Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Johtavat ajatukset

Kirjoitettu 26.05.20
Esseen kirjoittaja: Johanna Lamberg
Kirjapisteet: 1
Kirja: Johtavat ajatukset
Kirjan kirjoittaja:
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tiimiakatemian johtavat ajatukset ovat kiteytys siitä, miksi olemme ja mihin meidän tekemisemme perustuu Tiimiakatemialla. Johtavat ajatukset koostuvat kymmenestä ohjeesta tiimiyrittäjälle, arvoista, missiosta ja visiosta. Tässä esseessä haluan nostaa eniten esille kymmenen ohjetta tiimiyrittäjälle.

Kymmenen ohjetta tiimiyrittäjälle:

  1. Tee aloite, uskalla etsiä ohjeita.
  2. Opi hallitsemaan kaaosta. Se on ensimmäinen askel luovassa prosessissa.
  3. Saat tehdä virheitä. Voit oppia niistä.
  4. Kohdista energiasi ratkaisuihin, älä ongelmien murehtimiseen.
  5. Tee parhaasi ja aseta tavoitteesi korkealle.
  6. Näe mahdollisuuksia, älä esteitä.
  7. Uskalla kokeilla ja olla oma itsesi.
  8. Hymyile, nauti ja heittäydy.
  9. Ole nöyrä ja luo menestyksesi aina uudelleen.
  10. Kunnioita kanssaihmisiä ja hyödynnä Tiimiakatemian sisältö löytyvä kokemus ja tieto, jottei pyörää tarvitse keksiä uudelleen.

Erityisesti ajatuksia herätti tämä viimeinen kohta. Kunnioitan kanssa ihmisiä, mutta olenko hyödyntänyt talon sisältö löytyvää kokemusta ja tietoa kunnolla. En halua pelkästään vain hyödyntää sitä vaan tarjota myös takaisin tietoa, mitä itse tiedän. Olen pohtinut, että aloitan syksyllä Tiimiakatemialla tapahtumafoorumin. Aihe kiinnostaa itseäni, sillä alalla on tulevaisuuteni ja uskon, että Tiimiakatemialla on monia tapahtuma-alasta kiinnostuneita. Saisimme jakaa oppeja, virheitä, hyviä kokemuksia ja ideoida vaikka uusia tapahtumakonsepteja. Kuulostaako hyvälle? Minun mielestäni ainakin!

Tavoitteita voisin asettaa tulevalle kuudelle kuukaudelle vielä reilummin, ennenkuin valmistun Tiimiakatemialta. Ne laittaisivat toimimaan täydellä energialla niitä kohti. Uskallusta kokeilla uusia asioita ja ottaa kaikki ilo irti Tiimiakatemialta. Nämä kymmenen ohjetta on mielestäni osuvia ja hyviä! Huomasin monessa kohdassa ja ajattelin, että tämä ei toteutunut silloin kun aloitin Tiimiakatemian. Mutta kahden vuoden jälkeen huomaan, että olen kehittynyt monessa asiassa. Alussa ei ehkä uskaltanut olla täysin oma itsensä, kokeilla tai heittäytyä. Ei ehkä uskaltanut tehdä virheitä. Kiitos Tiimiakatemian, se on muuttanut minua henkilönä ehdottomasti parempaan ja voin sanoa, että moni kohta kymmenestä ohjeesta toteutuu nyt!

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!