Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Kaikki haluu olla kingei, mut kuka kruunataan?

Kirjoitettu 07.11.18
Esseen kirjoittaja: Niko Nenonen
Kirjapisteet: 1
Kirja: Menestyksen portaat
Kirjan kirjoittaja: Melina Niemi
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tärkeintä on innostava tavoite. Elä hetkessä. Valitse asenteesi.

Melina Niemen Menestyksen portaat on kirja, joka esittelee monia käytännön tarinoita henkisestä johtamisesta. Niemi on tehnyt paljon töitä urheilijoiden ja valmentajien parissa, ja kirjan kertomat tarinat osuvat ainakin itseeni mainiosti.

Kuten alkuessee esittää, ovat luettelemani asiat kirjan ydin. Se saa lukijan menemään oman päänsä sisään taskulampun kanssa, ja huhuilemaan: ”onko ketään kotona?”

Kaiken kaikkiaan kirja on nykytilanteeseeni mainio inspiraation hallinnan työkalu. Olen jo muutaman viikon ajan elänyt koko Tiimiakatemiaurani motivaatioituneimpaa aikaa. Liikun ja syön järkevämmin, luen kirjoja sekä luon uusia ajatuksia sekä vahvistan ja putsaan vanhoja.

Mielenkiintoisin osa kirjasta minulle oli persoonallisuusvärien analysoiminen. Tätä en ollut itsellenikään ikinä tehnyt. Huomasin, että monista asioista päätellen olen vihreä persoonallisuus höystettynä ripauksella keltaista väriä. Rauhallinen, valikoidusti asioista innostuva ja välittävä. Olen mielestäni myös hyvä kuuntelija, joten värit osuvat aikalailla nappiin.

Kirjan nimikkotyökalu, menestyksen portaat, ei kuitenkaan sytyttänyt työkaluna ihan niin paljoa kuin olisi voinut. Itselleni on aina ollut vaikea luoda tavoitteita elämässäni ja työssäni. Käytäntöön työkalusta aion kuitenkin viedä sen, että laitan tavoitteeni selkeästi jonnekin näkyvälle paikalle esille, sekä alan puhua niistä julkisesti. Tämä vahvistaa käsitystä tavoitteista ja niihin pääsemisestä. Työkaluun voisi yhdistää myös Aki Hintsan Voittamisen Anatomia -kirjassa esiteltyä tavoitekaaviota, jossa tavoitteet lokeroidaan välitavoitteisiin mahdollisimman tarkasti.

Kirja on loistava jokaiselle omasta motiaaviostaan kiinnostuneille. Itseäni se ei vielä joku aika sitten olisi kiinnostanut, vaikka olisi pitänyt. Kirjan avulla voi kasvattaa jo alkanutta motivaation iloista suihkulähdettä, mutta suihkulähteen moottorin katkaisijaksi siitä ei välttämättä olisi.

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!