Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Innovate tai kuole!

Kirjoitettu 26.11.14
Esseen kirjoittaja: Niko Eskelinen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Innovate or Die
Kirjan kirjoittaja: Heli Leppä
Kategoriat: 1.4. Uusia tuulia oppimiseen, 2. Yhteisöllisyys, 2.1. Verkostot ja sosiaalinen pääoma, 3. Yrittäjyys

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

TIIMIAKATEMIA – Innovate or Die?

 

Tiimiakatemia, on meidän aika valita: Innovate or Die? Kumpaan kelkkaan hypätään? Lasketaanko turvallista ja valaistua mäkeä alas kohti normaalia vai lähdetäänkö puuterilumille keskellä pimeää metsää muuttamaan homma päälaelleen?

Me olemme pieniä, perinteisiä ja paikallisia. 90-luvun alkupuolella olemme olleet Suuria ja Radikaaleja. Meistä on muodostunut reilu 20 vuoden aikana normaaleja. Yksikkö Jyväskylän ammattikorkeakoulussa, joka ei enää olekaan niin säväyttävä. Meillä on edelleen uniikki oppimismuoto. Meillä edelleen löytyy huippu tyyppejä, jotka ovat ihan omaa luokkaansa. Me tehdään edelleen uskomattomia juttuja. Meidänhän pitäisi olla koko Suomen tiedossa! Ihmisten pitäisi hämmästellä toimintaamme ja kateellisimpien kuolata takanamme! Tarkoitan ihmisillä siis ihan kaikkia Suomen kansalaisia. Kyllä yritysmaailmassa varmaan tiedetään Tiimiakatemiasta, mutta ei perus jampoilla varmaan hirveästi tietoa meistä ole. Joka päivä pullahtaa esille yritys, joka aloittaa yt-neuvottelut ja satoja ihmisiä jää työttömäksi. Me työllistetään joka vuosi 40–60 uutta nälkäistä tiimiyrittäjää ja laitetaan haisemaan!

Luin kirjan Innovate or Die – Tiimiakatemialaisten yrittäjyystarinoita. Kun Tiimiakatemia on laitettu aloilleen, on ihmisillä ollut näyttämisen ja todistamisen halu kaikille epäilijöille, että tämä juttu laitetaan toimimaan. Silloin on ollut ihmiset suut auki ja kuola valunut rinnuksille, kun tiimiyrittäjät ovat marssineet näyttävää marssiaan. Paljon puhutaan, että ennen kaikki on ollut paremmin ja hienommin. Sillä tavalla ollaan oikeassa, että maailma on ollut 10 tai 20 vuotta sitten ”helpompi” paikka tehdä kansakuntaa järisyttäviä asioita ja kehitellä uusia liikeideoita. Tällä hetkellä alusta on vaikeampi. Mikä ennen oli parempaa eli jutut olivat uskomattomia, ovat nyt normeja. Maailma kehittyy hyvin nopeasti! Vuonna 2010 ei ollut superfoodista juurikaan tietoa Suomessa. Vuonna 2014 sitä pursuaa joka tuutista! Ymmärrättekö? Uusi suuri, radikaali ja globaali juttu muuttuu nopeasti pieneen ja perinteiseen. Miten sen pystyy säilyttämään alkuperäisessä muotissaan? ja tärkein: Miten me uskallamme lähteä haastamaan maailmaa jälleen ja näyttämään kuka Suomessa kusee ja mihin nurkkaan? Missä on meidän näyttämisen halu ja taisteluilme?

Viime NJL kokoontumiskerralla ideoitiin hieman Hartwallille tehtävää lonkeron markkinointitempausta Saksaan. Mitäs siihen sanoisi media ja ihmiset, kun yli 100 tiimiyrittäjää laittaa painetta kattilaan ja lähtee toteuttamaan hieman suurempaa, radikaalimpaa ja globaalimpaa tempausta? Rekrytiimissä ollaan toteuttamassa Mitä tekisit jos uskaltaisit? – kampanjaa. Ideana hypettää ja markkinoida Tiimiakatemiaa ja sen mahdollistamaa maailmaa sekä saada ihmiset innostumaan toteuttamaan unelmiaan joka päiväsessä elämässä ja rohkeimpia hakemaan Tiimiakatemialle tiimiyrittäjiksi. Pyrimme lyömään kampanjan ulos joka kolosta ja saada se leviämään koko Suomeen. Tällaisia juttuja meidän pitää innovoida lisää! Laittaa isot rullat rullaamaan oikein huolella! Lietsoa Suomen kansaa! Mä väitän, että enää ei uskalleta vaan hypätä paskaan ja uida siellä kuin kala vedessä, vaan mietitään liikaa seurauksia ja ongelmia. Me ollaan niitä edelläkävijöitä ja meidän pitää säväyttää. Pitää lähteä äärirajoille kokeilemaan mihin maailma on valmis ja samalla kohentaa ja säilyttää Tiimiakatemian maine ja ehkä hieman myös muokata sitä! Kuka on mukana ja mitä aiot tehdä? #toteutaunelmasi

Niko Eskelinen

Osuuskunta Nimion

niko.eskelinen@nimion.fi

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!