aina niillä tunteilla, niin ehkäpä otan neuvosta vaarin ja heti kirjapistekauhuskenaarioista selvittyäni otan exceltaulukon eteeni ja lasken mahdolliset vaihtoehdot auki.

Miten Rage Cube voisi tulla hyvästä parhaaksi? – Siten että joku tekee sen eteen jotakin.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!