Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Jazzia johtamiseen

Kirjoitettu 06.05.20
Esseen kirjoittaja: Tom Kaskinen
Kirjapisteet: 3
Kirja: Jazzia johtamiseen
Kirjan kirjoittaja: Patrick Furu
Kategoriat: 4. Johtaminen, 4.3. Johtamisen ja organisaation kehittämisen työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Jazzia johtamiseen:

 

Akatemia alkaa olla loppupuolella, ja mietin loppuportfoliota valmentajani kanssa rakentaessani mitä kirjoja olisi hyvä lukea vielä tähän kevääseen. Mistä saisi vielä parhaimmat ajatukset rullaamaan poikkeustilanteen aikana. Tilanne on maailmalla vallitsevan tilanteen takia hyvin erikoinen, treenataan etänä Zoomin avulla, työt ja palaverit kaikki etänä. En rehellisesti sanottuna ole edes varma enää, kauanko olen istunut sisätiloissa pois lukien koiran ulkoilutus ja kaupassa käynti.

 

Noh, kuitenkin itse kirjaan.

 

Kirja kertoo siitä, miksi jazz-yhtyeen toiminnasta kannattaa ottaa oppia yritysmaailmassa johtamiseen. Nimi kuulosti minusta hauskalta enkä oikein ajatellut sitä sen enempää, mutta onhan tuo aika hyvin sanottu. Jazz-yhtyeessä käsittääkseni “sooloillaan” ja soitetaan toisten mukana enimmäkseen. Kaikki tukevat jotain kun joku ottaa ohjat soitossa, oli se sitten rumpu, trumpetti tai mikä vaan soitin.

 

Jazzin perusteet

 

Yhteinen kieli, aktiivinen kuunteleminen, toisten tukeminen ja vastuun kantaminen.

 

Yhteinen kieli ei tarkoita kuitenkaan virallisesti sitä, että tiimissä tai yrityksessä puhutaan samaa kieltä. Yhteinen kieli tarkoittaa sitä, että kaikki ymmärtävät mistä puhutaan. Kaikki ymmärtävät kaikki termit. Tästä hyvä esimerkki omasta projektistani e-urheilun parissa, joka on vaikeiden termien paratiisi. Organisaatiossamme on yli 50 pelaajaa jotka pelaavat eri pelejä, jokaisessa pelissä on aivan omat termit. Ulkopuolinen ei varmasti ymmärrä puoliakaan mitä meidän CS:GO-joukkueemme puhuu, ellei itse pelaa peliä, eikä tarvitsekaan. Tärkeintä on se, että joukkueella on oma kielensä millä he puhuvat ja tietävät tasan tarkkaan mitä tapahtuu omilla termeillään. Tämä on hyvin tärkeää myös yritysmaailmassa. Kehitetään oma kieli millä puhutaan ja mitä sanoja käytetään.

 

Aktiivinen kuunteleminen tarkoittaa sitä, että johtaja oikeasti kuuntelee eikä puhu. Puhua toki saa, mutta se on syytä pitää minimissä. On parempi, että johtaja vain ohjaa keskustelua johonkin tiettyyn suuntaan, eikä lauo omia mielipiteitään koko ajan julki. Suurimmassa osassa nykypäivän yrityksistä on eri alojen asiantuntijoita. Vanhasta “johtaja käskyttää”-mallista on päästy yli jo aikoja sitten. Nykyään hyvä johtaja palkkaa itseään fiksumpia ihmisiä, ja kuuntelee heidän päätökset ja mielipiteet. Olen myös itse huomannut projekteissani sen, että mitä enemmän vastuuta ja päätösvaltaa ihmisille annetaan, sen paremmin he yleensä suoriutuvat tehtävistään. Vaikka et olisi johtajana samaa mieltä jokaisesta pienestä yksityiskohdasta, on tärkeää olla puuttumatta epäolennaisuuksiin. Parempi antaa työntekijän epäonnistua ja oppia siitä itse, ellei kyse ole jostain todella suuresta epäonnistumisesta mistä olet varma, että tulee tapahtumaan.

 

Toisten tukemista sivuutin jo avauskappaleessani. Jazz-yhtyeessä tämä on ilmeistä, ja niin sen pitäisi olla myös yrityksissä ja tiimeissä. Tiimiakatemiallakin tämä on tahtotila mihin pyritään kynsin ja hampain. Jokaisella tiimiläisellä on oma taustansa, ja jollain voi olla tietyistä asioist hyvinkin paljon kokemusta, kun taas toisilla ei ollenkaan. Siksi on hyvin tärkeää johtajana saada jokaisen mielipide kuuluviin ja ymmärtää niiden arvo. Tämä jää helposti johtajalta huomaamatta tiimissä, jossa on hyvin vahvoja persoonia ketkä pälättävät loputtomasti. 

 

Vastuun kantamisen käännän juurikin siihen, että jokaiselle tiimiläiselle annetaan vastuuta. Kaikki ovat motivoituneimpia mitä enemmän heidän päätäntävallan alla onkaan hommia. Tämä voi olla stressaavaa, mutta omat “tontit” voivat olla hyvin toimivia nykyajan työympäristössä. Kaikki tuntevat silloin vastuuta ja merkitystä omalle työlleen.

 

Jazzia johtamiseen on oikein hyvä kirja. Vaikka et olisi johtaja, on hyvin tärkeä ymmärtää nämä periaatteet. Varsinkin nykyaikana kun tiimit koostuvat asiantuntijoista. Johtaja pyörittää koko pakkaa antamatta liikaa omia mielipiteitään.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!