Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Johtamisesta

Kirjoitettu 27.01.20
Esseen kirjoittaja: Johanna Lamberg
Kirjapisteet: 3
Kirja: Johtamisesta
Kirjan kirjoittaja: Arto Hiltunen
Kategoriat: 1. Oppiminen, 4. Johtaminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Johtamisessa toimii samat peruslainalaisuudet kuin kaikessa sivistyneessä vuorovaikutuksessa. Toisen puolen kunnioittaminen, kuunteleminen, hyvä käytös, eettisyys ja kiinnostus. Johtamisen haasteet ovat olleet taas osana arkeani viime syksystä alkaen, kun toimin Tiimiakatemian 27-vuotissynttäreiden projektipäällikkönä ja talouspäällikkönä meidän tiimillemme Potentialle. Tämän vuoksi otin lukuun Arto Hiltusen kirjoittaman kirjan ”Johtamisesta”, joka antaa hyviä konkreettisia ohjeita hyvään johtajuuteen.

Hyvän johtamisen viisi E:tä

Hiltunen kertoo kirjassaan johtamisen viisi E:tä, jotka ovat välttämättömiä piirteitä hyvälle johtajalle. Nämä ovat:

  1. Empatia
  2. Ennustettavuus
  3. Elastisuus
  4. Energisyys
  5. Eettisyys

Ennen kuin lähdemme käsittelemään näitä läpi, on hyvä miettiä, onko hyvän johtamisen merkki tyytyväiset alaiset vai hyvä tulos? Vai sekä-että? Mielestäni sen täytyy olla sekä-että. Vaikka johtaja tekee hyvää tulosta niin ei ole oikein kohdella alaisia kaltoin. Hyvä työilmapiiri on kuitenkin yksi tärkeimmistä asioista, jotta työnteosta nauttii!

Hyvä johtaminen perustuu myös vahvasti siihen mitä odotuksia esimerkiksi projektitiimilläsi on. Siksi aina kun aloittaa uuden johtajanroolin kuten projektipäällikön roolin tai vaikkapa talouspäällikön roolin on hyvä kysyä tiimiläisiltään, mitä he odottavat sinulta? Asiasta täytyy saada yhteisymmärrys tiimiläisten kanssa.

Esimerkiksi kun toimin Tiimiakatemian synttäreiden projektipäällikkönä emme olleet heti alkuun käyneet läpi, mitä minulta odotetaan. Muutaman viikon päästä sainkin palautetta, että en toimi sillä tavalla kuin projektiryhmänä odottaisi. Kävimme keskustelua läpi, jonka jälkeen korjasin omaa tekemistä siihen suuntaan, mitä projektiryhmä odottaakin. Aloin jakamaan vielä selkeämmin tehtäviä ja vastuualueita projektiryhmälle ja ottamaan isompaa roolia projektipäällikkönä. Aluksi en halunnut ottaa suurta roolia, koska koin olevamme kaikki samalla tasolla ja teemme yhdessä töitä ja päätökset yhdessä. Saimme korjattua tilanteen ja johtaminen parani huomattavasti keskustelun jälkeen projektiryhmän kanssa.

On kuitenkin olemassa nämä edellä mainitut viisi piirrettä hyvään johtamiseen, jotka pätevät eri kulttuureissa ja tilanteissa. Niistä ensimmäisenä empaattisuus. Empatia ei tarkoita mitään hömppää tai pehmoilua vaan sitä, että ymmärrät tiimiläisiäsi. Miten he ajattelevat, tuntevat ja motivoituvat. Itselläni on empatiakyky hyvä, sillä osaan tietyissä tilanteessa sanoa hyvinkin suoraan ja jämäkästi, mutta välillä tilanteen mukaan myös lohduttaa ja ymmärtää tilannetta rauhallisemmin. Yritin myös syksellä löytää keinoja, miten esimerkiksi meidän tiimimme motivoituu, kun toimin talouspäällikkönä. Kun saimme luotua tiimillemme talousseurantataulukon, mistä näkee paljon kukakin on tuonut rahaa yritykseen ja vienyt rahaa yrityksestä, huomasin sen motivoivan porukkaa aika paljon. Kun seurasimme taulukkoa ja huomasimme käyvän niin, että tiimiläiset kuluttavat rahaa enemmän kuin tuo sitä tiimille, alkoi koko tiimi jo huolestua olemmeko kassakriisissä. Tämä herättää motivaation lähteä etsimään lisää projekteja ja töitä tiimiläisillemme.

Ennustettavuus eli johdonmukaisuus tarkoittaa sitä, että toimin samanlailla samanlaisten asioiden käsittelyssä. Olisi hyvä, jos asioiden käsittelyssä on aina sama linja omasta hyvästä tai huonosta fiiliksestä huolimatta.  Tottakai linjaa saa myös muuttaa, mutta se pitää osata myös perustella, että miksi sitä muutetaan.

Elastisuus eli joustavuus tarkoittaa sitä, että voin antaa periksi omista tarpeistani tai mukavuudestani, kunhan sovittu tavoite saavutetaan. Joustava johtaja pysyy mukautumaan erilaisiin tilanteisiin ja sopeutumaan yllättäviin käänteisiin. Tapahtumatuottajan alalla tätä ominaisuutta tullaan tarvitsemaan. Sillä alalla tapahtuu useasti yllättäviä käänteitä. Tiimiakatemian synttäreillä edellisenä päivänä tapahtumapäivää yksi alumnitreenien vetäjistä perui tulonsa. Tämä aiheutti pientä stressiä siihen kaiken muun tapahtuman järjestelyiden ohelle. Siinä tilanteessa ei kuitenkaan auttanut valittaa tai stressata vaan yksinkertaisesti alkaa miettimään, mitä voimme porukalla tehdä ja keneen ottaa yhteyttä, jotta saamme uuden vetäjän hänen tilalleen. Kävimme alumneja läpi ja soitimme pääsevätkö vetämään yhdet treenit. Kysyimme neuvoa valmentajilta ja saimmekin sitten uuden vetäjän tilalle. Tämäkin onnistui paremmin, kun pystyimme sopeutumaan tähän muutoksen tilanteeseen. On oltava hyvä reagointikyky ja valmis yllättäviin tilanteisiin.

Energisyyttä kaivataan myös hyvältä johtajalta, kuten hymyilyä, vireyttä, energiaa, vitsikkäitä puheita. Tämä kulttuuri on vahvempi amerikkalaisissa yrityksissä, sillä meidän suomalaisten on välillä haastavaa heittää heti aamusta vitsiä työryhmälleen. Omasta mielestä kaikista tärkein on hyvä fiilis ja hymyily! Se tarttuu helposti, eikä mitenkään ylienergisyyttä tarvita vaan pelkästään hyvä mieli. Vaikka olisit nukkunut yön huonosti niin et voi johtajana tartuttaa muihin pahaa fiilistä tai väsymyksen tunnetta.

Eettisyys eli rehellisyys, avoimuus sekä lakien ja muiden sääntöjen noudattaminen on mielestäni yksi tärkeimmistä myös! Rehellisyys ja avoimuus varsinkin. Kun johtaja luo rehellisyyden ja avoimuuden kulttuuria se tarttuu myös muihin tiimiläisiin. Työilmapiiri on paljon mukavampi ja avoimempi kun hyvä johtaja saa rakennettua sellaisen ilmapiirin.

Johtajuuden haasteet ovat aina yhtä mielenkiintoisia ja haluan opetella sitä päivä päivältä enemmän, kuinka saan itsestäni hyvän johtajan mihin porukkaan tahansa.

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!