Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Johtavat ajatukset

Kirjoitettu 27.11.19
Esseen kirjoittaja: Jouko Holmström
Kirjapisteet: 1
Kirja:
Kirjan kirjoittaja:
Kategoriat: 1. Oppiminen, 2. Yhteisöllisyys, 3. Yrittäjyys, 4. Johtaminen, 4.1. Johtavat ajatukset, 8. Henkinen kasvu

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Jouko Holmström

Essee (1 kirjapiste)

Johtavat ajatukset

 

Tiimiakatemialla tekemistä ohjaamaan on luotu johtavat ajatukset. Osana johtajuuden koulutusohjelmaa muutama tiimimme jäsen veti koko tiimillemme johtavia ajatuksia käsittelevät treenit, jolloin johtavat ajatukset tulivat monelle, mukaan lukien itselleni, tutuksi ensimmäistä kertaa. Johtavista ajatuksista on laadittu Akatemialla päivitettyjä versioita vuosien kuluessa, mutta ajatusten ydinviesti on säilynyt käytännössä muuttumattomana.

Kun kysytään mikä ohjaa omaa toimintaa ja auttaa motivoimaan itseään joka päivä Akatemialla, vastaukset tiivistyvät usein johtavien ajatusten ympärille. Jokaiselle akatemialaiselle tutut tekemällä oppiminen, yhdessä tekeminen ja uudet kokeilut, löytyvät kaikki johtaviin ajatuksiin listatuista arvoista ja niitä täydentävistä periaatteista. Vaikka johtavat ajatukset on kirjoitettu enemmän jokaiselle Tiimiakatemialla toimivalle yksilölle, ne pätevät myös tiimiyrityksien tekemiseen. Yhtälailla kuin yksittäisen tiimiyrittäjän olisi suotavaa kohdistaa energiansa ratkaisuihin ongelmien murehtimisen sijaan, niin on ratkaisevan tärkeää että dialogi tiimissä on ratkaisuhakuista, eikä syyllisten ja ongelmien jatkuvaa etsimistä. Vastaavasti jos ilmapiiri tiimissä on rohkaiseva, eikä tuomitse virheistä, kannustaa se yksilöitäkin toimimaan johtavien ajatusten mukaisesti.

Kun ensimmäistä kertaa käsittelimme johtavia ajatuksia treeneissä, huomasimme arvojen ja ohjeiden vastaavan paljolti aiemmin tiimillemme yhdessä määriteltyjä arvojamme. Ennen tänä syksynä synnyttämäämme brändiuudistusta, listasimme kolmeksi kantavaksi arvoksi Graville Hauskuuden, Rohkeuden ja Kasvamisen. Yhdessä määrittelemät arvomme heijastelevat varsin paljon johtavia ajatuksia, vaikka esimerkiksi itse en ollut johtavista ajatuksista kuullutkaan ennen yhteisten arvojemme listaamista. Johtavien ajatuksien osana on kymmenen ohjetta tiimiyrittäjälle. Kymmenestä ohjeesta käytännössä jokaisen pystyn itse niputtamaan yhden tai useamman Gravin yhdessä laaditun arvon alle:

 

Hauskasti tekeminen mahdollistaa niin kaaoksen hallitsemisen Akatemia-arjessa, kuin virheistä oppimisen. Vastoinkäymisille täytyy yleensä ensin pystyä nauramaan, ennen kuin niitä voi ottaa oppia. Se ettei omia virheitä mahdollistaa myös sen, että jokainen tiimiläinen voi olla rennosti oma itsensä, jolloin töiden tekemisen ohessa on myös hauskaa. Lähes itsestäänselvyys on, että pidemmän päälle hymy, nauttiminen ja heittäytyminen tuovat paremman lopputuloksen kuin ryppyotsainen hampaiden pureminen ja jäpittäminen.

Rohkeasti toimiminen vaatii aloitteellisuutta ja tarvittaessa ohjeiden etsimistä haastavissa tilanteissa. Samoin rohkeasti korkealle asetetut tavoitteet edellyttävät rohkeutta ottaa riskejä ja ratkaisukeskeistä ajattelutapaa. Mahdollisuuksien näkeminen ympärillään ja uskallus tarttua niihin vaatii rohkeutta niin yksilöltä kuin koko tiimiltäkin.

Kasvaen sekä jatkuvasti oppien toimiminen edellyttää yksilöiltä asennetta ja halua oppia ja kasvaa. Nöyryys uusia asioita kokeiltaessa ja tiedon jakamisessa tiimin ja koko Akatemian sisällä kasvattaa jokaista. Ihmisten välinen kunnioitus ja tarvittaessa avun pyytäminen ja tarjoaminen luovat ilmapiirin joka tukee menestymistä. Tiimiyrityksen tavoitteena on sekä menestys liiketoiminnassa kuin oppiminenkin, ja yleensä nämä kulkevat jopa käsikädessä. Niin sanottujen unelmaprojektien toteuttaminen sekä opettaa että kasvattaa tekijöitään, mutta myös haastaa ja kannustaa toisia samaan.

 

Kaiken kaikkiaan johtavien ajatusten merkitystä Tiimiakatemialle ei mielestäni pidä väheksyä. Vaikka kukaan ei ikinä meinaa muistaa mikä olikaan Tiimiakatemian visio ja missio, kun sitä kysytään, niin ainakin oman tiimini kohdalla on selvästikin käynyt niin, että johtavat ajatukset ovat salakavalasti uiskennelleet yhteisiin arvoihimme huomaamattamme. Yhteisönä Akatemia on oma kuplansa, jossa ainakin itse koen ilmapiirin olevan (joskus rasittavaksikin asti) kokeiluihin kannustava ja innovatiivinen. Tiimien vaihtuessa kulttuuri Akatemialla on periytynyt ja ilmeisesti myös johtavilla ajatuksilla on paikkansa tässä DNA:ssa. Ehkäpä johtavien ajatuksien vahvuus on juurikin niiden tietty ylätasoisuus ja ympäripyöreys, mikä varjelee niitä radikaaleilta muutoksilta vuosien ja väen vaihtuessa.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!