Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Idiootit ympärilläni

Kirjoitettu 16.01.20
Esseen kirjoittaja: Jussi Nieminen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Idiootit ympärilläni
Kirjan kirjoittaja: Thomas Erikson
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

HaudiHau! Esseevuorossa aksulla mainetta niittänyt Idiootit ympärilläni teos Eriksonin Thomasilta. Tätä kirjaa ei ole voinut ohittaa treeni ja/tai kahvipöytä keskusteluissa akatemialla, sillä neljän erilaisen ihmistyypin tunnistaminen ja lokerointi on hauskaa puuhaa! Jos ei muuten, niin saatpahan sillä ainakin pikkuväittelyssä puukottaa toista ”et ymmärrä koska olet Punainen” tyyliin. Voit myös tuudittautua siihen, että kun nyt olet hissukka vihreä ei sinun kuuluisikaan olla äänessä tai osallistua keskusteluihin ainakaan, sillä aktiivisuudella kuin olisi toivottavaa.

No mitäs ne tyypit sitten olivatkaan?
1. Punainen -> Kilpailuhenkinen, suora, kärsimätön, päättäväinen, voimakas, aikaansaava.
2. Keltainen -> Verbaalinen, innostunut, spontaani, ulospäinsuuntautunut, huono kuuntelija.
3. Vihreä -> jääräpää, suorittava, ystävällinen, kuuntelija, kärsivällinen, hissukka.
4. Sininen -> Perfektionisti, looginen, etäinen, tarkkaileva, suunnitelmallinen, varovainen.

No meiltähän löytyy iloksemme tiimistä näitä kaikkia! Tämä olikin kirjan mukaan edellytys hyvälle tiimille. Sillä jokaisella värillä on vahvuutensa, mutta myös heikkoutensa. Kaiken mennessä kuin Strömsössä täydelliset värit siis täydentäisivät täydellisessä tiimissä toinen toisiaan. Totta kai tiimiakatemialla tiimityötä ja tiimissä työtä tehdessä on todella tärkeää oppia toimimaan _erilaisten_ ihmisten kanssa. Siksi varmasti ensimmäisellä viikolla jengi jaettiin testitulosten mukaan sekoitettuihin tiimeihin. Tällä varmistettiin, etteivät röökipaikan natsahuulet perustaisi omaa tiimiään ja kirjaston hissukat toista. ja hyvä näin.

Mielestäni kirjan antia oli juuri viihdyttävyys, sillä ihmisten karkea jaottelu neljään ryhmään varmistaa keskusteluiden siirtyvän kirjasta kaveriporukoiden keskuuteen. Kulmien suoristaminen ja karkea jaottelu tekevät kirjasta helposti lähestyttävän ja piirteitä huomatessa voit saada apuja tietyn värityyppiä muistuttavan henkilön käsittelyyn. Suhtauduin kuitenkin värityyppeihin lähes kuin horoskooppeihin -> jokaisesta löydät jonkin itseltäsi löytyvän piirteen. Uskoisin kuitenkin, että suurin osa lukijoista löytää suurimmat kolahdukset kahdesta väristä. Itsestäni löydän palan jokaista väriä, mutta keltaisen ja vihreän tunnen osuvan parhaiten luonteeseeni.

Tiimissä konfliktien käsittelyssä väreistä voi löytää hyötyä erilaisten näkökantojen pohdintaan ja muistuttaa jokaista siitä, että erilaisia ihmisiä on olemassa. Tulisiko sitten erilaisia ihmisiä käsitellä eri tavoin? Mielestäni ei. Kannattaako erilaisille ihmisille puhua asiat eri tavoin? Ehdottomasti. Mm. Myyntityössä on tärkeää saada asiakas vakuutettua tuotteen/palvelun tarpeellisuudesta. Keltaista ihmistä lähestyttäessä kannattaisi varmastikin painottaa kuinka kaikki kadehtisivat tuotetta ja jota kelpaa esitellä kavereille. Sinistä saattaisi taas kiinnostaa tarkat speksit ja tuotteen elinkaari. Tiimityössä kirjan opit ja kopit toimivat muistutuksena, että erilaisilla ihmisillä on erilaisia näkökantoja, joita et ehkä pysty ymmärtämään, mutta pystyt ottamaan paremmin huomioon.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!