Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Idiootit ympärilläni

Kirjoitettu 07.01.20
Esseen kirjoittaja: Elias Litmanen
Kirjapisteet: 3
Kirja: Idiootit ympärilläni
Kirjan kirjoittaja: Thomas Erikson
Kategoriat: 1. Oppiminen, 2.2. Tiimityön taidot ja työkalut, 3. Yrittäjyys, 8. Henkinen kasvu

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Idiootit ympärilläni

Tästä kirjasta puhuttiin heti ensimmäisillä viikoilla, kun tiimiakatemiaura alkoi. Moni tyyppi otti keskusteluissa esille nämä jotkut ihmeen ’’värit’’ ja minulta monesti kysyttiin, että minkä värinen henkilö minä olen. Yksinkertainen mies hämmentyy tuollaisesta kysymyksestä ja täytyy olla varovainen, ettei sano mitään rasistista. Hämmennykseni jälkeen ymmärsin, että kyseessä ei ollutkaan ihonväri, vaan kirjassa mainitut värit, jotka määräytyvät luonteenpiirteitten mukaan, vihreä, keltainen, punainen ja sininen. En tietenkään ymmärtänyt vieläkään mikä näistä väreistä olin ja muut tekivät analyysin puolestani. Olen keltavihreä ihminen, mitä se sitten ikinä tarkoittaakaan. Analyysistani hämmentyneenä, minun täytyi ottaa selvää, mitä tämä viherkeltaisuus tarkoittaa kohdallani. Tartuin tuumasta toimeen ja päätin ensimmäistä kertaa ikinä kuunnella kirjan.

Mitäs nämä värit sitten ovat?

Aloitetaan vaikka vihreästä. Vihreät henkilöt ovat kärsivällisiä, luotettavia, avuliaita ja ystävällisiä noin esimerkiksi. Tätä listaa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkälle, mutta noista adjektiiveista saa ymmärryksen millainen persoonallisuustyyppi on kyseessä. Vihreät ovat erittäin ihmisläheisiä persoonia.  Heidän kanssaan on helppo työskennellä, koska he haluavat aina auttaa, he ovat joustavia ja heillä harvoin pinna kiristyy. Tunnistan itsessäni erittäin vahvan vihreän puolen, olen mielestäni hyvin ihmisläheinen persoona, joka haluaa aina auttaa ja on valmiina joustamaan tiimin puolesta. Vihreäthän ovat erittäin kovia tiimipelaajia, jotka aina haluavat vain parasta tiimilleen. Meidänkin tiimissä löytyy jonkun verran vihreää persoonatyyppiä ja äkkiseltään ajateltuna mitä enemmän vihreää, sen parempi. Mutta todellisuudessa, asia on aivan päinvastoin. Vihreillä on myös heikkouksia, konfliktien pelko, päättämättömyys ja kaavoihin kangistuminen. Voisiko meidän tiimi toimia jos kaikki olisivat umpivihreitä persoonia? No ei todellakaan. Kukaan ei olisi valmis ottamaan vastuuta, asioista ei pystyttäisi puhumaan suoraan ja aina tehtäisiin niin kuin on ennen tehty. Se ei ole toimivan tiimin resepti. Uskallan onneksi väittää, että meidän tiimistä löytyy erittäin laaja väriskaala, mikä ei aina ole ollut helppoa, mutta on osoittautunut suureksi vahvuudeksi.

Jatketaan vaikka sitten punaisella linjalla, HIUKAN erilainen kuin vihreä persoona. Punaisia luonnehditaan luontaisiksi johtajiksi ja heitä kuvataan mm. sanoilla kunnianhimoinen, määrätietoinen, päättäväinen ja itsepäinen. Nämä juuri ovat punaisten tyyppien vahvuuksia. He ovat tulosmotivoituneita ihmisiä, jotka elävät tuloksista, eivätkä niinkään välitä siitä, jos joku loukkaantuu heidän sanomisistaan. Nämä ovat niitä henkilöitä, jotka yleensä laittavat asiat rullamaan ja pitävät pyörät pyörimässä. Meidänkin tiimiin mahtuu punertavia henkilöitä ja sen huomaa yleensä treenitilanteissa. Jos keskustelumme aihe pitkittyy edes hiukan, punaiset henkilöt alkavat turhautumaan ja yrittävät saada muut siirtymään jo aivan seuraaviin keskusteluihin. Onneksi näin ei ihan jokaisessa treenitilanteessa kuitenkaan tapahdu. Mutta juuri punaiset henkilöt meidänkin tiimissä tekevät usein aloitteen uudesta projektista, ja haluavat ottaa vastuuta. Tiimi tarvitsee punaisia henkilöitä hoputtamaan ja kirittämään muita. Heilläkin on omat heikkoutensa, heidän on vaikea ymmärtää turhaa pohtimista, he pomottelevat ja saattavat jättää muiden mielipiteet huomioimatta. Ei kiitos liikaa punaista.

Keltaiset persoonat ovat myös ihmisläheisiä ihmisiä, kuten vihreätkin, mutta keltaiset yleensä haluavat viedä parrasvalot ja hauskuuttaa muita ihmisiä omilla hauskoilla jutuillaan. Keltaista ihmistä on vaikea olla huomaamatta, he puhuvat, laulavat, tanssivat ja ovat kovaäänisiä. Meiltäkin löytyy hiukan keltaista, he piristävät omilla vitseillään tiimiä, jutustelevat kaikkien kanssa ja nämä henkilöt ovat ainakin meillä suuria visionäärejä, ideoita löytyy vaikka muille jakaa, vaikka ne välillä ovatkin hiukan erikoisen kuuloisia ja joskus aivan toteutuskelpoisia. Onneksi löytyy tällaisia suurista unelmoivia persoonia, niin koko tiimi inspiroituu heistä.

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä on sininen persoonallisuustyyppi. Nämä ovat ainakin omasta kokemuksestani harvinaisimpia persoonia (ainakin meillä) mutta sitäkin arvokkaampia. Nämä persoonat ovat ’’järjen ääni’’, jotka tuovat paljon teoriaa, tilastoja ja faktoja mukaan kaikkeen tekemiseen. Myös järjestelmällisyys ja tarkkuus ovat tärkeitä vahvuuksia sinisille persoonille. Meidän tapauksessa siniset tasapainottavat hyvin koko tiimin toimintaa, esimerkiksi tilanteessa, jossa pöydällä on aivan uusi idea, jota halutaan lähteä toteuttamaan. Siniset tuo järjestelmällisyyden peliin, mitä teoriaa hyödynnämme tässä, mitkä on ensimmäiset konkreettiset stepit jota otamme ja esimotorolasta ja projektisuunnitelmasta muistuttaminen. He toimivat eräänlaisina isähahmoina, jotka kysyvät aina välillä että, kannattaakohan se ihan noin tehdä. Se on erittäin tärkeää tiimille, että löytyy sellaisia tyyppejä, joilla on järki mukana tekemisessä. Sinisillä kuitenkin on tapana useasti takertua asioiden läpikäymiseen, että varmasti jokainen näkökulma on käsitelty ja myös välillä saatetaan torpata ehdotuksia liian herkästi.

Voin sanoa, että jokaisella meidän tiimissä on ainakin kahta väriä, kukaan ei ole pelkästään punainen tai sininen, vaan on esimerkiksi keltapunaista, sinivihreää, keltavihreää ja niin edespäin. Kukaan ei ole pelkästään punainen, joka ei osaa ottaa huomioon kenenkään tunteita ja fiiliksiä, tai kukaan ei ole täysin sininen, joka laskisi kaavoja ja kuvioita siitä, miten viikonlopun shakkipelailut menivät. Menestyvän tiimin resepti piilee juuri näissä väriyhdistelmissä, kaikki ovat erilaisia, mutta silti pystytään puhaltamaan yhteen hiileen, ja käsittelemään asiat omilla tavoillamme. Myös on tärkeää tietää ja tuntea toisensa, ja erityisesti heidän persoonansa ja käyttäytymismallinsa. Se helpottaa asioiden tuomista esille ja niiden käsittelemistä yhdessä. Keltaisen ei kannata tuoda siniselle jotain tärkeää asiaa vitsillä esille, sillä eihän se sininen sitä ymmärtäisi. Kyllä tämän kirjan kuunteluprosessin aikana oppi ymmärtämään omista tiimiläisistä ja heidän persoonistaan paljon, on vain helpompi ymmärtää heitä, mutta en siltikään pidä kirjaa minkäänlaisena raamattuna. Hyviä juttuja siellä oli, mutta välillä tuntui siltä, että kaikki on aivan absoluuttista faktaa ja sitä ei ole epäileminen. Minä kuitenkin vähän epäilen.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!