Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Johtavat Ajatukset

Kirjoitettu 28.01.20
Esseen kirjoittaja: Lauri Suhonen
Kirjapisteet: 1
Kirja: Johtavat ajatukset
Kirjan kirjoittaja: Tiimiakatemia
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Päätin napata Tiimiakatemian johtavat ajatukset lukuun nopean kirjapisteen toivossa. Ehkä myös oppisin jotain uusia näkökulmia tästä mystisestä opinahjosta. Johtavat ajatukset ovat. Nivaskan luettuani mietinkin, että miksi näitä ajatuksia pidetään niin salassa, eivätkä kaikki ole niistä täällä opiskellessaa edes tietoisia. Johtavat ajatukset koostuvat arvoista visiosta missiosta päämäärästä, kolmen vuoden teemoista ja kymmenestä ohjeesta tiimiyrittäjille. Nämä ajatukset varmasti muokkaavat kaikkien lukijoiden ajattelutapaa akatemiaa ja siellä työskentelyä kohtaan.  Muutamat ajatukset jäivät erityisesti mieleen ja oli kiva nähdä, että niistä muistutettiin tässä niteessä.

Kohdista energiasi ratkaisuihin, älä ongelmien murehtimiseen

Tämä neuvo tiimiyrittäjälle on mielestäni yksi tärkeimmistä ja olemme varsinkin Potentiassa hyvin syyllisiä ongelmien murehtimiseen, vaikka hyviäkin asioita olisi paljon ympärillä. Aina mietitään ensin niitä ketkä eivät tee yhtä paljon, kuin jotkut muut. Monesti tähän menee liikaa reeniaikaa ja kaikkien päivät pilalle. Itse aion tuoda tiimiimme ratkaisuita ja iloita vaikka vähän enemmän onnistumisista.

Hymyile ja nauti, heittäydy

Pitää osata nauttia tekemisestä.Pitää pyrkiä tekemään asioita mistä nauttii. Vaikeatkin ja epämukavat asiat voi kääntää positiivisiksi ja niistä voi pystyä sitä kautta nauttimaan. Hampaat irvessä työn tekeminen on kuluttavaa niin sinulle kuin muillekkin. Tämä on myös ollut isosti esillä tiimissämme. Aikaisemmin vielä enemmän kuin nykyään. Aiemmin otettiin sellaisia projekteja, joista kukaan ei vain nauttinut tai osannut nauttia. Nykyään pyrimme siihen, että projekteista olisi aina jonkinlaista hyötyä projektiryhmälle. Väillä myös porukka ottaa asiat aivan liian vakavasti ja onnistumisista nauttiminen on vaikeaa. Tämä on sio juttu mitä voisi tiimissämme vielä parantaa.

Arvot ovat myös mielenkiintoinen osuus nivaskassa. Muutama itsestään selvyys, kuten ihmissuhteet ja niiden ylläpitäminen. Sittten on mielenkiintoisiakin, kuten jatkuvat kokeilut ja jatkuva uuden synnyttäminen. Tämä on sellainen arvo, jota olisi hieno toteuttaa enemmän, mutta liian harvoin se toteutuu. Isoja projekteja on akatemialla mielestäni tällä hetkellä aika vähän. Tiimissämme kokeilut ja uuden synnyttäminen on kuitenkin paremmalla tasolla kuin aikaisemmin. Eurheilu.com jatkaa kasvuaan ja  esimerkiksi Esan käyntikorttiprojekti vaikuttaa hyvin mielenkiintoiselta ja uudenlaiselta kokeilulta. Arvot ovat tärkeitä, jotkut näkyvät paremmin, kuin toiset.

Hyvä ja tärkeä lukukomeus joka tapauksessa.Itse pidän johtavia ajattuksia eräänlaisina suunnannäyttäjiä akatemiaurallani. Aikaisemmin akatemia tuntui olevan liikaakiin kiinni vanhanaikaisissa säädöksissä ja ajatuksissa ja jos niitä ei täysin noudattanut, saattoi saada osakseen pientä savustusta. Onneksi tällä hetkellä tuntuu, että akatemialla mennään hieman vapaammin ja opiskelijat pystyvät tekemään akatemia ajastaan omannäköisen. Tämä sopii minulle paljon paremmin, kuin aikaisempi lahkomeininki.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!