Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Idiootit ympärilläni

Kirjoitettu 09.12.18
Esseen kirjoittaja: Maaria Pelkonen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Idiootit ympärilläni
Kirjan kirjoittaja: Thomas Erikson
Kategoriat: 1.3. Oppivan organisaation ja tiimiyrityksen kehittämistyökalut, 2.2. Tiimityön taidot ja työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Olen jo pari kuukautta halunnut lukea tämän Thomas Eriksonin kirjan, jota monet ovat kehuneet. Vihdoin latasin BookBeatin ja parin päivän kuuntelun jälkeen voin kertoa, että olipa muuten koukuttava ja kiinnostava kirja!

Työelämässä tiimityötaidot korostuvat koko ajan entistä enemmän ja sen takia meidän on hyvä tietää miten ympärillä olevat ihmiset toimivat, jotta voimme päästä mahdollisimman hyvään lopputulokseen heidän kanssaan. Ensin olisi kuitenkin hyvä tuntea myös itsensä ja omat käyttäytymismallit. Ihmiset on jaettu neljään eri väriin heidän luonteensa ja käyttäytymisensä perusteella. Tunnistatko itsesi?

Punainen:

Punainen henkilö on synnynnäinen johtaja, joka näkee kilpailumahdollisuuksia joka puolella. Hän on myös erittäin tehokas ja päämäärätietoinen eikä kuluta aikaa turhaan jaaritteluun. Yleisesti ottaen hän on enemmän kiinnostuneempi asioista kuin ihmisistä.

Muut saattavat nähdä punaisen riidanhaluisena, koska hän ei pelkää sanoa asioita suoraan. Myös kärsimätön, omapäinen ja kontrolloiva kuvastaa punaista muiden mukaan. Koska nopeus on tärkeää punaiselle, hän ei pelkää rikkoa sääntöjä, jos se vain nopeuttaa tehtävän kulkua. Punainen henkilö ei kärjistetysti sanoen kuuntele muita.

Keltainen (itse koen olevani osa tätä…):

Keltainen henkilö on optimistinen ja innostaa muita omalla asenteellaan. Hän kohtaa ihmiset yksilöinä ja sosiaaliset suhteet ovatkin hänelle elämän perusta. Keltainen on rohkea ja uskaltaa kokeilla uusia asioita. Lisäksi keltainen on viihdyttäjä ja näkee tuntemattomat tuttuina, joita ei vielä ole tavannut.

Keltaisen heikkouksia on liika itsevarmuus, hutiloiva asenne ja myöhästeleminen. Keltainen myöskin puhuu ennen kuin ajattelee, hänen on vaikea saada asioita päätökseen, koska menettää mielenkiintonsa nopeasti. Keltainen ei myöskään yleisesti ottaen kuuntele mitä toisella on sanottavaa ja varsinkin jos saa paljon tilaa niin jättää muut keskustelun ulkopuolelle.

Vihreä (… ja osa tätä)

on sekoitus kaikkia muita värejä eli käytännössä tasapainottaa porukkaa. Vihreä henkilö on ystävällinen, joustava ja hyvä kuuntelija. Hänelle tiimi, perhe tai jokin muu ryhmä menee yksilön edelle ja hän on myöskin enemmän kiinnostuneempi muista kuin itsestään. Tykkää rauhallisuudesta ja mukavuudesta.

Heikkouksia ovat epäselvyys, koska hän haluaa miellyttää kaikkia ja pelkää konflikteja. Mielipiteen vaihtaminen ei tule kuuloonkaan, koska hän ei halua muutoksia. Vihreälle työnteko on pahin vihollinen.

Sininen:

haluaa tietää pienimmätkin yksityiskohdat ja kokee, että prosessi on tärkeämpää kuin päätöksenteko. Sininen henkilö on vaatimaton, tietää paljon asioista mutta harvoin kertoo mitään, jollei joku kysy. Hän on myös järkevä, rauhallinen sekä huolellinen ja miettii ennen kuin toimii.

Muut saattavat nähdä sinisen liian epäileväisenä ja kriittisenä, joka kyseenalaistaa paljon ympäristöä. Myös etäinen, puolusteleva ja välttelevä kuvastaa sinistä ainakin joidenkin mielestä. Pääasiassa ei luota muihin ihmisiin eikä juurikaan tee mitään ihmissuhteiden eteen.

 

Projekti sujuu kuin vettä vaan… Luonnollisia klikkejä on sininen & vihreä: he eivät stressaa tai kiirehdi mutta välillä päätösten teko on vaikeaa ja tuottaa hankaluuksia.

keltainen & punainen: heidän on helppo puhua asioista, he ovat joustavia ja ajattelevat nopeasti. Heillä on myös selkeät tavoitteet.

Täydentäviä klikkejä ovat punainen & sininen: molemmat keskittyvät faktoihin ja omistautuvat työlle.

Vihreä & keltainen: he ovat uteliaita ja ihmiskeskeisiä. Vihreä kuuntelee, kun keltainen puhuu=toimiva parivaljakko

Eikö työnteko suju kollegan tai opiskelukaverin kanssa? Haastavia työpareja ovat punainen & vihreä: vihreä on passiivinen ja oma osuus tuntuu työläältä, samaan aikaan punainen ei kuuntele. Työnteko saattaa kuitenkin toimia, koska punaisen nauttiessa käskyjen antamisesta, vihreälle on useimmiten ihan ok vastaanottaa niitä.

sininen & keltainen: kun keltainen suuntaa tehtävään vailla harmainta aavistusta mitä tehdä, niin sininen hankkii kaiken saatavilla olevan tiedon. Sinisen mielestä keltainen lörpöttää liikaa.

Tiimiakatemian arjessa ihmisten kanssa toimeen tuleminen ja muiden käyttäytymisen ymmärtäminen tulee luultavasti vielä enemmän esille, kuin muissa oppilaitoksissa, koska työskentelemme niin tiiviisti etenkin oman tiimimme kanssa. Suosittelisinkin kaikkia tiimejä/työporukoita miettimään minkälaisia persoonia porukastanne löytyy. Tiedostamalla muiden (ja itsensä) erilaisia piirteitä, ymmärrämme myös heidän toimintaa paremmin.  Kirjan kuunneltuani olen huomannut tarkkailevani ihmisten käyttäytymistä enemmän ja myöskin oppinut tuntemaan itseäni paremmin.

Muutama fakta vielä:

  • Useimmat ihmiset ovat sekoitus kahta väriä.
  • Yleisesti ottaen esimerkiksi rekrytoijat palkkaavat samanlaisia ihmisiä kuin he itse ovat, koska ajattelevat tulevan hyvin toimeen.
  • Ryhmässä olisi hyvä olla kaikkia värejä saman verran, jotta ryhmä toimisi parhaalla mahdollisella tavalla.

 

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!