Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Hyvät tyypit

Kirjoitettu 27.01.20
Esseen kirjoittaja: Johanna Lamberg
Kirjapisteet: 2
Kirja: Hyvät tyypit
Kirjan kirjoittaja: Liisa Keltikangas-Järvinen
Kategoriat: 1. Oppiminen, 2.2. Tiimityön taidot ja työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Yleisimmät hakukriteerit työnhaussa: ”Olet sosiaalinen, oma-aloitteellinen, aktiivinen ja ulospäinsuuntautunut…” Yhteiskunnassamme on muodostunut tietynlaiset piirteet normaaleiksi ja hyviksi piirteiksi. Ihmiset jotka omaavat nämä, ovat “parempia” työntekijöitä. Mutta miksi? Miksi introvertteja ja ujoja ihmisiä pidetään huonompina työntekijöinä tai johtajina?

Jokainen ihminen omistaa omanlaisensa temperamentti piirteensä, jotka ovat perinnöllisiä ja pysyviä. Ympäristö ei varsinaisesti muuta temperamenttipiirteitä, mutta persoonallisuuttasi kylläkin. Jokainen ihminen pystyy muovaamaan omaa käyttäytymistään, mutta he eivät silti nauti niistä tietyistä tilanteista, jossa joutuu muokkaamaan temperamentti piirteitään eriksi kuin mitä on. Kirjassa Keltikangas-Järvinen esittää ajatuksen, että syrjitäänkö ujompia ja introvertteja työnhaussa. Hän esittää kysymyksen, että minkälainen on ”hyvä tyyppi”?

Haluan tuoda esseeseeni näkökulman siitä, kuinka tiimeissä on erilaisia ihmisiä ja kuinka hyvä asia se on. Tiimistämme löytyy paljon erilaisia temperamentteja, niin ulospäinsuuntaisuuden, ujouden ja sosiaalisuden puolesta. Jokaisen tiimin tulisi ymmärtää, että ihmiset reagoivat asioihin eri lailla, tuovat mielipiteitään eri lailla esille sekä heidän toimintatavat voivat olla täysin erilaiset.

Otetaan esimerkiksi sosiaalisesti lahjakas ja hyvin aktiivinen ihminen. Millainen ihminen hän on? Hän on hyvä tekemään töitä ja kertomaan mielipiteensä vahvasti, mutta onko hänen sanomisella aina niin tärkeää merkitystä? Monesti voi käydä niin, että sosiaalisesti lahjakkaat ihmiset saattavat jäädä puhumaan asiastaan pitkäksi aikaa, mutta sanomisessa ei ollut mitään tärkeää pointtia. Aktiivisuus voi mennä yli ja ihminen haalii itselleen liikaa töitä. Asioiden muistaminen, järjestelmällisyys voi kärsiä sellaisessa tilanteessa. Kun taas ajatellaan hieman ujoa ja introverttia ihmistä. He tekevät yhtä aktiivisesti  töitä kuin sosiaalisesti lahjakkaat ihmiset. Sanotaan, että ujot ihmiset ovat ahkeria. Introverteissa ja ekstroverteissä on suhteellisesti saman verran laiskoja kuin ahkeria ihmisiä. Ujoilla ihmisillä on harvemmin sanottavaa ja kokouksissa ääneen sanominen voi tuntua haastavalta, mutta kun he sanovat jotain niin sillä on yleensä merkityskin. He sanovat asian ytimekkäästi ja rauhallisesti. Tiimiä ajatellen, olemme huomanneet, että pienryhmä keskusteluissa saamme ääneen myös ne hiljaisemmatkin ihmiset.

Jos tiimimme koostuisi pelkistä tarkkailijoista, ujoista ja introverteista, saattaa tiimissä syntyä hyviä ideoita, mutta niitä ei saada paperille. Jos kaikki ovat aktiivisia ja sosiaalisia, niin syntyy ideoita pulppuamalla, mutta yhtäkään niistä ei hiota loppuun, eikä kukaan malta lukea ohjeita, miten toimitaan ja minne vastaukset viedään. Tämä kertookin siitä, kuinka tärkeää on, että tiimistä löytyy molempia persoonia. Se tasapainottaa tiimin työskentelyä, mutta haastaakin sitä. Meidänkin tiimi vain tarvitsee tietyt menetelmät, mitkä sopivat koko tiimille ja tiimin yksilöille.

Jos ajatellaan aikaa ennen Tiimiakatemiaa, ihan ala-aste aikoja, niin temperamenttipiirteet näkyvät siinä iässäkin jo selkeästi. Aktiiviset ja viittaavat oppilaat saavat opettajilta enemmän huomiota ja arvokasta palautetta, kuin ne jotka ovat useammin hiljempaa. Hiljaisemmilla lapsilla saattaa olla todella hyödyllinen vastaus, mutta huomio kiinnitetään vain heihin, ketkä ovat aktiivisempia ja äänekkäämpiä. Vastauksen laatua ei arvosteta vaan sitä kuinka aktiivisesti viitataan. Johtajana toiminen vaatii sitä, että ymmärtää jokaisen tiimin henkilön persoonallisuuden ja pyrkii ohjaamaan toimintaa niin, että se olisi jokaiselle miellyttävää. Mitäpä jos työhaastatteluissa olisikin hakukriteerinä: ”Ei silmiinpistävästi sosiaalinen vain sellainen kuin suurin osa ihmisistä on” Tällöin ihmiset, jotka omaisivat tällaisen piirteen, antavat omia mielipiteitään ja jättävät myös tilaa muiden sanomiselle, hakisivat kyseiseen työpaikkaan.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!