Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Kehnot pomot ympärilläni

Kirjoitettu 19.05.20
Esseen kirjoittaja: Lotta Kankainen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Kehnot Pomot Ympärilläni
Kirjan kirjoittaja: Thomas Erikson
Kategoriat: 1. Oppiminen, 4. Johtaminen, 4.2. Johjajan / valmentajan taidot ja työkalut, 4.3. Johtamisen ja organisaation kehittämisen työkalut, 4.5. Projektien johtaminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Kehnot pomot ympärilläni

 

Jos olisin kehno pomo, olisinko aivan kehno? Johtaminen on pohjimmiltaan viestintää. Tärkein johtajan taito on kommunikoida alaistensa kanssa, huomaan itsestäni, että olen välillä aivan mahdottoman laiska tai oikeastaan saatan unohtaa vaan vastata tulleisiin viesteihin heti. Tämä hidastaa viestin kulkemista kumpaankin suuntaan, eikä se tee kommunikoinnista ainakaan helpompaa. Viestintä on varmasti monen tiimin kompastuskivi.

 

Ryhdyin miettimään tekeekö ihmisestä paremman johtajan se, onko hän ekstrovertti vai introvertti tai johtaako hän alaisiaan ihmiskeskeisesti vai keskittyen enemmän asioihin. Halusin päästä syvemmälle eri ihmistyyppien johtamistapoihin ja kirjassaan Thomas Erikson käsittelee William Moulton Marstonin DISA-järjestelmää, josta toiset tutkijat ovat kehitelleet värijärjestelmän, jonka tarkoituksena on lisätä ymmärrystä muita ihmisiä kohtaan. Pomot jaetaan neljään eri väriin punaiseen, keltaiseen, vihreään ja siniseen. Koen, että olen itse punaisen ja keltaisen sekoitus, kuitenkin enemmän keltainen.

 

Punaiset ovat pomoina tuloskeskeisiä, keskittyvät johtamaan alaisiaan asiakohtaisesti ja he ovat energisiä, mutta pinna palaa helposti. Taas keltaiset pomot, johtavat ihmiskeskeisesti ja pitävät tunnelmaa korkealla sekä osallistavat muita. Heidän suunnitelmat muuttuvat vähän väliä ja he tykkäävät puhua itsestään, that’s me. Sain palautteena, että pitäisi keskittyä meneillä olevaan asiaan enemmän eikä hypätä heti uuteen paremmalta kuulostavaan juttuun, kun siitä innostuu. Iki-innostujalla on välillä vaikea pysyä pöksyissään. Haluan aina, että töissä on hauskaa ja tunnelma on pirskahteleva, haluan välittää positiivisuutta ympärilleni. Reagoin helposti negatiiviseen tunnelmaan ja se syö energiani aivan hetkessä loppuun. Projektitiimiä kasatessa halusin ympärilleni innostavia ihmisiä, jotta energiat pysyvät hyvinä, sillä on yllättävän suuri merkitys tekemiseen.

 

Kilvoitteluhaasteen projektissa huomasin punaiset piirteeni, johdin projektia todella asiakeskeisesti keskittyen tulokseen. Turhauduin aikataulujen sopimattomuudesta kaikille tiiminjäsenille yhtä aikaa, vaikka eihän meillä ollut kuin aikaa kun COVID-19 iski. Töissä on oltava hauskaa, olen tiedostanut tämän jo pitkään ja projektia tehdessäni huomasin, että halusin sen myös olevan hauskaa. Ja halusin esimerkiksi välittää myös meidän projektitiimin hauskuuden myös asiakkaalle kuvauspäivänä.

 

Suosittelen kehnoja pomoja kaikille, jotka haluavat paneutua enemmän johtamisen psykologiseen puoleen ja ymmärtämään ihmisistä enemmän, miksi he toimivat juuri tietyllä tavalla.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!