Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Ilkka Halava 4.0

Kirjoitettu 28.01.20
Esseen kirjoittaja: Lauri Suhonen
Kirjapisteet: 1
Kirja: ilkka
Kirjan kirjoittaja: Halava
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

4.0 tapahtumassa kävi puhumassa työelämän tulevaisuudesta ja digitalisaation vaikutuksesta muuan Ilkka Halava. Lähdin kuuntelemaan pienin odotuksin, sillä mielestäni aiemmat neljä piste nolla tapahtumat olivat olleet hieman turhanpäiväisiä.

Halavan esittämistyyli oli kuitenkin rennon hauska ja hän heitti välillä hyvää läppääkin, joten esitystä oli helppo seurata. Hänestä näki kauas, että hänellä oli paljon esiintymiskokemusta, sillä hänen lavakarismansa oli hyvällä tasolla.

Aiheena oli siis työelämän tulevaisuus. Halava puhui paljon, mitä taitoja ihmiset tulevat tarvitsemaan, jotta heidän paikkansa työelämässä säilyisi. Halava puhui, kuinka robotit ja tekoaly tulevat korvaamaan monet rutiininomaiset työt.

Itselle jäi mieleen se, että vaikka monesti robotit ovat tehokkaampia ja tekevät ehkä vähemmän virheitä, ei heille pysty opettamaan tietynlaista maalaisjärkeä, jota vain ihmisiltä löytyy. Tämä oli helpottavaa kuulla.

Halava kertoi myös esimerkkejä ammateista, jotka robotit saattavat vallata tulevaisuudessa. Itselle yksi yllättävimpiä esimerkkejä oli kirurgin työ, jonka luulin aina olevan varma työpaikka, jos siihen koulutus löytyy. Kuitenkaan terveydenhoitajan työpaikkaa robotti ei pystyisi tekemään. Mielenkiintoinen vertaus.

Halava puhui paljon myös maapallon kestävyyskriisistä, joka pitäisi ottaa vakavasti. Jätettä syntyy liikaa, eikä ravinto ja juomavesi tule riittämään seuraavan kymmenen vuoden päästä kaikille, ellei asialle tehdä jotain. Hävikistä pitäisi päästä kokonaan eroon. Myös autojen käytön pitää vähentyä.

Halava puhui paljon myös uudistumisen merkityksestä, eli kuinka pysyy kehityksessä mukana, jotta voisi työllistää itsensä. Nopea uudistuminen myös avaa paljon uusia työllistymismahdollisuuksia. Tähän tiimiakatemiassa opiskelu sopii hyvin, sillä se antaa pohjan alkaa tekemään melkein mitä vain. Halava mainitsikin, että varsinkin yrittäjyys tulee olemaan tulevaisuudessa tärkeässä roolissa.

Yllättävän kiinnostava esitys, jonka jaksoi kyllä kuunnella alusta loppuun!

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!