Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Kuinka kasvaa tiimiyrittäjäksi?

Kirjoitettu 14.04.19
Esseen kirjoittaja: Johanna Lamberg
Kirjapisteet: 3
Kirja: Kuinka kasvaa tiimiyrittäjäksi?
Kirjan kirjoittaja: Timo Lehtonen
Kategoriat: 1. Oppiminen, 2.2. Tiimityön taidot ja työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Aloittaessani kirjan lukemista mielessäni pyöri useita kysymyksiä. Miten saan Tiimiakatemiasta kaiken mahdollisen irti? Kuinka saan kehitettyä itseäni Tiimiakatemialla? Näihin sain vastauksia Lehtosen kirjasta ”Kuinka kasvaa tiimiyrittäjäksi?”. Opintojani on jäljellä 1,5 vuotta, mikä on loppujen lopuksi hyvin lyhyt aika. Mahdollisuudet itsensä kehittämiseen ovat vielä valtavat, kunhan sen oivaltaa!

”Uskalla kokeilla. Tee virheitä ja opi niistä.”

Ennen Tiimiakatemiaa pelkäsin paljon uutta. Pysyin vanhoissa tutuissa kaavoissa esimerkiksi työn teossa. Pyöritin kotipalvelu yritystäni samanlailla vuodesta toiseen, enkä kehittänyt siihen mitään uutta. Se oli tuttua ja turvallista missä ei voinut epäonnistua. Tiimiakatemialle tullessani ajatukset uusista projekteista pyörivät paljon helpoissa hanttihommissa mitä tiimimme voisi tehdä. Onneksi tiimistämme löytyi niitä, jotka uskaltavat ajatella avoimemmin ja kokeilla uutta. Tietenkin se innostaa myös minua, jos muutkin uskaltavat. Ensimmäisen puolen vuoden aikana olen ymmärtänyt, että Tiimiakatemia on mahdollisuus testata jotain sellaista mitä ei tekisi normaalisti. Meillä on koko Tiimiakatemia ja tiimin tuki ympärillä.

Virheiden tekeminen on edelleen pelottavaa, mutta jälkikäteen ajateltuna ne kaikki tehdyt virheet ovat olleet opettavaisia. Eipä ne nyt niin kamalia ole ollutkaan, eivätkä ne olleet maailmaa kaatavia. Esimerkkinä olemme ottaneet sellaisen projektin mikä ei motivoi yhtään, mutta olemme ajatelleet, että tässäpä on hyvä mahdollisuus verkostoitua yrittäjiin. Siinä on käynyt niin, että projekti jäi tekemättä ja kaikkia ärsytti edes ajatella kyseistä projektia. Päädyimmekin kyseisen yrittäjän kanssa ratkaisuun, että ei ole järkevää tehdä projektia mikä ei motivoi yhtään. Välit jäivät hyviksi ja opimme, että on sanottava myös ei niille hommille, mitkä eivät motivoi. Nykyään harkitsenkin pidempään, mihin projekteihin lähden mukaan.

”Hymyile, nauti ja heittäydy.”

Todellakin nautin joka päivästä Tiimiakatemialla. Aamulla herätessäni en todellakaan ajattele, että täytyy lähteä ”kouluun”. Ajattelen, että mitähän tämäkin päivä tuo tullessaan Tiimiakatemialla. Olen löytänyt omia mielenkiinnon kohteita Tiimiakatemialla ollessani ja alkanut suuntaamaan energiaa niitä kohti. Tapahtumantuottaminen ja nuorten työelämävalmennus ovat tämän hetken suurimmat mielenkiinnon kohteet. Olen lähtenyt projekteihin mukaan, mitkä liittyvät tapahtumatuottamiseen ja nautin siitä, että saan tehdä sellaisia projekteja, mitkä kiinnostavat ja innostavat. Projekteissa on myös hetkiä, missä olen epämukavuusalueella, mutta ei mikään muu voi kehittää kuin tekemällä niitä asioita mitkä vähän jännittää.

Tarvitsen taidon heittäytyä asioihin. Tiedostan, että minun täytyy olla avoinmielisempi asioille ja uskaltautua heittäytyä esimerkiksi esiintymään lavalle jokin päivä. Niinhän sitä sanotaan, että ensimmäinen kehitysaskel on, että tiedostaa omat heikkoutensa.

 

Miten tiimi saadaan seuraavalle tasolle?

Tiimi on pieni ryhmä ihmisiä, jotka ovat sitoutuneet yhteiseen päämäärään, yhteisiin tavoitteisiin ja yhteiseen toimintamalliin.

Jokaisella tiimillä on kehitysvaiheet. Nämä ovat nimeltään työryhmä, valetiimi, potentiaalinen tiimi, todellinen tiimi ja huipputiimi. Olemme pohtineet Potentian kanssa jo jonkin aikaa, että olemmeko valetiimivaiheessa. Kaikki eivät uskalla paljastaa omia tunteitaan tai kertoa, mitä mieltä ovat oikeasti. Saatetaan puhua selän takana tai jossitellaan ettei jouda tekemään mitään. Tarvitsemme nyt jotain, millä saamme tiimimme kohti seuraavaa tiimin kehitysvaihetta.

Loimme tiimillemme heti opintojen alussa yhteiset pelisäännöt, mutta niihin ei sitouduttu. Esimerkiksi sovimme yhdessä jos treeneistä myöhästyy, pääsee sisälle vasta tauolla. Kun ensimmäinen kerta tuli vastaan, päästimme myöhästyneet silti sisälle heti kun he saapuivat paikalle. Näin olemme toimineet tähänkin päivään saakka. Meillä ei ole ollut pelisääntöjä mitä noudattaa, joten päätimme tehdä synnytyksen, joka käsittelee aihetta: ”Miten saamme tiimimme seuraavalle tasolle?” Löysimme synnytyksen alussa ongelmamme. Meillä ei ole yhteistä päämäärää ja meiltä puuttuu luottamus, rehellisyys ja avoimuus. Olemme vakavia ja meiltä puuttuu hauskuus tekemisestä.

Kävimme synnytyksen aikana pitkiä keskustelua tiimimme kanssa, mikä oikeasti ärsyttää tällä hetkellä tiimissä ja kuinka voimme oikeasti tiimiytyä vielä paremmin. Tämä keskustelu oli tärkeää jo pelkästään tiimin kehittymiselle, sillä ehkä ensimmäistä kertaa olimme avoimia toisille. Näiden keskusteluiden jälkeen aloimme luomaan tiimillemme uusia pelisääntöjä. Sääntöjä, joihin jokainen oikeasti sitoutuu. Loimme myös minimivaatimukset tiimin yksilöille, mitkä tulee olla suoritettuna joka kuukausi checkissä. Jos niihin ei päästä, keskustelemme asiasta ja pohdimme, että onko Tiimiakatemia oikea paikka. Mutta haluamme myös palkita eikä pelkästään vaatia. Luomme lähipäivinä palkintojärjestelmän, jolla palkitaan parhaat tekijät tiimistämme. Tämä motivoi osaksi myös jokaista tavoittelemaan kohti parempia tuloksia.

Saimme luotua hyvät pelisäännöt, vaatimukset ja palkitsemisperiaatteen, mutta vielä tarvitaan jokaisen sitoutumista siihen, että niitä noudatetaan. Potentia nousee seuraavalle tasolle pian!

 

Lehtosen kirja avasi hyvin sen, mistä kaikesta Tiimiakatemian oppimismenetelmä koostuu. Tiimiakatemian voimakenttä koostuu teoriasta, puuhastelusta, tiimistä, käytännöstä, innovaatiosta, bisneksestä ja yksilöstä. Tärkeintä kirjaa lukiessa oli se, että se herätti omat ajatukset siihen, kuinka saan kaiken mahdollisen irti Tiimiakatemiasta. Uskallan kokeilla, tehdä virheitä, olla avoinmielisempi ja tehdä tiimin kanssa.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!