Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Kiitorata

Kirjoitettu 08.05.19
Esseen kirjoittaja: Tom Kaskinen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Kiitorata
Kirjan kirjoittaja: Lauri Järvilehto
Kategoriat: 1. Oppiminen, 2.2. Tiimityön taidot ja työkalut, 3.2. Yrittäjän taidot ja työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Kiitorata on kirja, joka kertoo start-up yrityksistä syvemmin ja auttaa ulkopuolista ymmärtämään mitä kaikkea nämä mystiset paljon puhutut ”startupit” oikein ovatkaan?

 

Kirja antaa hyvän käsityksen startuppien onnistumisista ja vaikeuksista ja miksi niihin joudutaan/päästään. Kokosin esseeseeni mielestäni tärkeimmät opit mitä kirja minulle antoi.

 

Startupin ydintekijät

 

Startupit ovat lähes poikkeuksetta teknologiayrityksiä. Tämä johtuu siitä, että räjähdysmäinen kasvu mihin startupissa pyritään ei ole mahdollista henkilövetoisilla toimialoilla. Startupilla henkilöstökasvu aiheuttaa usein ongelmia. Startupissa, kuin oikeastaan kaikessa muussakin, tärkein on aina tiimi. Ideankin pitää olla hyvä, mutta silti jos idea halutaan koskaan toteuttaa, se vaatii tietynlaisia ihmisiä ja tietynlaisia tekoja sen toteuttamiseen.

 

 

Ideaali startup-perustajatiimiin kuuluu kaikki keskeiset osaamisalueet, jotta se voi toimia ja viedä ideaansa tarvittaessa vain ydintiiminsä voimin eteenpäin. Minkälaisia ihmisiä sitten tarvitaan?

 

Teknologiaosaaja joka osaa tuottaa tarvittaessa tarvittavan koodin tai rautasuunnittelun.

 

Suunnittelija joka osaa vastata käyttöliittymäsuunnittelusta, oli kyse sitten ohjelmistosta tai fyysisestä laitteesta.

 

Markkinointiosaaja. Ilman taitavaa markkinointia idean tasolla olevaa firmaa on lähes mahdotonta saada lentoon. Pahimmillaan insinööripainoitteinen tiimi teker vuosia töitä julkaistakseen vain prototyypin, jota kukaan ei halua ostaa.

 

Johtaja joka osaa ohjata henkilöstöä ja tiimiä kohti sitä suuntaa, mikä on missäkin tilanteessa tärkeintä. Tämä on hyvin tärkeää varsinkin kun startup alkaa kasvaa.

 

Talousosaaja joka osaa pitää kulut hallinnassa. Startup tuottaa väistämättä pitkänkin aikaa pelkkää tappiota, ja elelee sijoittajien rahoilla.

 

Tämä on ideaalitilanne. Tiimissä ei kuitenkaan tarvitse aina olla viittä henkilöä, yksi henkilö voi hyvinkin olla osaaja monessa osa-alueessa. Näitä taitoja tarvitaan väistämättä kuitenkin jokaisen aloittavan startupin riveihin menestyksen takaamiseksi.

 

”Kaikki tapahtuu liiketoiminnassa vain kerran.”

 

Tämä oli mielestäni mielenkiintoinen lause, koska se pitää hyvinkin paikkaansa. Seuraava Bill Gates ei rakenna käyttöjärjestelmää. Seuraava Mark Zuckerberg ei luo sosiaalista mediaa. Jos kopioit näiltä kavereilta, et opi heiltä. Seuraava Suomalainen innovaatio ei ole uusi nokia, tai seuraava SuperCell. Se on jotain, mitä kukaan ei osaa ennustaa.

 

Startupeissa on hyvin tärkeää määrittää jonkinlainen ultimaattinen päämäärä mihin pystytään tähtäämään pitkässä juoksussa. Seuraavat neljä asiaa kannattaa listata ja miettiä valmiiksi.

 

  1. Mihin yritys on menossa? Mikä on unelmamme?
  2. Miksi ylipäätään olemme olemassa? Mitä yritämme saavuttaa?
  3. Mitä teemme? Milloin?
  4. Miten teemme sen? Mitä hyödynnämme?

 

”Minimum Viable Product = MVP”

 

MVP tarkoittaa tuotteen muotoa millä voidaan testata tarpeeksi hyvin, saadaanko sillä ikinä tarpeeksi suosiota pienimmällä mahdollisella panostuksella. Yritetään siis selvittää kysyntää ja asiakkaan tarpeita.

 

Kirja painottaa testaamaan mahdollisimman paljon. Aina kun saadaan uusi idea tai läpimurto, testataan sen toimivuutta kentässä mahdollisimman pian. Palautteen avulla pidät suunnan oikeana läpi matkasi.

 

Voin suositella kirjaa kaikille niille, joita kiinnostaa startupit ja miten ne toimivat. Mielestäni kirja antaa kuitenkin loistavan kuvan siitä, miten tiimi kasataan ja miten sen kannattaa operoida. Näitä taitoja voi soveltaa startuppien ulkopuolella, ja esimerkiksi omassa tiimissään.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!