Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Idiootit ympärilläni

Kirjoitettu 21.05.18
Esseen kirjoittaja: Samuel Pöyhönen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Idiootit ympärilläni
Kirjan kirjoittaja: Thomas Erikson
Kategoriat: 1. Oppiminen, 4. Johtaminen, 8. Henkinen kasvu, 8.3. Havahtuminen - ihmisenä kehittyminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Idiootit ympärilläni- Thomas Erikson

 

 

Kuuntelin tämän äänikirjana samalla, kun tein työkeikkaa tienpäällä viikonloppuna. Aika hurahti hyvästi äänikirjan parissa. Jatkossa tulen kuuntelemaan äänikirjoja, kun tämä ensimmäinen kerta innosti niin kovasti.

Kirja oli aivan loistava, se osui aivan nappiin omalla kohdallani. Lukijan äänikin oli aivan loistava ja pääsi syvälle ihon alle jylläämään. Itkukin taisi tulla. Kirjassa oli hyvin kerrottu esimerkkejä arki -ja palaveritilanteista, johon oli helppo samaistua. Myös hyvin kerrottiin jokaisen värin hyvät ja huonot puolet esimerkillisesti.

 

Lähden kertomaan ihmisten väreistä ja lisään sinne omia kokemuksia ja mieltymyksiä omasta ja tiimin toiminnasta:

 

Punainen – Ori

 

Punainen on hallitseva persoona. Punaiset ovat niitä kovan työn raatajia, joita ei pysäyttele mikään. Punaiset ovat luontaisia johtajia. Punaisia kuvaavat kunnianhimoinen, äkkipikainen, kilpailuhenkinen, suora, töykeä ja temperamenttinen toiminto. Punaisilta löytyy energiaa ja päämäärätietoisuutta, joita muilta voi puuttua.

 

Punaiset jyräävät projekteissa muut, jos punaisesta tuntuu, että jaaritellaan tai hänen näkemystä ei oteta huomioon. Punaiset alkavat työstää projektia, vaikka eivät edes tiedä mikä on tehtävän anto tai minne suuntaan projektia pitäisi viedä.

 

Punaisilta puuttuu small -talk ajatus. Punaiset haluavat mennä suoraan asiaan turhia mutisematta. Tavoitteisiin. Punaiset tekevät yleensä mahdottamasta totta. He ovat valmiita piiskaamaan itseään niin paljon kuin sielu sietää, jotta he pääsevät tavoitteisiinsa. Heitä ei pysäytä todennäköisesti mikään. Ei edes paras kaverisi, he ovat niin kilpailuhenkisiä, että heitä ei vain voi voittaa. Jos voitat vaikka pöytälätkässä punaisen niin tunnin päästä on pakko pitää pelistä revanssi ja sen tulet häviämään.

Punaiset pitävät kaikkia ovat idiootteja. Vaikka he tietävät olleessa väärässä niin he eivät anna periksi.

 

 

Keltainen – Innostaja

 

Keltaiset ovat niitä, jotka ovat bileiden valokeilana. Keltaiset tykkäävät huomiosta, puhumisesta, hauskanpidosta ja nauramisesta. He tykkäävät, että kaikilla on hauskaa. Keltaiset ovat oivia innostajia, jotka saavat tiimin jäsenet taputtamaan ja fiilistelemään uusia asioita. He osaavat puhua positiivisesti. He jopa kääntävät negatiivisen asian positiiviseksi.

 

Keltaiset ovat idearikkaita persoonia, joilta pulppuaa ideoita koko ajan. Heidän pää raksuttaa taukoamatta uusia asioita tulevaisuutta ajatellen. He ovat myös luovia persoonia. Tietysti luovat persoonat eivät ole suorituskeskeisiä, muuten siitä kuihtuu hauskuus. Keltaiset pystyvät luomaan muutoksen nopeasti, mutta eivät saata pysyä siinä rutiinihommien takia.

 

Keltaiset ajattelevat näin: Minä, minä, minä, minä ja vielä kerran minä. He ovat itsekeskeisiä, he suuttuvat, jos heitä ei kuunnella. Keltaisten on vaikea ottaa palautetta vastaan, he vähättelevät sitä ja sanovat vain ”joo joo, ymmärsin”, vaikka eivät todellisuudessa ymmärtäneet sanakaan. Palaverissa voi olla, että keltainen ei kirjoita mitään paperille ja uskoo, että aikaa on loputtomasti. He uskovat muistavansa kaikki palaverin läpikäydyt asiat ilman, että kirjoittavat sanakaan muistiin. He myös uskovat, että he kerkeävät hoitamaan 5 palaveria päivässä ja siihen vielä kuntosalit ja vapaa-aika päälle. Keltaisen keskittyminen on huteraa, voi olla keltainen räplää puhelinta 20 minuutin päästä palaverin alusta, koska hän turhautuu.

 

Joka tapauksessa kaikki tykkäävät keltaisista henkilöistä. Kuka ei nyt tykkäisi hauskuuttajasta? He ovat niin iloisia, että energia välittyy jokaiseen.

 

Vihreä – Järeä kuin kivi

 

Vihreät ovat todella luotettavia henkilöitä, heihin siis voi luottaa. Ne oikein janoavat sitä, että heihin voi luottaa. Vihreät muistaa aina kaverin synttärit ja muut merkkipäivät. He ovat ystäviä jokaiselle, he ovat leppoisia ihmissuhdetyyppejä. Vihreät osaavat kuunnella, mieluiten he vain istuvat ja kuuntelevat mitä toisella on kerrottavana. He ovat kiinnostuneita muista kuin pelkästään itsestään.

 

Vihreät välttävät konflikteja viimeiseen asti. He voivat miellyttää sinua loputtomiin, ettei vaan tulisi sanaharkkaa. Mielistelyn jälkeen alkaa yleensä selän takana puhuminen, juoruaminen. Päin naamaan on vaikea sanoa varsinkin, jos vastassa on punainen henkilö. Vihreät ovat immuuneita muutoksen tuomalle innostukselle. He eivät halua missään nimessä muutosta, varsinkaan nopeaa sellaista. Muutoksen ilmetessä vihreät muuttuvat läpinäkyviksi, he vajoavat penkin alle piiloon ja heittävät vielä viltin päällensä, jotta kukaan ei huomaisi. He muuttuvat passiiviseksi, eivätkä sano yhtään mitään.

 

 

Vihreät tekevät työnsä niin kuin on sovittu. He ovat unelmatekijöitä työhön, jossa ei ole muutoksia näkyvissä. Määrätietoiselle johtajalle unelma. Noudattavat ohjeita ja tekevät kaikkensa tiimin eteen. Vihreältä ei tule kysyä mielipidettä vaan antaa ohjeet seuraavan tehtävän tekemiseksi. Vihreitä ei pidä koskaan laittaa parrasvaloihin ilman, että hän sitä hyväksyy. Jos haluat vihreän henkilön parrasvaloihin tai muutokselle sopivaksi, on sinun annettava aikaa ja johdatella vähitellen henkilöä ajatukseen sopivaksi.

 

 

Vihreät osaavat suostutella ihmiset puolelleen, jotta saavat tahtonsa läpi. Tämä tarkoittaa sitä, että he karttavat vastuuta viimeiseen saakka. He karttavat vastuuta niin pitkälle, että joku toinen kerkeää sen jo tehdä. Heillä on kiire, tehtäväkseen EI mitään. He saattavat lupautua tekemään puolestasi asioita vaikka eivät edes ymmärrä mistä on tarkalleen kysymys, he vain myötäilevät.

 

 

Siniset – mittamiehet

 

Siniset henkilöt tykkäävät tarkoista arvoista ja määritteistä. He ovat perfektionistejä, jokaisen yksityiskohdan on oltava kohdallaan, että työ voi jatkua. He ovat myös introverttejä, joten he tuntevat itsensä ulkopuoliseksi ulkopuolisessa kaveriporukassa. Analyyttisen varma tai tarkan . Siniset ovat loistavia projektisuunnitelmissa, jossa he voivat loistaa tarkoilla kysymyksillä. He voivat puhua loputtomiin tarkoista työasioista, jotta he voivat tehdä sen vieläkin tarkemmin seuraavalla kerralla. He osaavat kartoittaa riskejä. Jokaisessa asiassa on oltava jokin loogisuus, muuten se on vaikea ymmärtää.

 

 

Siniselle ei kannata antaa vastuulleen mitään kiireenlaista, koska he eivät saa sitä valmiiksi sovittuun aikaan mennessä. He tekevät asiat niin hyvin ja tarkasti, että se vain vie aikaa eli toisin sanoen he ovat hitaita luonnostaan. Siniset eivät tee virheitä.  Sininen puhuu vain, jos hänellä on sanottavaa, mitä sitä turhia hölpöttelemään. Siniset voivat vaikuttaa kylmiltä ja välinpitämättömiltä, kun heitä ei kiinnosta kuin asia itsessään. Siniset ovat kiinnostuneita enemmän prosessista kuin lopputuloksesta.

 

Sinisille on vastattava tarkan luvuin, paljon esimerkiksi kello on? Ei riitä, että sanot, kello on vajaa kolme, vaan sinun täytyy sanoa, että se on 14.50. Jos sanot epämääräisen luvun, sininen tarkistaa ajan vaikka puhelimesta, jotta on täysin varma kellon ajasta.

 

Oma itseni

 

Olen punakeltainen tai keltapunainen ja siihen ripaus sinistä. Mietin, että voiko minulla olla jopa kolmea eri väriä vai johtuuko se näistä naamioista tai rooleista. Olenko tiimin kesken enempi punainen ja vapaa-ajalla keltainen ja yksinollessani sininen? Ainakin minulla on asiakaspalvelutyössä vihreä maski päällä, jotta asiakas tuntee itsensä tervetulleeksi.

 

Punainen tulikuuma alfauros pahimmillaan. Minäkö sellainen? En kumminkaan, minulla on vain vivahteita punaisuudesta, kuten itsensä ruoskiminen, päämäärätietoisuus, suora puheinen ja tiimin vetohärkä. Saatan ruoskia itseäni liikaa eli vaadin itseltäni aivan liikaa, tämä johtaa siihen, että jokin muu asia kärsii, kuten uni, liikunta tai oma vapaa-aika. Kun päätän kunnolla jotain niin silloin se pitää, olen valmis tekemään, vaikka kellonympäri hommia, että saadaan homma hoidettua deadlineen mennessä. Kun olen turhautunut, muutun suorasanaiseksi hirviöksi, jolta saattaa tulla suusta vaikka mitä. Ja hetken päästä kadun sitä, kun olin puhunut liian lujasti. Pystyn vetämään harteilla muidenkin tehtävät ja selviytyä niistä, vaikka se pahaa tekisi. Ajattelen vain, että tämä on vain hetkellistä ja huomenna koittaa parempi päivä. Haluan myös vastuuta ja olla selvillä tilanteesta. Menetän motivaation, jos en saa vastuuta. Tarvitsen siis tekemistä.

 

Olen myös keltainen henkilö. Pystyn samaistumaan keltaisen ominaisuuksiin yhtä hyvin kuin punaisenkin. Olen innokas ja yritän saada kaikki mukaan. Aivoni raksuttavat koko ajan, saan uusia ideoita aivan kummallisissa paikoissa tai yhtäkkiä, kun mietin aivan jotain muuta.

 

Kun mietin itseäni tarkasti, huomaan, että olen osittain itsekeskeinen. Välillä tuntuu siltä, että puheripuli iskee ja kerron vain puolituntia siitä, miten minun viikonloppu meni. Huomaan myös sen, että jossain tilanteissa, en saata kuunnella ollenkaan. Tieto tulee ja tieto menee. Aivan täysi black out. Voi olla, että vireystilani laskee tai minua ei kiinnosta asiat.

 

Olen myös usein miten todella positiivinen ja energinen. Olen meidän tiimin kauppamies, koska minusta on kiva hölpötellä asiakkaiden kanssa. Kyllästyn parista päivästä pariin viikkoon johonkin rutiinin omaiseen tehtävään, varsinkin, jos se on jonkun muun päätös ollut.

 

Ripaus sinistä

 

Jännä on myöskin se, että minussa on myös sinistä jonkin verran. Olen ollut lapsena varsinkin enemmän sininen kuin nykyhetkellä. Kiire ja tehtävien priorisointi ovat vaikuttaneet asiaan. En enää välitä niin paljon huippulaadukkaasta työstä tai vimman päälle olevasta järjestyksestä.  On myös niin, että olen asiakkaille punaisen sininen. Teen hommat tarkasti ja nopeasti. Hommien on mentävä eteenpäin niin kuin olin sen ajatellut. Haluan myös, että asiakkaalla on parhaat mahdollisuudet jatkaa työtään, kun minä olen sen lopettanut. Järjestelen paikat loogiseen järjestykseen lopetettuani.

 

Olen myös aika hiljainen persoona, kun en tunne henkilöä tai arvostan henkilöä liikaa. Olen sellainen leipäluukku, kun en tiedosta olevani kenenkään merkittävän henkilön seurassa. Esimerkiksi, jos en tunnista ja tiedosta henkilöä, saatan puhua henkilön kanssa vaikka mitä. Sitten kun tiedän tai tunnistan henkilön, minulta menee suu suppuun. Varsinkin, kun minulla on jokin taka-ajatus keskustelussa.

 

Yleensä tykkään perustaa ajatukseni faktoihin, en niinkään olettamiin.

 

 

Lopputulema

 

Jokaisessa tiimissä on oltava jokaista väriä. Ei voi tulla hyvää lopputulosta, jos projektissa kaikki olisivat punaisia tai vaikka vihreitä. Punaiset alkaisivat tekemään ilman tehtävänantoa ja vihreät toisaalta tuumailisivat ja juttelisivat vain projektin ajan miten asia hoidetaan.

 

Tärkeintä on, että ymmärrät, että on erilaisia ihmisiä. Niiden kanssa tulee toimeen, kun haluat tulla toimeen. Kirjassa on tehty helpoksi se, että miten erivärisiä henkilöitä tulisi kohdella. Saat työtovereista tai vaikka kumppanista enemmän irti, kun osaat käsitellä heitä. Helpoin tapa on vaan muuttaa itseään.

 

Kun olet asiakaskäynnillä tai hankalassa tilanteessa, veikkaa vihreää, se osuu todennäköisemmin oikeaan. Vihreitä on enemmistö. Punaisen uroksen tunnistaa murakasta äänestä ja leveästä kävelytyylistä. Keltaisen tunnistaa siitä, että hän on kaiken keskipisteessä. Voit tehdä testin: Tutkaile väkijoukkoa ja poimi sieltä henkilö, joka on, kun kirkas kuin timantti hymy huulillaan muita hauskuuttamassa.

 

 

Tässä on meidän tiimiläisten värit oman näkemyksen mukaan. En avaa näitä sen tarkemmin. Haluan käydä näitä läpi yhdessä vasta sitten, kun kaikki tiimiläiset ovat lukeneet kirjan.

 

Anne – Vihreä

Hemmo – Sinikeltainen

Timo – Vihreä

Ellu – Keltavihreä

Roope – Keltasininen

Olavi – Vihreä

Ida – Keltainen (ripaus punaista ja sinistä)

Emppu – Keltainen

Minä – Keltapunainen (ripaus sinistä)

 

 

Tulen taatusti lukemaan ja kuuntelemaan kirjan uudelleen. Oli sen verran mainio, että pakko ottaa tämä treeneihin mukaan, nimittäin palautetreeneihin. Voisi olla mielenkiintoista, miten tästä kirjasta saadaan hyödyt irti treenien merkeissä. Jokainen kerrallaan palauteringissä ja käydään samalla henkilön värit läpi. Palautteenantajat ymmärtävät paremmin ja empatian merkitys kasvavat. Tiedetään, miksi kukin ihminen käyttäytyy noin. Win- win tilanne molemmille osapuolille. Suosittelen kirjaa kaikille olennoille maanpäällä. Tämä oli jälleen valaiseva kokemus, kiitos.

Tagit: , , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!