Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

John Maxwell – Asenne

Kirjoitettu 19.05.14
Esseen kirjoittaja: Olli Väätäinen
Kirjapisteet: 1
Kirja: Asenne
Kirjan kirjoittaja: John Maxwell
Kategoriat: 1. Oppiminen, 8. Henkinen kasvu

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

 

Asenteemme määrittää pitkälti lopputuloksen, mitä olemme tekemässä. Oikealla asenteella saavutamme huikeita lopputuloksia ja väärä asenne taas takaa epäonnistumisen. Asennetta voisi kuvailla sisäiseksi tunteeksi, jota käyttäytyminen ilmaisee. Siksi asenne voidaan havaita, vaikka sanaakaan ei ole sanottu. Kaikkein tärkeintä on tietää, että huonon asenteen voi muuttaa!

 

 

On eilisten ratkaisujen tulosta, keitä olemme tänään. Huomisesta tulee sitä, minkä tänään valitsemme.”

 

 

Urheilumaailma on täynnä hyviä esimerkkejä, kuinka hyvä asenne voi siivittää joukkueen kohti menestystä, ja taas toisaalta huono asenne tuhoaa joukkueen hetkessä. Esimerkiksi juuri nyt Minskissä käynnissä olevissa MM-kisoissa Valko-Venäjä pelaa sensaatiomaisesti, koska he pelaavat koti yleisön edessä. Tämä on vaikuttanut varmasti paljon myös pelaajien pään sisään, eli asenteisiin. Pelkästään lahjakkaat pelaajat eivät riitä takaamaan voittoa, se on nähty monta kertaa. Hyvä esimerkki on Venäjän maajoukkue. Vaikka käynnissä olevat kisat ovatkin olleet Venäjälle menestys, ja viimevuosina paljon mitaleita on tullutkin, on myös nähty, että pelkästään maailmanluokan tähdillä ei pelejä voiteta, tarvitaan myös hyvä asenne ja yhteishenki.

 

 

Asenteiden vaihtelu voi vaikuttaa huippulahjakkaista pelaajista koostuvaan joukkueeseen seuraavasti:

 

Kyvyt +asenteet =tulos

 

huippulahjakkuus +surkeat asenteet =huono joukkue

huippulahjakkuus +huonot asenteet =keskiverto joukkue

huippulahjakkuus +keskiverto asenteet =hyväjoukkue

huippulahjakkuus +hyvät asenteet =hieno joukkue

 

 

Huippujoukkue erottuu hyvistä joukkueista siinä, kuinka se kasaa itsensä tappion jälkeen. Pystyvätkö pelaajat pyyhkimään tappion mielestä, ja asennoitumaan uudelleen seuraavaan peliin. Kun asenteet paranevat, myös joukkueen suorituskyky paranee. Jos pelaajat eivät pysty kasaamaan enää itseään ja omia asenteitaan, menetetään myös koko joukkueen suorituskyky.

 

 

Asenne myös voimistuu, kun se on kosketuksissa muiden kanssa. Asenne leviää hetkessä koko joukkueeseen, ja sillä on voima koota, tai hajoittaa koko joukkue hetkessä. Varsinkin joukkueen kapteenilla on todella suuri rooli tässä, koska lannistavissa ja vaikeissa hetkissä koko joukkue kuuntelee häntä. Jos kapteeni antaa periksi, silloin joukkue on todella pulassa. Siksi joukkueissa kapteeniksi valitaan persoona, joka on henkisesti vahvin ja vetää muita mukanaan.

 

 

Asenne kertoo, millainen ihminen todella on. Se heijastuu siihen, miten hän toimii.”

 

 

Lopuksi joukkueelle tai tiimille tuhoisia kelvottomia asenteita, jotka pitää käsitellä heti kohdatessamme sellaisen.

 

  1. Kyvyttömyys myöntää tehneensä väärin.
  2. Anteeksiantamattomuus
  3. Pikkumainen oikeuksista kiinnipitäminen
  4. Minä sairaus
  5. Arvosteluhenkisyys
  6. Halu kahmaista kaikki kunnia

 

 

On olemassa myös paljon muitakin kielteisiä asenteita, mutta yhteneväisyys melkein kaikilla huonoilla asenteilla on itsekkyys. Itsekkyys ilmenee myös silloin, jos joukkuetoveri/tiimiläinen väheksyy muita, sabotoi tiimityötä tai esiintyy joukkuetta/tiimiä tärkeämpänä. Jos törmäämme tämmöisiin toimintaan, voimme olla varmoja, että kyseessä on huono asenne.

 

 

Huonot asenteet tulee kohdata ja käsitellä. Helppoa se ei varmasti tule olemaan, ja se aiheuttaa eripuraa, taisteluhalua, katkeruutta ja hajaannusta joukkueessa. Eivätkä nämä asenteet varmasti katoa itsestään, jos niihin ei puututa. Muuten ne mätänevät ja hajottavat tiimin, ja samalla menevät tiimin mahdollisuudet yltää mahdollisuuksien rajalle, jonne pääsee vain huipputiimi/joukkue.

 

Tagit: , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!