Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Johtavat ajatukset

Kirjoitettu 04.03.19
Esseen kirjoittaja: Antti Stolt
Kirjapisteet: 1
Kirja: Johtavat ajatukset
Kirjan kirjoittaja:
Kategoriat: 4.1. Johtavat ajatukset

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Johtavat ajatukset

Kymmenen ohjetta tiimiyrittäjälle

  1. Tee aloite, uskalla etsiä ohjeita. Tuntuu, että tämän oppimisessa on ainakin itsellä mennyt hieman aikaa. Tai sanotaanko niin, että aloitteen tekeminen kestää toisinaan.
  2. Opi hallitsemaan kaaosta. Se on ensimmäinen askel luovassa prosessissa. Tämähän on sinänsä hassu – mutta tässä yhteisössä hyvinkin yleinen – lausahdus. Kaaos tarkoittaa täyttä epäjärjestystä ja sekasortoa. Tästä johtuen ei siis liene ihme, että kaaoksenhallinnan oppimisessa voi mennä hetki. Omalla kohdalla tämä tuntuu välillä riippuvan päivästä. Joinain päivinä ”kaaosta” on ”helppo” ”hallita” ja toisina päivinä istuisin mieluummin hajareisin sirkkeliin kuin yrittäisin ”hallita kaaosta.” Haluaisin ymmärtää, että ehkä tällä kuitenkin tarkoitetaan sitä, että luovassa prosessissa ei ole sääntöjä. En tiedä voiko kaaosta hallita, mutta sen kanssa oppii varmaankin elämään. Ainakin joinain päivinä.
  1. Saat tehdä virheitä. Voit oppia niistä. Kyllä. Virheitä saa tehdä, mutta jos niistä ei opi mitään, jokin on mennyt vikaan. Tietenkään kaikki virheet eivät pidä sisällään maailmaa mullistavaa salaisuutta universumista, mutta hyvä niitä on pitää silmällä. Virheistä oppimisessa korostuu motorolan merkitys. Toki voi myös miettiä ovatko jotkin projektit suotuisampia virheiden tekemiselle kuin toiset. Omien tiimin sisäisten asioiden kanssa on turvallisempaa tehdä virheitä kuin asiakkaiden kustannuksella.
  2. Kohdista energiasi ratkaisuihin, älä ongelmien murehtimiseen.Tämä on tärkeää. Tässä on mielestäni tiimillämme parannettavaa toisinaan. Toki parempaan suuntaan ollaan menty, mutta silti välillä keskitämme ehkä liikaa aikaa sormien osoitteluun, kuin ratkaisujen löytämiseen.
  3. Tee parhaasi ja aseta tavoitteesi korkealle. Minun tulisi esittää itselleni seuraavia kysymyksiä useammin: ”Olenko tehnyt parhaani tämän asian suhteen? Onko minulla enemmän annettavaa? Päästänkö itseni liian helpolla?” Toisinaan taas en osaa päästää joistain asioista irti. Pitäisi löytää ratkaisu näiden kahden väliltä.
  4. Näe mahdollisuuksia, älä esteitä. Tämä on hyvä asia muistaa. Ehkä toisaalta palava siltakin olisi hyvä nähdä ennen kuin siitä ajaa alas. Mielestäni parasta olisi jos mahdollisuuksien lisäksi esteet kykenisi näkemään takertumatta niihin liikaa. Tämä saattaakin olla yhdeltä ihmiseltä paljon pyydetty. Tarvitsemme niin niitä, jotka näkevät mahdollisuudet kuin myös niitä, jotka näkevät esteet.
  5. Uskalla kokeilla ja olla oma itsesi. Nämä ovat mielestäni tiimiyrittäjän ohjeista tärkeimmät. Surullisinta olisi jälkeenpäin miettiä, että voihan kurjuuksien kurjuus, kunpa olisin tehnyt sitä ja tätä ja paskinta mitä itselleen voi tehdä on se ettei ole oma itsensä.
  6. Hymyile, nauti ja heittäydy. Tässä olen itse kehittynyt. En niinkään hymyilemisessä tai asioista nauttimisessa, mutta heittäytymisessä. Huomaan itsestäni että omaan heittäytymiseen vaikuttaa hyvin paljon kyseessä oleva aihe. Jos asia ei kiinnosta itseäni juurikaan, heittäytyminen on hyvin vaikeaa. Mutta tällöin pitää löytää ne keinot innostumiseen. Tiimissämme on kuitenkin tyyppejä, jotka ovat synnynnäisiä innostajia ja Mahtia on oikeastaan aina ollut tiimi, joka osaa heittäytymisen.
  7. Ole nöyrä ja luo menestyksesi aina uudelleen. Nöyryys on tärkeää. Mielestäni kuten nöyryydelle myös terveelle ylpeydelle on tässä maailmassa paikkansa. Ne eivät ole toisiaan poissulkevia käsitteitä vaikka toisin voisi kuvitella. Ylpeys ja muita epäkunnioittava, ylenkatsova ja itserakas pöyhkeys ovat kuitenkin kaksi eri asiaa.
  8. Kunnioita kanssaihmisiä ja hyödynnä akatemian sisältä löytyvä kokemus ja tieto, jottei pyörää tarvitse keksiä uudelleen. Kanssaihmisten kunnioittamisen tulisi olla itsestäänselvyys, mutta voisin kuitenkin hyödyntää paremmin talon sisältä löytyvää kokemus ja ihan tutustuakin uusiin tiimiakatemialaisiin paremmin.

Arvot

Arvoissa pidin erityisesti siitä, että kohdassa 1. Ihmissuhteet, kumppanuuksien rakentaminen ja ylläpitäminen mainittiin myös perhesuhteiden merkitys liiketoimintaan. Tarkemmin ajateltuna ylipäänsä ihmissuhteiden merkitys on keskeinen. On sanomattakin selvää, että suhteet toisiimme ovat ratkaisevia tekijöitä. Kuitenkin näin viimeisen vuoden opiskelijana koen, että vietettyämme opintojemme ensimmäisen vuoden liiketalouden – hyödyllisten – perusopintojen parissa Rajakadulla, aikamme Tiimiakatemialla on yksinkertaisesti liian lyhyt. Tiimimme ei voi saavuttaa samaa kahdessa vuodessa mitä se voisi saavuttaa kolmessa. Suhteet toisiimme eivät voi syventyä yhtä paljon kuin mitä ne voisivat kolmessa vuodessa. Koen, että nyt olen vasta alkanut oikeasti tutustua enemmän tiimimme jäseniin.

Aikaisemmilla vuosilla on ollut omat teemansa. 2017 oli ulkoisen tunnettuuden lisäämisen ja ulkoisen markkinoinnin vuosi. 2018 oli yhteistuotannon ja verkostojen kanssa yhdessä tekemisen vuosi. En edes tiedä onko tällä hetkellä esimerkiksi vuosille 2019 tai 2020 suunniteltu edes teemaa. Tässä paperiversiossa, jonka itse luin niitä ei ole.

Koen, että johtavien ajatuksien olisi pitänyt olla toiminnassamme ja arjessamme vahvemmin läsnä jo heti alusta alkaen. En tiedä onko sama asia muissakin tiimeissä. Mielestäni Johtavat ajatukset eivät ole tällä hetkellä läsnä Tiimiakatemian arjessa niin kuin niiden kuuluisi olla. Jo Johtavien ajatusten ensimmäisellä sivulla mainitaan, että ”ne toimivat innostuksemme lähteenä”, mutta toimivatko ne todella tällä hetkellä näin?  ” Tästä kertoo paljon sekin, että Johtavia ajatuksia oli vaikea ylipäänsä löytää. Monesti olen kuullut tiimiläisteni – ja itsenikin – kyselevän mistä näiden kuuluisien ajatusten tulisi löytyä. Tähän tietenkin oiva vastaväite olisi, että tiimiyrittäjän tulee ns. katsoa peiliin ja olla itseohjautuva ja oma-aloitteinen ja itse hankkia Johtavat ajatukset käsiinsä, mutta voisiko tätä jotenkin helpottaa? Voisiko Johtavat ajatukset olla kokoajan näkyvillä esimerkiksi seinällä? Tai motivoisiko se tiimiyrittäjiä etsimään ajatukset käsiinsä, jos niistä saisi enemmän kirjapisteitä? Onko vastuu Johtavien ajatusten toteutumisesta yksin meidän tiimiyrittäjien? Vai pitäisikö minun vain katsoa peiliin ja mennä itseeni?

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!