Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Johtavat ajatukset

Kirjoitettu 15.05.19
Esseen kirjoittaja: Petra Palmu
Kirjapisteet: 1
Kirja: Johtavat ajatukset
Kirjan kirjoittaja: -
Kategoriat: 4.1. Johtavat ajatukset

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Miksi tarvitaan johtavia ajatuksia? Miksi ne ovat luotu? Sitä lähdin miettimään, kun lähdin kirjoittamaan esseetä johtavista ajatuksista. Johtavat ajatukset ovat niitä ajatuksia, jotka muistuttavat meitä siitä, miksi olemme tiimiyrittäjiä ja miksi tiimiakatemia on olemassa. Johtavat ajatukset ovat innostuksen lähde – ne on luotu, jotta jokainen ymmärtää miksi on tullut Tiimiakatemialle. Ensimmäinen vuosi Tiimiakatemialla on ollut rankka ja monesti olen miettinyt miksi ole täällä. Joskus on tuntunut erittäin ylitsepääsemättömältä tulla akatemialle tai löytää motivaatiota. Nyt takana oleva LC ja pieni hengähdys on saanut minulle taas hyvän tatsin päälle ja mikä olisikaan parempaa, kun kerrata Johtavat ajatukset ja löytää sieltä vielä lisää muistutettavaa itselle miksi on tullut Akatemialle. Johtavien ajatusten vihkosta löytyvät arvoja, jotka ovat:

 

 1. ihmissuhteet, kumppanuuksien rakentaminen ja ylläpitäminen
 2. Tiimiyrittäjyys
 3. Jatkuvat kokeilut ja jatkuva uuden synnyttämien
 4. Tekemällä oppiminen ja käytännönläheisyys 
 5. Kansainvälisyys

 

Nämä näkyvät selkeästi Tiimiakatemian arjessa ja sen toiminnassa.

 

Vihkossa oli myös 10 ohjetta tiimiyrittäjälle:

 

 1. Tee aloite, uskalla etsiä ohjeita

Keväällä olen ottanut tavoitteekseni, että olen oma-aloitteinen ja olen aktiivinen töiden ja oman sekä oman tiimin suhteen. Olen ymmärtänyt, että kaikki lähtee itsestäni. Kalenterini ei täyty itsestään vaan minä olen se, joka sen täyttää. Uskallan myöntää omat virheeni ja kysyä jos en jostain asiasta tiedä. En usko, että vielä ihan täysin ja pelottomasti mutta joka päivä yhä enemmän ja enemmän.

 1. Opi hallitsemaan kaaosta. se on ensimmäinen askel luovassa prosessissa

Tiimiakatemialla suurimmalla osalla arki on kaaosta. Itsellä ainakin on tuntunut, että välillä tekemistä on vähän liikaakin. Kalenteri on jo valmiiksi täynnä, mutta päivän jälkeen saat yhä uusia työtehtäviä. Syksyn ja kevään aikana on tuntunut, että kaaos on ollut erittäin paljon läsnä arjessa. Olen yrittänyt selvittää organisoimalla työtehtäviä ja suunnittelemalla milloin teen mitäkin. Aina tämä ei onnistu, mutta se on auttanut minua tekemään asiat hyvissä ajoin. Olen ottanut myös tavaksi, että en mieti liikaa sitä työmäärää mikä minulla on edessä vaan rupean vain järjestelmällisesti niitä tekemään. Jos miettii liikaa, koko kaaos tuntuu liian ylitsepääsemättömältä. Tiimissä haluan näyttää esimerkkiä omalla työtavallani.

 1. Saat tehdä virheitä, voit oppia niistä

Olen todella huono myöntämään virheitäni, mutta yritän oppia siinä paremmaksi joka päivä. Tiimiakatemia on siitä ihana yhteisö, että siellä hyväksytään sinut sellaisena kuin olet. Olen mokannut Akatemian aikana useita kertoja ja näin jälkeenpäin ajatellen, en ole tehnyt enää niitä samoja virheitä.

 1. Kohdista energiasi ratkaisuihin älä ongelmien murehtimiseen

Olen ollut ratkaisukeskeisempi mitä esimerkiksi syksyllä mutta tässä minulla on eniten opittavaa. Murehdin paljon sitä, mikä on väärin ja keskityn siihen. Mietin ja pohdin asioita liian pitkään ja ne tuntuvat sen jälkeen isommilta mitä ne ovat. Vähemmän ajattelua, enemmän tekemistä.

 1. Tee parhaasi ja aseta tavoitteesi korkealle

Olen syksystä asti asettanut itselleni tavoitteita ja olen mielestäni päässyt niihin. Olen kokenut, että tavoitteiden asettaminen on tärkeää sillä olen niiden avulla olen päässyt oppimaan ja kehittymään erittäin paljon. Pitää uskaltaa myös laittaa tavoitteet tarpeeksi korkealle, sillä silloin maksimoidaan kehitys. On myös pitkän aikavälin tavoitteita ja lyhyen aikavälin tavoitteita. Tavoitteet motivoivat ja auttavat pysymään skarppina. Ne auttavat minut tekemään parhaani.

 1. Näe mahdollisuuksia älä esteitä

Tiimiakatemialla on paljon mahdollisuuksia jos vain uskaltaa alkaa kokeilemaan ja tekemään. ”Mitä tekisit jos uskaltaisit?” on lause, jota kuulee lähes päivittäin Akatemian arjessa. Oma asenne jokaiseen asiaan merkkaa todella paljon, sillä ilman sitä mahdollisuuksia on lähes mahdoton nähdä. Itse olen yrittänyt pitää mielen avoinna ja korvat höröllä, jotta löydän ympäriltäni erilaisia mahdollisuuksia. Mahdollisuuksien vuoksi on uskallettava lähteä ulos mukavuusalueelta – silloin tulee kokemaan kaikkein jännimmät ja kehittävimmät jutut.

 1. Uskalla kokeilla ja olla oma itsesi

Vielä en ole keksinyt mitä kaikkea uusi juttuja voisin kokeilla. Mööpeli Outletissa olemme kokeilleet uusia asioita, mutta nekään kokeilut eivät ole todellakaan hulluimmasta päästä. Haluan järjestää tapahtuman ja se voisi olla yksi kokeilu mitä ensi vuonna lähden toteuttamaan. Oma itseni olen ollut koko Akatemian ajan ja sen takia olen päässyt mukaviin projekteihin mitä olen päässyt tekemään. Haluan jatkossa ja ensisyksynä olla vieläkin rohkeampi ja heittäytyvämpi – olla rohkeampi.

 1. Hymyile ja nauti ja heittäydy

Minulla harvoin hymy hyytyy ja vaikka heittäytyminen ei aina ole minulle se helpoin juttu olen silti mielestäni nauttinut, hymyillyt ja heittäytynyt. Olen tehnyt paljon töitä ja olen huomannut, että olen erittäin vaativa itseäni kohtaan. Vaadin itseltäni paljon ja olen kriittinen itselleni. Syksy ja kevät on opettanut minulle, että kaikki ei ole niin vakavaa. Pitää antaa itselleen vapaa-aikaa ja aina ei tarvitse onnistua täydellisesti. Onneksi Tiimiakatemian arkeen kuuluu nauru ja läpän heitto. Se on ihan parasta Akatemiassa.

 1. Ole nöyrä ja luo menestyksesi aina uudelleen

Joskus olen liiankin nöyrä. En tuo itseäni liikaa esille. Omista onnistumisista ja itsestään saa puhua. En tykkää puhua itsestäni paljon ja se on oma kehityskohteinen. Mutta miksi se on minulle niin vakavaa? Minulla on hyviä tarinoita ja paljon onnistumisia. Ehkä pelkään sitä, että ihmisiä ei kiinnosta tai he rupeavat ajattelemaan minusta huonoja asioita. Tässä tullaan taas siihen, että liikaa ei pidä miettiä tai pelätä konflikteja. Olen ylpeä omista saavutuksistani ja siitä, että minulla on jalat maassa.

 1. Kunnioita kanssaihmisiä ja hyödynnä akatemian sisältä löytyvä kokemus ja tieto jottei pyörää tarvitse keksiä uudelleen

Olen kiitollinen siitä, että saan olla osa Tiimiakatemiaa ja sen yhteisöä. Tiimiakatemia tarjoaa minulle erittäin suuren joukon ihmisiä ja paljon erilaisia taitoja, joita voin hyödyntää Akatemian aikana. Tiimiakatemian alumnit ovat käyneet saman matkan kuin mitä minä tulen käymään ja ymmärtävät sen mitä koen. Heihin yhteyden ottaminen on paljon helpompaa ja lämpimämpää kuin se, että soitan kylmän puhelun johonkin yritykseen. Johtavien ajatusten pohtiminen ja läpikäyminen oli valaisevaa ja tästä on hyvä jatkaa omaa taivaltani kohti valmistumista ja sitä kautta työelämää.

 

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!