Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Johtajuuden viisi tasoa

Kirjoitettu 16.01.18
Esseen kirjoittaja: Kaj Vaskelainen
Kirjapisteet: 2
Kirja: 5 levels of leadership
Kirjan kirjoittaja: John C. Maxwell
Kategoriat: 4. Johtaminen, 4.2. Johjajan / valmentajan taidot ja työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

 

 

  • Position leadership

 

 

Pohjautuu titteliin joka johtajalla on. Johtajalla vain titteli, jonka vuoksi ihmiset tottelevat, koska hänellä on johtajan titteli. Titteli ei kuitenkaan määritä tässä mitään, vaan johtajan teot osoittavat onko hän oikeasti hyvä johtaja. Tällaiset johtajat ovat yleensä työpaikan turmio, jotka syövät työntekijöitä, koska heillä on titteli, eikä johda heitä esimerkillä.

 

 

  • Permission leadership

 

 

Tällä tasolla työntekijät haluavat seurata johtajaa, koska pitävät hänestä. Tällä tasolla johtaja pitää ihmissuhteita tärkeinä ja pitää yllä hyvää työilmapiiriä. Johtaja on kiinnostunut toisten ihmisten tekemisistä ja pystyy tätä kautta rakentamaan vahvan luottamussiteen työntekijöihinsä.

 

 

  • Production leadership

 

 

Tällä johtamistasolla johtajuus perustuu tuloksiin ja johtaja on esimerkillä johtava, ja saa ihmiset uskomaan tämän johtamistaitoihin. Johtaja on myös näkyvä henkilö työyhteisössä ja helposti saavuteettavissa.

 

 

  • People Development leadership

 

 

Tällä tasolla johtaja haluaa kehittää työntekijöitään, jotta yritys menestyisi paremmin. Johtaja yrittää etsiä jokaiselle omat pelipaikat vahvuuksien avulla, jolloin jokaiselle saadaan mahdollisimman tuottava työtapa. Tämän tason johtajat ovat hyviä rekrytoimaan työntekijöitä oikeille pelipaikoille.

 

 

  • Pinnacle leadership

 

 

Kun johtaja on päässyt tälle tasolle ihmiset seuraavat häntä jo pelkästä kunnioituksesta. Tälle tasolle pääseminen vie aikaa, mutta kun johtaja on tällä tasolla, tulee myös yrityksestä houkuttelevampi paikka olla töissä, jolloin rekrytointi on helpompaa, sillä ihmiset haluavat tulla hänen alaisuuteensa töihin.

 

Yhteenveto

 

Johtajan titteli ei tee johtajasta johtajaa. Teot tekevät ihmisistä johtajia, jolloin heitä seurataan ja heidän alaisuudessaan halutaan tehdä töitä ja menestyä. Se miten kehityt johtajana on myös omista tavoitteistasi kiinni ja se miten haluat saada kunnioitusta alaisiltasi. Jos käytät pelkkää titteliä tapana johtaa, on sinun alaisuudessa todennäköisesti erittäin rankkaa ja epämieluisaa työskennellä, eikä myöskään parhaimmat työntekijät halua tulla yritykseen töihin.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!