Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Kuinka olla piittaamatta paskaakaan?

Kirjoitettu 08.05.19
Esseen kirjoittaja: Tom Kaskinen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Kuinka olla piiittaamatta paskaakaan
Kirjan kirjoittaja: Mark Manson
Kategoriat: 1. Oppiminen, 3.2. Yrittäjän taidot ja työkalut, 8. Henkinen kasvu

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

”Älä jää vatvomaan ongelmaa mielessäsi. Kunhan teet jotakin. Ratkaisu löytyy ennen pitkää”

 

Tämä oli mielestäni kirjan yksi parhaita laineja. Olen itse sortunut tähän ajatteluun hyvinkin paljon isojen ongelmien kohdalla. Mietin ensin ongelmaa, sitten koitan unohtaa sitä, ja se tuleekin eteeni kahta kauheampana. Olen yrittänyt ottaa itseäni niskasta kiinni ja hoitaa asiat silloin kun ne oikeasti pitää hoitaa. Joskus olen onnistunut, joskus en.

 

Kirjan kansi ja titteli ovat jo yksinään mielenkiintoisia, koska yritän itsekin lopettaa muiden mielipiteiden ajattelun ja välillä olla piittaamatta paskaakaan. Kirjassa on hauskasti kerrottu tarinoita ja kokemuksia erilaisista tilanteista. Esimerkiksi vastuunotosta ja tietämättömyydestä. Omalla tavallaan kirja selvästi yrittää saada lukijan ajattelemaan olevansa samalla viivalla kaikkien kanssa ja kannustamaan yrittämään silti. Tämä on minusta hyvä asia, mutta tähän tilanteeseen elämässäni se ei ole niin hyödyllinen kuin voisi olla. Ajattelen liikaa mitä muut ajattelee, vaikka pyrinkin esittämään että en ajattele. Kirjassa oli hyviä pointteja siihen liittyen.

 

Tee edes jotain -periaate

 

Tämä kappale oli minulle osuvin. Kirjailija käyttää paljon esimerkkejä omasta elämästään mikä tekee kirjasta helpon luettavan. En ole ikinä ollut persoona joka jää tekemättä mitään. Yleensä keksin tekemistä jos sitä ei ole. Tästä lukeminen kuitenkin vahvistaa innostusta lähteä tekemään asioita esimerkiksi tiimiakatemialla.

 

Onhan se paljon helpompi istua treeneissä hiljaa ja vääntää kirjapisteitä hiljaa omassa rauhassa kuin soittaa asiakkaille ja innovoida uusia ideoida. Tiimiakatemialla totuus on kuitenkin se, että jos menet sieltä mistä aita on matalin ainoa joka kärsii olet SINÄ ITSE! Tällä ajattelumallilla toivoisin, että jokainen tiimiyrittäjä ajattelisi. On vaikeaa etsiä itse tieto ja asiakkaat, mutta se on ainoa oikea reitti tehdä se.

 

Sano ei -periaate

 

Kirjailija kertoo omasta päätöksestään myydä omaisuutensa ja lähteä matkaamaan maailmaa, mistä hän pääsee lopulta nykyhetkeen jossa hän asuu New yorkissa vaimonsa kanssa.

 

”Ei tekee elämästä parempaa”

 

Monessa elämäntapaoppaassa kehotetaan sanomaan kaikkiin mahdollisiin mahdollisuuksiin aina kyllä. Hehkutetaan aina miten ”jokainen tsäänssi on mahdollisuus” jne. Minulle kieltäytyminen on ollut aina hankalaa, koska otan mielelläni haasteita vastaan. Olen kuitenkin nyt alkanut oppimaan, ettei kaikkeen vaan yksinkertaisesti kannata sanoa kyllä. Joskus asioita kannattaa ajatella tarkemmin ja laittaa ne tärkeysjärjestykseen. ”Voitko hoitaa tän?” ”joo”, oli klassinen vastaus melkein kaikkeen ennen. Nykyään ajattelen ennen kuin vastaan.

 

Kirja oli kaiken kaikkiaan hyvä ja sain aina tietyistä kohdista irti hyvääkin tavaraa. Suosittelen kirjaa kaikille, ketkä ovat jollain tavalla epävarmoja omasta tekemisestään ja toiminnastaan.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!