Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Kaverijohtamisen visuaalinen innostuskirja

Kirjoitettu 16.02.15
Esseen kirjoittaja: Jake Vitikainen
Kirjapisteet: 1
Kirja: Kaverijohtamisen visuaalinen innostuskirja
Kirjan kirjoittaja: Heikki Toivanen
Kategoriat: 1. Oppiminen, 1.2. Oppimisen taidot ja työkalut, 1.3. Oppivan organisaation ja tiimiyrityksen kehittämistyökalut, 2.2. Tiimityön taidot ja työkalut, 2.4. Tiimiliiderinä ja -valmentajana toimiminen, 4. Johtaminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Aloittamassani johtamisen koulutusohjelmassa nimeltä PORHO kerrottiin, että jokaisen tulisi lukea tämä kyseinen Heikki Toivasen kirja. Toimin tällä hetkellä tiimini eli Osuuskunta Bisneran toisena tiimiliiderinä, joten mielessäni oli pyörinytkin jo hetken aikaa, että tarvitsen lukuun jonkun kirjan, josta saisin vinkkejä ja oppeja tähän toimeen liittyen.

Alussa kerrotaan siitä kuinka kaverijohtamisen filosofia on muuttunut entisestä HIT MR- filosofiasta (Haasta prosessiin, Inspiroiva visio, Tee toiminta mahdolliseksi, Mallinna tie, Rohkaise sydäntä) nykyiseen MIHAR- filosofiaan (Mallinna tie, Inspiroi jaettu visio, Haasta prosessi, Anna toisten toimia, Rohkaise sydäntä), jota mielestäni Tiimiakatemialla pyritään toteuttamaan

Kirjassa kerrotaan kaverijohtamisen viidestä portaasta, jonka kaikki portaat pyritään astumaan tiimin kanssa ja jonka kaikki jäsenet pystyvät hallitsemaan niitä. Näitä portaita avataan viiden elementin avulla, jotka ovat: Maa, Vesi, Tuli, Tuuli ja Tyhjyys. Tässä siis kopit jokaiselta portaalta:

MAA – Johda itseäsi

Perusta toiminnallemme. Meidän tulee tajuta jokaisen itsensä ja muiden tiimin jäsenten voimavarat, heikkoudet ja vahvuudet.

Visuaalisuus tekemisessä on myös tärkeää, kuten kirjassa kerrotaan, se virittää tiimin, tuo energiaa yhdessä tekemiseen, auttaa ihmisiä virittäytymään ja olemaan läsnä, sekä valjastaa näköaistin uuden oppimiseen. Tämä asia oli mielestäni mielenkiintoinen, ja aikomukseni onkin tuoda visuaalisuutta enemmän tiimini toimintaan.

Realistinen optimistisuus osio pisti myös ajattelemaan. Eli voin vaikuttaa vain itseeni ja itseni kautta vaikutan muihin. Pyrin keskittymään olemaan realistinen optimisti, jotta saan aikaan parempia tuloksia. Käytännössä tämä tarkoittaa kirjan oppien mukaan vähintään kolmea positiivista tekoa tai ajatusta kohden enintään yhtä kehittävää tai kriittistä. Sekä täytyy muistaa analysoida mennyttä lempeästi ja tulvaa suunnittelemalla ja ennakoimalla realisesti Nämä ovat asioita, joita aion kehittää omassa toiminnassani ja sitä kautta tartuttaa muihin tiimini jäseniin.

VESI – Muodosta merkityksellinen tiimi

Kristallinkirkas. Veden voima on valtava tsunami tai pieni pisara. Positiivisen dialogin avulla muodostetaan sinun jaettu visio. Vesi muotoutuu täydellisesti, kuten sinun jaettu visiosi.

Kirjassa käydään läpi tiimin kehityksen vaiheet. Tämä pistää pohtimaan, että missä vaiheessa oma tiimini on tällä suhteellisen uudella tiimiyrittäjyyden tiellä. Seuraavana siis vaiheet:

  1. Orientoituminen
  2. Luottamuksen rakentaminen
  3. Jaetun vision kehkeyttäminen
  4. Sitoutuminen
  5. Käytännön tulokset
  6. Kukoistus
  7. Uusiutuminen

TULI – Kaverijohtajuus sytyttää tiimin

Syväjohtamisen polttopuut sytyttävät tiimisi: luottamus, innostus, oppiminen ja oppiminen. Kaverijohtamisen periaatteet syventävät tiimisi johtamista. Johda tiimiäsi kohti mielekkyyttä: sydämellä, tuloksellisesti ja nuotittomasti.

Syväjohtamisen osio oli mielestäni mielenkiintoinen ja aihe, mikä laittoi ajattelemaan. Tämän johtamismallin periaatteita kuvastetaan tulen polttopuilla. Jokaista polttopuuta tarvitaan jotta saadaan nuotio roihahtamaan liekkeihin.

Kaverijohtajuuden polttopuut:

LUOTTAMUS: Toimi rehellisesti, oikeudenmukaisesti ja tasapuolisesti. Luottamus yksinkertaisesti = tee se, mitä lupaat

INNOSTUS: Löydä inspiroiva tapa motivoida muita tiimin jäseniä.

OPPIMINEN: Tue innovatiivisuutta ja luovuutta.

ARVOSTUS: Hyväksy erilaisuus.

 

TUULI – Tunne ympäristösi ja luo uutta

Kuuntele strategian tekemisessä sydämesi ääntä. Rakenna tiimisi siilikonsepti: mikä innostaa teitä, missä olette parhaita ja mistä teette rahaa?

”Asiakkuuksien tulee olla sinun ja tiimisi kehittämisessä keskiössä”

Kohta, jossa neuvotaan sitä, että asiakkuuksien kanssa täytyy olla tavoitteellisia, on asia jota olemme tiimini kanssa käyneet läpi. Olemme alusta asti pyrkineet siihen, että asiakkaat kenen kanssa teemme projekteja, ovat sellaisia, jotka hyödyttävät meitä matkalla kohti päämääriämme ja visiotamme. Tämän aion ottaa käytäntöön kirjassa olevalla työkalulla nimeltä esimotorola. Olemme käyttäneet sitä työkalua jokaista asiakaskäyntiä ennen, mutta aion kokeilla, että onnistuisiko koko tiimin yhteinen esimotorola. Tällä saataisiin yhteinen suunta asiakkaiden suhteen.

TYHJYYS – Tietoinen läsnäolo

Mieti millaisessa leikissä olet mukana. Keksi itse oman leikkisi säännöt, niin leikkisi on paljon mukavampaa ja helpompaa. Leiki aina sellaista leikkiä, josta kaikki hyötyvät.

Ylläoleva teksti pistää pohtimaan omaa toimintaamme. Tässä osiossa kerrotaan toisten kunnioituksesta. Tiimiliiderillä täytyy olla kyky kuunnella ja kohdata tiimiläisiä yksilötasolla. Olen huomannut, että se ei aina ole niin helppoa kun joka puolelta löytyy asioita mitä pitäisi hoitaa. Mutta kirjaa lukiessani tajusin, että muiden kuuntelulle täytyy vain löytyä lisää aikaa ja malttia. Se on mielestäni tärkeää tiimin toimivuuden kannalta.

 

Tässä siis joitain asioita, mitkä olivat mielestäni tärkeitä. Kirja antoi minulle työkaluja ja muutenkin vinkkejä mitä voisin kehittää itsessäni kaverijohtajana ja vinkkejä joita haluan, että tiimini alkaa toteuttamaan. Uskon, että olemme hyvässä vaiheessa tiimimme matkaa..

 

Jake Vitikainen

Osuuskunta Bisnera

jake@bisnera.fi

 

Tagit: ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!