Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Idiootit ympärilläni – Keltaisen ajatuksia

Kirjoitettu 02.12.19
Esseen kirjoittaja: Elias Mäkinen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Idiootit ympärilläni
Kirjan kirjoittaja: Thomas Erikson
Kategoriat: 1. Oppiminen, 2. Yhteisöllisyys, 4. Johtaminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Et ole voinut välttyä kuulematta tästä mielipiteitä jakavasta kirjasta. Luin Thomas Eriksonin Idiootit ympärilläni, joka käsittelee persoonallisuustyyppien eroja värien avulla. Lyhyesti värit:

Sininen = analysoiva, introvertti, tarkka, asiakeskeinen

Punainen = räväkkä johtaja tyyppi, vahva persoona, ekstrovertti, ”My way or no way”, sanoo suoraan

Keltainen  = Helposti innostuva, ekstrovertti, kaikkien kaveri, ihmiskeskeinen

Vihreä = ns. keskiarvo väri eli kaikkien sekoitus, muutosvastainen, hitaasti syttyvä, konflikteja välttelevä, luotettava, suurin osa ihmistä on vihreitä.

Omassa elämässäni en puhu väreistä, vaan innostujaihmisistä, analyytikoista, johtajista, mutta vihreälle en ole keksinyt vielä omaan sanavarastooni sopivaa ilmausta. Värit toimivat ohjenuorana, eivätkä nekään kerro kaikkea ihmisten käyttäytymisestä. Loput käytöstä ohjaavat asiat ovat esim. kulttuuri, tilanne, taustat jne. Moni ihminen on kahta väriä yhtä aikaa. Värit siis auttavat, mutta eivät kerro täysin, miksi ihmiset käyttäytyvät tietyllä tavalla.

Itse olen erittäin keltainen ihminen, joten viihdyn mielelläni toisten keltaisen kanssa, koska ideat lentävät ja tilanne on usein molemmin puolista hypettämistä. Punaisen kanssa viihdyn koska saamme asioita aikaan ja vihreän kanssa on mukavaa istua iltaa ja palautua. En sano, etten pitäisi sinisistä ihmisistä, olemme vain niin vastakohtia, että usein kummankaan on vaikea kokea erityistä samaistumisen tunnetta toiseen.

Sinisten kanssa on hyvä tehdä töitä, koska ajattelumalli täydentää omaani erittäin paljon. Siniset monesti ajattelevat enemmän kuin tekevät. Itse olen enemmän ”Instant action” – tyyppinen persoona, sillä tiedän että muuten sen jäisi tekemättä. Ei siksi, että en jaksaisi, vaan innostuisin välissä uudesta asiasta ja uutuuden kiehto veisi mukanaan. Ei ole yksi tai kaksi kertaa, kun olen unohtanut jotain, koska en ole tuplatsekannut sitä. Erikson sanoi osuvasti, että keltainen on oikea tyyppi, jos haluaa saada asioita eteenpäin. Ihan sama meneekö huonompaan vai parempaan, mutta ainakin eteenpäin.

Vinkit johtajille:

Johtajan asemassa elementissään ovat mielestäni punainen ja keltainen persoonallisuustyyppi. Molemmat saavat asioita eteenpäin ja uskaltavat sanoa asiat ääneen. Heidän täytyy muistaa kuitenkin myös yksityiskohdat. Punaiset hoitavat hyvin asioita, mutta ihmissuhteissa he voivat olla haasteellisia. Vinkkinä: kartuta empatiaa ja ihmistenjohtamistaitojasi. Keltainen voisi ottaa ajatusta tekemiseen mukaan, ja keskittyä lopputulokseen enemmän optimaalisen tuloksen saamiseen.

Sinisen johtajan vahvuus on kyky saada vedenpitäviä suunnitelmia, mutta se vaatii tehokasta toteutusta, jottei hyvät suunnitelmat jää pöytälaatikkoon pölyyntymään. Lisäksi ylenpalttinen suunnittelu vie aikaa, ja joskus pitää pystyä tekemään kompromisseja uhratakseen viimeistelyjä tehokkuuteen. Siniselle johtajalle sanoisin, muista tehdä nopeita kokeiluita ilman odotuksia.

Vihreä johtaja on ihmisläheinen ja se mukava tyyppi. Vahvuutena tiimiin kaverillisen ilmapiirin luominen. Vaikka kaikki pitävät sinua hyvänä tyyppinä, kissojen nostaminen pöydälle, voisi olla kehityskohteesi. Ihmiset pitävät sinusta mahdollisesti jopa enemmän, kun näkevät sinun puhuvat suoraan vaikeistakin asioista.

Uskon, että tiimi toimii parhaiten, jos siinä on kaikkia värejä. Johtajuuteen parhaiten sopivat punainen ja keltainen. Tiimin diversiteetistä puhutaan paljon ja on hyvä asia jos tiimissä on kaikkia värejä. Mielestäni tiimissä olisi hyvä olla haaveilija/innostuja/optimisti näyttämässä potentiaalin mitä voisi olla, tekijöitä useampi, yksi pessimisti kertomaan ongelmakohdista, ja yksi täysin päinvastaisesti ajatteleva näyttämään uusia mahdollisuuksia.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!