Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Konflikteja

Kirjoitettu 01.09.14
Esseen kirjoittaja: Paula Äijänen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Esimiestyö ongelmatilanteissa
Kirjan kirjoittaja: Pekka Järvinen
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tiimillä menee hyvin, rahaa on ja kaikki tekevät töitä. Sitten jostain kuitenkin ponnahtaa esiin konflikteja, työskentely ongelmia ja ristiriitoja. Helpointahan tässä olisi vain antaa asian olla, ja odottaa, jos se menisi itsestään ohi.. Odottaminen vaan ei aina paranna, useimmiten ainoastaan pahentaa tilanteita. Jokaisella on oma mielipide, toimintapa ja olemme erilaisia, aina ei tule kaikkien kanssa toimeen, eikä halua työskennellä kaikkien kanssa. Kuitenkin erimielisyydet tulisi purkaa ja puhua läpi, vaikka sen tuntuukin hankalalta. Konfliketeja tulee aina, ihan sama missä työpaikassa olet. Ne pitää opetta hoitamaan asiallisesti läpi, eikä jättää muhimaan.

Ristiriidat ja ongelmat voidaan jakaa neljään ryhmään; muutos ja kriisitilanteet, yhteisöllinen stressi ja työuupumus, yksilölähtöiset ongelmat, kärjistyneet yhteistyöongelmat ja- ristiriidat.

Tiimissä on kyllä näkynyt jokaista neljää ristiriitaa. Erivaiheet taloudessa, kova työnteko sekä henkilökemiat ovat olleet Intolle suurimpia ristiriitojen lähteitä. Johtoryhmän ja tiimiliidereiden (eli minun ja Jussin) tulisi ottaa enemmän vastuuta ristiriitojen selvittelyssä ja läpi käymisessä. Se ei pelkästään vie tiimiä eteenpäin, vaan opettaa meillekin johtajuutta. Me olemme kuitenkin vastuussa tiimin hyvinvoinnista. Keskustellessa vaikeista asioista, aihe usein karkaa, se on sama, kun pitäisi lukea, niin mielummin vaikka siivoaa. Hankalat asiat tulee kuitenkin käsitellä, kirjat täytyy lukea ja konfliktit selvittää. Johtoryhmän tehtävänä on nostaa kissa oöydälle.m

 

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!