Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Karhuryhmä

Kirjoitettu 17.02.20
Esseen kirjoittaja: Juuso Vainula
Kirjapisteet: 2
Kirja: Karhuryhmä
Kirjan kirjoittaja: Harri Gustafsberg & Heidi Holmavuo
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Valmiusyksikkö Karhu (Karhuryhmä) on Suomen poliisin erityiskoulutettu ja -varustettu operatiivinen yksikkö. Tämä kirja kertoo Harri Gustafsbergin taipaleesta Karhuryhmässä. Gustafsberg toimi poliisina 25 vuotta, josta suurimman osan Valmiusyksikkö Karhussa. Kirjassa syvennytään oikeisiin poliisioperaatioihin sekä ihmismielen käyttäytymiseen stressaavissa ja pelottavissa tilanteissa. Yritän esseessä keskittyä enemmänkin ihmismielen käyttäytymiseen ja tiimityöskentelyyn kuin poliisioperaatioihin, vaikka ne ovatkin erittäin kiinnostavia.

 

Yksi kirjan operaatioista painui lujasti mieleeni. Oli tilanne, jossa Karhuryhmän oli tarkoitus iskeä taloon. Taloon oli oletettavasti lukittautunut ryhmä rikollisia, joilla todennäköisesti olisi aseita ja koira. Tilanne ei itsessään ollut mitenkään uusi kokeneelle erikoisyksikölle ja näitä tilanteita varten ryhmä harjoitteli päivittäin. Gustafsberg kertoo kirjassaan, että nämä tilanteet ovat poliiseille erittäin stressaavia, jopa pelottavia. Ei ole varmuutta montako henkilöä talossa on, ovatko he kaikki valmiina ampumaan, onko siellä koulutettuja koiria… Monia avonaisia kysymyksiä, jotka lisäävät stressiä tilanteeseen. Gustafsberg kertoo, että pelkkä oletus itsessään luo pelkoa. Talossa oletettiin olevan vaikka mitä, mutta todellisuudessa kellään ei ollut varmaa tietoa, eikä sitä voinut varmistaa muuta kuin menemällä taloon sisään.

 

Vaikka Karhuryhmä ja Tiimiakatemia ovatkin täysin eri planeetoilta, esiintyy stressi ja pelko samalla tavalla. Pulssi kiihtyy, raajat tärisevät, vatsasta vääntää, hikoilet… Poliisia saattaa stressata se, että olet menossa taloon sisään, etkä tiedä mikä sisällä odottaa. Tiimiyrittäjää taas saattaa stressata se, että sinulle ilmoitetaan tunti ennen vahvaria, että joudut nousemaan lavalle ja esittelemään tiimin saavutuksia. Hyvin erilaiset tilanteet, mutta stressin oireet ovat samanlaiset kullakin. Pelkkä oletus siitä, että joudut esiintymään, luo stressiä. Vaikka loppujen lopuksi et joutuisikaan nousemaan lavalle, olet ns. kuumotellut koko päivän pelkän ajatuksen takia.

 

Miten stressiä sitten puretaan?

Gustafsberg ehti kokea monia vaativia tilanteita uransa aikana. Osa vaativimmista operaatioista ovat henkisesti todella raskaita. Gustafsberg mm. mainitsee, kuinka ryhmä saapui liian myöhään Kauhajoen kouluampumiseen. Tällaisen kokemuksen jälkeen mieli tahtoo usein vajota synkkyyksiin. Senpä takia Karhuryhmä kokoontuu aina isomman operaation jälkeen keskustelemaan asioista. Tiimi käy läpi tehtävän motorolan ja kaiken mikä on jäänyt mieltä vaivaamaan. Tämä on juuri sitä mitä me teemme treeneissä. Teemme motorolia projekteista, käymme läpi tiimin asioita ja selvitämme konfliktit puhumalla. Ihannetilanne on se, kun jokainen voi avoimesti tuoda esille omat ja tiimin ongelmat, jotta niistä voidaan keskustella. Olemme Tempon kanssa menossa oikeaan suuntaan ja nykyään keskustelemme paljon avoimemmin ongelmista. Koen, että olemme lähes päässeet yli konfliktien pelosta ja uskallamme tuoda aidot mielipiteemme ja tunteemme keskusteluihin.

 

Äänikirjan viimeiset 10 minuuttia olivat tiimiyrittäjän kannalta kaikkein tärkeimmät. Gustafsberg kertoo kolme kohtaa erikoisyksikön filosofiasta, jotka voit tuoda omaan elämääsi:

 

  1. ”Sinulla on vakaa tahtotila saavuttaa henkilökohtainen mestaruus siinä, mitä teet.”

 

Selvitä ensin, millainen ihminen haluat olla ja mitä elämältäsi haluat. Kun olet sisäistänyt sen mitä todella haluat, olet matkalla kohti henkilökohtaista mestaruutta. Matka ei tule olemaan helppo ja muutoksen tulee lähteä sisältä. ”Kun olet luvannut itsellesi ja muille, että teet oman osuutesi ja samalla parhaasi, olet hyvällä matkalla.”

Henkilökohtainen mestaruus vaatii, että kokemuksen, tietojen ja taitojen eteen tehdään konkreettisia tehtäviä joka päivä. Sinun tulee viedä itsesi pois mukavuusalueelta.

 

  1. ”Huipputiimin toimintaperiaate ohjaa yhteistyötaitojasi.”

 

Huipputiimin jäsenet ymmärtävät, että aina on enemmän kyse meistä kuin minusta. Jokainen tiimiläinen haluaa toimia toisten hyväksi ja tukea toisia. Huipputiimissä jokainen voi ilmaista mielipiteensä ja huolensa avoimesti ilman pelkoa. Tiimissä jokainen on saman arvoinen ja jokainen tekee osansa. Huipputiimi ei kuitenkaan synny itsestään, vaan se rakennetaan ja siihen kasvetaan.

”Kuka seisoo rinnallasi, kun pimeys laskeutuu? Kenen rinnalla sinä seisot?”

 

  1. ”Ole ylpeä yksiköstäsi ja siitä, mitä teet.”

 

Ihminen pystyy antamaan itsestään huomattavasti enemmän, jos hän tuntee ylpeyttä työstään ja työyhteisöstään. Oletko sinä ylpeä tiimistäsi tai koko Tiimiakatemian yhteisöstä? Minä ainakin olen.

”Itseluottamus on kokemusten, kokeilujen, onnistumisten, jatkuvan oppimisen, mahdollisuuksien löytämisen, palautteen, mentaalisen varmuuden ja hyvinvoinnin kokonaisuus, joka edistää tehokkuutta siinä, mitä teemme.”

 

Karhuryhmä oli kaikin puolin erittäin mielenkiintoinen kirja. Jännittävät tosielämän poliisioperaatiot, tiimityöskentely ja ihmismielen käyttäytyminen haastavissa tilanteissa toivat kirjaan paljon kontrastia. Vaikka voisi kuvitella, että ns. poliisidekkari ei kuulu tiimiyrittäjän vakiovarustukseen, tämä kirja onnistui tuomaan esille tiimin merkityksen. Tiimejä on erilaisia, mutta kaikilla on samat pelisäännöt.

Huipputiimejä ei tule kuin sieniä sateella, vaan jokaisen on laitettava oma panoksensa tiimin eteen.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!