Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Johtavat ajatukset

Kirjoitettu 10.12.14
Esseen kirjoittaja: Heidi Aittanen
Kirjapisteet: 1
Kirja:
Kirjan kirjoittaja:
Kategoriat: 4.1. Johtavat ajatukset

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Ideaosuuskunta Aiton toimiston seinää koristaa Tiimiakatemian arvot sekä kymmenen ohjetta tiimiyrittäjälle. Nämä ohjeet ovat joka päivä silmiemme edessä, mutta mihin katosi ohjeiden seuraaminen?  Tiimiyrityksemme kuherruskuukausi on ohitettu ja ensimmäinen notkahdus on tapahtumassa. Tällaisena hetkenä jokaisen kannattaa vilkaista uudestaan kymmentä ohjetta ja etsiä motivaatio uudelleen.

 

”Kohdista energiasi ratkaisuihin, älä ongelmien murehtimiseen.”

Tämä ohje on jäänyt unohduksiin osuuskunnassamme. Miksi stressaamme ja murehdimme ongelmia, vellomme itsesäälissä ja poljemme paikoillaan? Pessimisti ei pety, mutta pettymykset kuuluvat elämään.  Pettymykset tuovat kontrastia arkeen ja korostavat niitä positiivisia asioita. Mielestäni hymy on se ase, jolla voi vaikuttaa toiseen ihmiseen, se ase mitä meidän tulisi tässä tilanteessa käyttää eniten. Hymyn kautta voimme löytää positiivisuuden, joka edesauttaa mahdollisuuksien näkemisen esteiden sijaan.

 

”Tee parhaasi ja aseta tavoitteesi korkealle.”

Olemme asettaneet useita tavoitteita osuuskunnallemme. Ongelmamme on se, että asetimme ne aivan liian korkealle ja saavuttamattomissa olevien tavoitteiden tavoittelu muuttuu mitäänsanomattomaksi. En väitä etteikö tavoitteita saisi asettaa korkealle, mutta realismin rajoissa on pysyttävä. Tällaisina epäonnistumisen hetkillä, voimme muistella ohjetta nro. 9, ”Ole nöyrä, ja luo menestyksesi aina uudelleen.”. Tiedostamme ongelman, tiedämme ratkaisun, mutta jokin estää meitä muuttamaan asiaa suuntaan tai toiseen. Annamme ylpeyden seistä tiellämme, emmekä halua myöntyä olemaan tiimi, joka epäonnistui. Epäonnistuminen kuitenkin kuuluu jokaiseen tiimiin, liittyi se sitten projektiin, työkeikkaan tai tavoitteiden saavutuksiin. Tie menestykseen on pitkä ja välillä matka on aloitettava alusta saakka, eikä sitä kannata jäädä murehtimaan.

 

Ensimmäisen notkahduksemme aikaan voimme kuitenkin tukeutua niihin arvoihin, mitkä Aitolla on erittäin hyvin hallussa. Tiimin yhteishenki, henkilökohtaiset suhteet toisiimme ja luottamus tiimissämme ovat erittäin korkealla. Uskallamme olla avoimia toisillemme, emmekä pelkää antaa suoraa palautetta. Näiden asioiden avulla pysymme vahvoina notkahdusten aikaan ja löydämme nopeammin tiemme uuteen nousukauteen!

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!