Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Johtavat ajatukset

Kirjoitettu 31.01.17
Esseen kirjoittaja: Pilvi Sillgren
Kirjapisteet: 1
Kirja: Johtavat ajatukset
Kirjan kirjoittaja: Ulla Luukas
Kategoriat: 2.6. Tiimiyrittäjävalmentajien yhteisöllisyyden "pakolliset kirjat"

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Mietin onko tämä vihkonen unohtunut päivittää, kun näin 30.1.2017 luen teosta, jonka kannessa komeilee 2014-2015. Tai ehkä tämä vaan korostaa sitä, kuinka myöhässä olen tutustuessani vasta 1,5 vuoden jälkeen oman opinahjoni syyhyn olla olemassa. Tai tietenkin perus idea jollain tasolla on ollut tiedossa jo pidemmän aikaa, kun tänne olen sen perusteella osannut hakeutuakin.

Vuosiluvun lisäksi myös heti alussa kuvattu yhteisö ei vastaa oikein nykytilannetta. Mielestäni Tiimiakatemia ei ole tällä hetkellä paikka, jossa ihmiset työskentelisivät yhdessä kohti yhteistä päämäärää. Enemmänkin melko sekalainen ja hajanainen porukka erinäisillä tarkoitusperillä. Johtavien ajatusten olisi tarkoitus toimia innostuksemme lähteenä, mutta ne ovat tällä hetkellä vain vihkonen, jota kehotetaan lukemaan ja joka on vaatimuksena yhden täpän saavuttamiseen.

 Tämä ei ole ihme, kun ajatusten perustana kuuluisi toimia keskinäinen luottamus, itsekuri ja ylpeys aikaansaannoksistamme. Raksapäiviä järjestävä taho miettii kannattaako vaivautua ollenkaan, kun kukaan ei varmaan jaksa edes innostua tulemaan paikalle, 4.0 saavuttivat surullisen pieniä yleisöjä viime syksynä ja forest&maybe backin taivalsin itse 4 hengen voimin, kun 10 muuta porukastamme jätti väliin. On siis sanomattakin selvää, että luottamuksen tila ei kovin hyvä akatemian kesken ole. Myös tietous muitten projekteista ja saavutuksista pitäisi kehittyä voidaksemme sanoa sen toimivan perustana, mutta tässä on kyllä hieman menty eteenpäin ja esim. akatemian facessa juuri hetki sitten Ekoteko pop-upin tytöt julkistivat menestyksensä kaikkien nähtäväksi ja kannustimeksi.

 Johtavat ajatukset sisälsi myös 10 ohjetta tiimiyrittäjälle. Näistä 6. Näe mahdollisuuksia, älä esteitä oli ehkä sellainen, jossa itselläni olisi parannettavaa. Olimme sulkemassa Hyvin voi!pop-upin 26.1 ja projektia kanssani pyörittävä Reetta ilmoitti haluavansa lähteä 25.1 Filippiineille ja heti mieleeni tuli 100 syytä miksi tämä ei mitenkään voisi onnistua. En selviäisi yksin kaikkien tavaroiden inventaarioista, loppusiivouksista, varastolla ramppauksesta ja myymättä jääneiden tavaroiden palautuksista. Vastustinkin tätä vahvasti, mutta kun sulkemis hetki sitten koitti, kaikki saatiin kuin saatiinkin hoidettua Reetan ennakkolomasta huolimatta, melko kivuttomasti apuvoimien avulla. Toisaalta se, että mahdolliset esteet tulevat mieleen heti alkuun ei ole aina yhtään huono juttu, kunhan ei jää rypemään ja masistelemaan niihin, vaan lähtee ratkomaan niitä.

Ohjeen 7. Ymmärrä erilaisuus ja ole rohkeasti oma itsesi, olen ehkä sisäistänyt tähän mennessä parhaiten. Tulin akatemialle suoraan urheilu lukiosta, jossa ympärilläni oli hyvin paljon saman stereotypian ihmisiä; urheilullisia, osa hieman ylimielisiä, itseään cygnaeuslaisia musanörttejä parempina pitäviä ihmisiä. Jotenkin alitajuntaisesti tuohon muottiin oli 3 vuoden aikana kasvanut jollain tapaa osittain itsekin, varmaan sopiakseen joukkoon. Tietenkin ikäjakaumakin oli pieniä poikkeuksia lukuun ottamatta vain se 16-19v. Tiimiakatemialla kun päädyin yhtäkkiä 17 täysin tuntemattoman eri taustoja omaavien ja erityylisten ihmisten kanssa perustamaan yhteisen yrityksen, oli se alkuun hieman shokki. Olin lisäksi lähes ainut -96 syntynyt aluksi ja vanhin meistä lähestyi 30 ikävuotta. Sopeutuminen vei kyllä aikansa, kun tilanne oli minulle niin erilainen ja en muutenkaan tutustu uusiin ihmisiin isossa ryhmässä niin helposti kuin kahden kesken tai pienemmässä porukassa. Kuitenkin nyt voisin sanoa, että viihdyn tiimimme treeneissä, uskallan ilmaista itseäni ongelmitta ja sanoa mitä oikeasti olen mieltä ja olen oppinut tekemään hommia myös täysin erityyppisten ihmisten kanssa sekä jollain tasolla tutustunut kaikkiin tiimissämme. Tätä pidän kyllä yhtenä todella tärkeänä oppina akatemialta.

9. Ole nöyrä ja luo menestyksesi aina uudelleen, oli kolmas kohta joka, itsellä jäi mieleen.  Lähinnä varmaan siksi kun juuri hetki sitten sain tuon edellä mainitun pop-up liikkeen kiinni ja vaikka voittoluvut eivät ehkä koko talon tasolla niin suuria olleet, ylitimme kuitenkin omat tavoitteemme ja muodostimme ison osa tiimimme joulukuun liikevaihdosta, joten koen tämän menestykseksi. Vaikka olo onkin nyt jossain määrin ansioitunut, en halua jäädä junnaamaan tekemättömyyteen ja olenkin jo aloittamassa uutta projektia, tällä kertaa saavuttaakseni menestyksiä myynnin osa-alueella. Toisaalta pieni huili tulisi nyt varmaan tarpeeseen, mutta toisaalta kun on hyvä draivi tekemiseen päällä ei sen haluaisi antaa lopahtaa. Nöyryyden ja oikeutetun ylpeyden tasapainon säilytimme mielestämme pop-upin kanssa hyvin. Jaoimme myyntitilannettamme tiimillemme, mutta teimme näin sekä huonoina että hyvinä myyntipäivinä, eli emme vaan kerskuneet, kun sattui huippumyynti kohdalle.

Johtavissa ajatuksissa on myös määritelty päämäärä ”Jokainen tiimiyritys tekee maailmanympärysmatkan yhdessä asiakasprojekteista keräämillä varoilla”. Niin kuin jo totesin, koen että monet tuntuvat hakevan ja tavoittelevan akatemialta erinäisiä asioita ja tiedän useammankin henkilön, jolla ei ole aikomustakaan pakata rinkkaa 3,5 vuoden kuluttua opiskelujen alusta. Mielestäni siis tämä mymmi päämäärä ei ehkä ole paras mahdollinen asettaa koko akatemian yleiseksi, vaikka monelle se varmastikin toimii tekemisen motivaattorina ja houkutteli tänne hakeutumaan. Vähintäänkin yhtä hyvä ja yrittäjyyden huippuyksikölle sopiva päämäärä olisi kerätä niin paljon rahaa, jotta oman yrityksen perustaminen ja itsensä työllistäminen olisi mahdollista heti valmistuttua.

Teemavuodet lopussa ovat mielestäni toteutuneet hieman eri järjestyksessä. 2015- viestinnän vuosi on mielestäni enemmänkin alkamassa juuri nyt 2017, kun tiedonjakoon on alettu panostamaan talon sisällä ja rekryn eteen on tehty enemmän töitä kuin koskaan aiemmin saadaksemme toimintaamme näkyväksi myös ulkopuolelle. Toivon tosiaan että tämä panostus riittää ja akatemia saa jatkaa rohkeiden tiimiyrittäjien synnytystä uusien pinkkujen kanssa ensi syksyllä!

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!