Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Kehnot pomot ympärilläni

Kirjoitettu 19.05.20
Esseen kirjoittaja: Lassi Saarinen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Kehnot Pomot Ympärilläni
Kirjan kirjoittaja: Thomas Erikson
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Kehnot pomot ympärilläni

 

Kehnot pomot ympärilläni on Thomas Eriksonin kirjoittama kirja erilaisista johtajista. Kirja on kauan kiehtonut minua ja päätin lukea sen johtajuuden kurssin innostamana. Tämän lisäksi olen kiinnostunut johtajuuden tehtävistä omassa tiimissäni. Kirjassa Erikson käsittelee erilaisia johtajia värijärjestelmän kautta ja havainnoi sitä käyttäen erilaisten pomojen käyttäytymistä. Värijärjestelmä perustuu William Moulton Marstonin kehittelemään DISA-Järjestelmään.  Järjestelmän tarkoituksena oli lisätä ymmärystä toisia ihmisiä kohtaan.

 

Tärkein asia, minkä hyvän johtajan on hallittava on hyvä kommunikointi alaistensa kanssa. Tämän kautta muodostuu luottamus ja sen kautta hyvä työntekijä. Pomo on usein vain nimi paperissa, mutta itse johtaminen on paljon enemmän. Johtaminen tarkoittaa sitä, että osaa käsitellä alaisiaan ja toimia heidän kanssaan. Se tarkoittaa sitä, että on oltava innostava, sitouttava ja kannustava samaan aikaan. Johtajan tittelin merkitys on myös merkityksetön, jos ei osaa johtaa, koska pelkällä tittelillä ketään ei saa tekemään mitään. Tekeminen ja esimerkillä johtaminen tärkeässä osassa johtajan tehtävää.

 

Erikson erottelee kirjassaan pomot neljään eri värikategoriaan:

 

Punaiset:

Punaiset pomot ovat usein herkkäpintaisia ja kärsimättömiä. He vaativat mahdollisimman nopeasti tuloksia. Punaiset pomot kuitenkin saavat useimmiten eniten aikaan tuloksia, koska he ajattelevat rationaalisesti eivätkä anna tunteiden vaikuttaa päätöksentekoonsa.

 

Keltaiset:

Keltaiset pomot näkevät kaikissa parhaat puolensa heti ensimmäisenä. Keltaiset pomot tuovat positiivisuuttaan esille päivittäin ja luottavat usein työntekijöiden tekemiseen. Keltaiset pomot ovat hyviä tekemään työympäristöstä mieleisen ja saavat sen kautta tuloksia aikaiseksi.

 

 

Vihreät:

Vihreät pomot ovat erittäin pitkäpinnaisia ja heidän on vaikea tuoda selkeää viestiä esille työntekijöilleen. Usein heistä joutuu itse lukemaan toimeksiannon. He haluavat olla osa työporukkaa ja tuoda esille itseään kaverinäkökulmasta enemmän kuin pomon näkökulmasta.

 

Siniset:

Siniset pomot ovat usein tunteettomia tekijöitä. Siniset menee ohjekirjan mukaisesti ja heillä on vahva tarve pitää alaisiaan kontrollissa. He etsivät varmuutta kaikesta uudesta ja haluavat, että kaikesta on tehty laskelmat, jotta he näkevät itse jonkun projektin olevan kannattava.

 

 

Näen itsessäni keltaisen ja vihreän merkkejä. Nämä johtajuustyylit istuisivat itselleni parhaiten ja luulen, että oma johtajuuteni sijoittuisikin jompaankumpaan niistä. Olen todella luottavainen muihin ihmisiin ja olen myös todella läheinen ihmisten kanssa, joten minun olisi vaikeaa olla erillään muista ihmisistä johtajan roolissa. Minulle olisi myös vaikeaa se, että minut nähtäisiin vain johtajana eikä työkaverina.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!