Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Idiootit ympärilläni

Kirjoitettu 22.04.18
Esseen kirjoittaja: Elina Tolppi
Kirjapisteet: 2
Kirja: Idiootit ympärilläni
Kirjan kirjoittaja: Thomas Erikson
Kategoriat: 2.2. Tiimityön taidot ja työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Thomas Eriksonin Idiootit ympärilläni -kirjan ydintarkoitus on oppia ymmärtämään ihmisiä, jotka ovat vaikuttaneet tähän asti aivan omituisilta eli idiooteilta. Joskus on käsittämättömän vaikeaa ymmärtää, miksi joku toimii niin kuin toimii. Oma tapa tai mielipide tuntuu olevan ainoa oikea. Mitä suurempi itseymmärryksesi on, sitä paremmin pystyt sopeutumaan ympäristöön. Kirjassa Erikson jakaa ihmiset neljään eri väriin eli käyttäytymismalliin. Nämä ovat punainen, keltainen, vihreä ja sininen. Suurin osa ihmisistä on yhdistelmä kahdesta tai jopa kolmesta väristä ja vain 5% ihmisistä edustaa vain yhtä väriä.

Punainen

ekstrovertti, kunnianhimoinen, äkkipikainen, kilpailuhenkinen, aikaansaava, temperamenttinen

Punaiset ovat luontaisia johtajia. He ovat todella jääräpäisiä; eivät suostu olemaan väärässä. Voittaminen on todella tärkeää ja he haluavat muiden näkevän, kuinka hyviä he ovat. Punaisen tyypin viestintä on suoraa, mutta usein se koetaan töykeänä, sillä se on korutonta eikä punainen tyyppi välitä, miten hänen sanomaansa voidaan reagoida. Punaiselle tyypille on hyvä sanoa asiat suoraan, sillä hän osaa arvostaa sitä. Innostuessaan punainen tyyppi muuttuu kärsimättömäksi. Punaisesta henkilöstä saa helposti negatiivisen kuvan, vaikka todellisuudessa heissä on paljon hyvääkin. He ovat todella energisiä ja saavat asiat tehtyä ajoissa. Punainen tyyppi ei jää turhia jahkailemaan vaan hänellä on heti näkemys, kuinka asia tulee tehdä ja sehän myös tehdään niin kuin hän haluaa.

Keltainen

ekstrovertti, optimistinen, puhelias, luova, avoin, ulospäinsuuntaunut, spontaani

Keltaiset rakastavat puhumista mutta ovat huonoja kuuntelemaan. Keltaisen tyypin on vaikeaa keskittyä yhteen asiaan kerrallaan; koko ajan pitäisi päästä tekemään jotain uutta. He ovat melko itsekeskeisiä, mutta silti pidettyjä tyyppejä. Kuten punainen tyyppi, keltainen on energinen ekstrovertti. Positiivisuus ja hauskanpito on keltaiselle luontaista. Myös luovuus kuuluu vahvasti keltaisen luonteenpiirteeseen. Ei ole väliä, kuinka hyvin tai tarkasti asia tehdään. Tärkeintä on, että keltaisella itsellään on hauskaa. Keltainen tyyppi on kuitenkin epäjärjestelmällinen; asiat tehdään hutiloiden. Stressaantuessaan keltainen tyyppi korostaa entistä enemmän itseään.

Vihreä

introvertti, passiivinen, hillitty, suorittava, kärsivällinen, ystävällinen

Vihreä tyyppi pyrkii välttämään konflikteja. Hän nauttii vakaudesta, rauhallisuudesta ja kuuntelemisesta. He ovatkin enemmän kiinnostuneempia muista kuin itsestään. Vihreät tahtovat miellyttää kaikkia. Tällaisen ihmisen kanssa on helppoa tulla toimeen. Vihreä tyyppi on työntekijänä luotettava. He tykkäävät tehdä asioita juuri sillä tavalla, kun ne on aina tehty.

Vihreät tyypit kuitenkin juoruavat paljon. Asioita ei kerrota suoraan päin kasvoja, jotta vältyttäisiin konflikteilta. Vihreälle tyypille muutokset ovat vaikeita. Muutos saa vihreän tyypin menemään lukkoon. Kantaa ottaminen on vihreälle vaikeaa. Stressaantuessaan vihreä tyyppi tarvitsee omaa aikaa.

Sininen

introvertti, suorituskeskeinen, pessimisti, järjestelmällinen, etäinen, perfektionisti

Sininen on keltaisen vastakohta. Sininen on rauhallinen ja harkitseva. Hän haluaa tietää kaikesta kaiken, jopa pienimmätkin yksityiskohdat. Siniset ovat erinomaisia kartoittamaan riskejä. On tärkeää, että kaikki on loogista ja järjesteltyä. Siniset eivät tee virheitä ja siksi töissä voi kestää kauan. Asiat eivät välttämättä hoidu ajallaan, sillä kaikesta löytyy aina korjattavaa ja tarkennettavaa.

Sininen tyyppi voi vaikuttaa kylmältä ja etäiseltä, sillä hänen mielestään ei kannata sanoa mitään, ellei ole jotain sanottavaa. Sininen tyyppi ei luota muihin helposti ja hän kaipaakin paljon omaa aikaa.

Olen itse sekoitus keltaista ja vihreää. Keltainen näistä vahvempana. Koen olevani ihmissuhdekeskeinen ja minulle on tärkeää, että tekeminen on hauskaa. Olen kuitenkin myös todella järjestelmällinen ja mielestäni osaan myös kuunnella, vaikka se ei keltaiselle olekaan luontevaa. Vihreälle tyypille ominaisesti pyrin välttämään konflikteja ja asioiden suoraan sanominen on välillä vaikeaa. Haluan tulla toimeen kaikkien kanssa ja siksi välillä miellytänkin muita liikaa. Keltaisen tyypin tavoin stressaantuessani huomaan korostavani itseäni entisestään.

Oppimalla ymmärtämään omaa ja muiden käyttäytymistä tiimityö helpottuu huomattavasti. Harvemmin se oma tapa toimia on ainoa oikea. Onkin tärkeää, että tiimistä löytyy mahdollisimman erilaisia tyyppejä. Toimiva tiimi kun ei koostu vain yhdestä väristä. Parhaimpiin lopputuloksiin pääsemme ihmisrikkaalla tiimillä. Tarvitsemme niin johtajia, ideoijia, tekijöitä kuin viimeistelijöitäkin. Koen, että tämä kirja auttoi entisestään ymmärtämään muita ja heidän tapojaan toimia erilaisissa tilanteissa. On tärkeää tietää, mitä toinen tarvitsee päästäkseen huippusuorituksiin tai esimerkiksi stressaantuessaan. Voin suositella kirjaa ihan jokaiselle, mutta erityisesti suosittelen sitä johtajille, sillä mitä paremmin opimme tuntemaan toisemme sitä helpompaa tiimin johtaminen on.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!