Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Johtavat ajatukset

Kirjoitettu 25.03.20
Esseen kirjoittaja: Petra Heikkinen
Kirjapisteet: 1
Kirja: Johtavat ajatukset
Kirjan kirjoittaja: Tiimiakatemia
Kategoriat: 4. Johtaminen, 4.1. Johtavat ajatukset

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tiimiakatemian johtavat ajatukset ovat kiteytys siitä, miksi olemme, ja mihin tekeminen tiimiakatemialla perustuu. Mielestäni tähän väliin on hyvä käydä nämä esseen muodossa läpi, sillä johtavat ajatuksethan eivät ole olleet kovin isossa asemassa aiemmin akatemialla oloni aikana.

Mielestäni johtavat ajatukset ovat mukana yhteisön toiminnassa sisältäpäin, ja nyt kun ajatuksia lukee, reflektoi samaan aikaan eri tilanteita missä nämä näkyvät. Jotkut näistä on saatu hyvin periytettyä pinkuille ilman pänttäystä näihin liittyen.

Ne innostavat ja ohjaavat tekemistä Tiimiakatemialla, ja antavat suuntaa.

”Tee aloite, uskalla etsiä ohjeita” Tämä toteutuu akatemialla mielestäni aika hyvin, mutta toki voisi parantaakin. Yleensä ohjeet etsitään, ja projekteihin tehdään aloite itse. Miellän itse ainakin tämän niin, että jos et itse johda itseäsi, et etene kovin nopeasti. Tiimiakatemialla teet töitä itsellesi, etkä kenellekään auktoriteetille. Pidän itse paljon tästä litteästä organisaatiosta. Toisaalta tiimiläisellä on aina se oma tiimi joka tuo jonkin verran painetta siihen että asioita pitää saada eteenpäin, mutta pääosassa vastuu on itsellä.

”Opi hallitsemaan kaaosta” Onhan akatemialla opiskelu ajoittain aika kaoottista, varsinkin jos on kuin minä eikä ole omassa kalenterinhallinnassa vielä mikään mestari. Akatemialla tätäkin kuitenkin

”Saat tehdä virheitä, voit oppia niistä” Tämä on yksi niistä johtavista ajatuksista, joka on itselle tässä vaiheessa jo melkein itsestäänselvyys. Joka vuosi jaetaan kultamunauspalkinto, ja muutenkin tuntuu, että epäonnistumisista puhutaan. Niistä saisi kuitenkin puhua vielä enemmän, sellainen olo tulee itselle. Niistä voi muutkin oppia, kun vain sinä, siksi ehkä akatemialla pitäisi vielä lisätä virheistä puhumista.

”Kohdista energiasi ratkaisuihin älä ongelmien murehtimiseen” Tämä osio on mielestäni hieman puutteellinen akatemialla. Toki ratkaisuja etsitään, mutta olisi ehkä vielä vähän parannettavaa.

”Tee parhaasi ja aseta tavoitteesi korkealle” Tähän johtavaan ajatukseen on ollut helppo lähteä mukaan. Akatemia on innostava paikka, ja itse olen jo monta kertaa ylittänyt lyhyen tähtäimen odotukset itsestäni. Minulla on unelmia, suuriakin, ja olen nähnyt, että unelmointi kannattaa. Luin kirjan Big Potential vähän aikaa sitten, ja kirja innosti miettimään asioita vieläkin isommalla skaalalla. Toisaalta kun miettii sitä millaisia projekteja akatemialla on ennen tehty, tässä voisi myös hieman petrata.

”Näe mahdollisuuksia älä esteitä” Itse olen aika alussa akatemiaurallani, ja monessa asiassa mentaliteetti on vielä tiellä, enkä siksi ole vielä osannut ottaa koko potentiaaliani käyttöön. Akatemialla ja tiimissä tuntuu, että asiat ovat tältä kantilta kuitenkin pääosin hyvin.

”Hymyile nauti ja heittäydy” Akatemialla tekeminen on ollut aina hauskaa ja miellän sen erittäin vahvasti osaksi TA-spirittiä. Yrittäjyyden mielenmalli yhdistettynä yhteisöön ja innostavaan, itseä kiinnostavaan tekemiseen, totta kai se on hauskaa! Siinä vaiheessa kellon katsominen unohtuu, ja on helppo hymyillä.

”Ole nöyrä ja luo menestyksesi aina uudelleen” Tiimiakatemialla ollaan oppimassa, ja mielenmallin on oltava sen mukainen, vaikka olemmekin oikeita yrityksiä, ja teemme bisnestä niin sanotusti oikeasti. Nöyryys on myös sellainen arvo, jonka koen akatemialla olevan, ja välittyvän itsekseen. Totta kai on myös muien ihmisten mielipiteitä, ja voi olla, että toiset kokevat tämän eri lailla.

”Kunnioita kanssaihmisiä ja hyödynnä akatemian sisältä löytyvä kokemus ja tieto ettei pyörää tarvitse keksiä uudelleen” On ollut muutama tilanne, jossa on tarvinnut kysyä apua muilta akatemialaisilta. Tämä johtava ajatus on mielestäni myös sisäistetty ja hyödynnetty akatemialla todella hyvin. Tiimienvälisiä projekteja on paljon, ja eri foorumit pyörivät ja niissä jaetaan tietoa isommassa skaalassa, mutta koen että jos on joku asia mihin tarvitsisin apua, kyllä akatemialta aina joku löytyy, joka sitä osaa.

Mielestäni johtavat ajatukset saisivat olla enemmän keskiössä tiimiakatemialla, johtavia ajatuksia ei ole käyty läpi akatemialla aiemmin. Ne saisivat olla enemmän esillä, onhan kyse kuitenkin koko akatemiaa johtavista kymmenestä ajatuksesta. Mielestäni olisi helpompi periyttää akatemian kulttuuria pinkuille jos tämä essee olisi ensimmäisen vuoden asiaa.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!