Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Kuinka olla piittaamatta paskaakaan

Kirjoitettu 29.08.19
Esseen kirjoittaja: Lauri Suhonen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Kuinka olla piittaamatta paskaakaan
Kirjan kirjoittaja: Mark Manson
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

 

 

Jaahas se olisi jälleen juhla-aika eli esseeaika. Tällä kertaa valitsin luettavakseni kohutun sekä kehutun eepoksen, eli Mark Mansonin Kuinka olla piittaamatta paskaakaan. Valitsin kirjan sillä olin kuullut, että se sopisi minulle ja halusin ottaa siitä selvää. Olen myös viimeaikoikoina ollut kiinnostunut paljon juuri henkisen hyvinvoinnin kirjoista, joten ajattelin, että tämä kirja voisi antaa minulle lisää oppeja aiheeseen liittyen.

Ensimmäisenä kirjaa lukiessani huomasin sen erikoisen ja kaunistelemattoman kirjoitustyylin, josta tykkäsin heti. Se oli jo yksi iso asia minkä takia luin kirjan niin nopeasti. Jotenkin tähän hieman ronskiin kirjoitustyyliin pystyin samaistumaan todella hyvin. Kirjan pääaihe on se, että ei pidä miettiä liikaa asioita, joihin ei itse pysty vaikuttamaan. Olen omasta mielestäni aina ollut hyvä keskittymään vain niihin asioihin, joihin itse pystyn vaikuttamaan. Kuitenkin viime aikoina olen miettinyt liikaa kaikkea turhaa ja sitä kautta ollut ehkä lievästi masentunut. Tämän takia olen keskittynyt enemmän henkiseen hyvinvointiin, jotta pystyisin sitä kautta olemaan tiimille parhaiten hyödyksi. Varsinkin tämä kirja on ollut suuri apu ja vertaistuki ongelmiini. Toisin kuin monessa muussa henkisen hyvinvoinnin kirjassa mitä olen lukenut, Kuinka olla piittaamatta paskaakaan- käsittelee tosielämän tilanteita ja asioita, eikä mitään kuvitteellisia henkimaailman juttuja. Tämän takia kirja tuntuu paljon käytännönläheisemmältä itselle, asioihin on helpompi samaistua ja täten ottaa oppia ja koppia. Olen jo nyt huomannut ajattelevani asioista eri tavalla ja koittanut olla miettimättä asioita yli ja antaa vaan olla. Tämä on ollut todella rauhoittavaa henkisesti.

Kirjassa puhuttiin paljon myös onnellisuudesta. Kirjassa kerrottiin paljon mistä onnellisuus koostuu. Kirjassa puhuttiin paljon myös siitä, miten rikkaudet eivät takaa onnellisuutta. Rikkailla on rikkaiden ongelmat ja köyhillä on köyhien ongelmat. Kirjassa myös mainittiin siitä miten sosiaalinen media ja internet vaikuttavat siihen, kuinka onnelliseksi tai masentuneeksi ihminen voi itsensä kokea nopeammin kuin koskaan. Esimerkiksi sosiaalisessa mediassa pääset näkemään ihmisten elämää toiselta puolelta maapalloa. Yleensä elämä näyttää olevan täydellistä ja kaikki ovat iloisia koko ajan. Tähän onkin helppo hämäytyä ja alkaa miettimään omaa elämäänsä kurjuuksineen ja ongelmineen. Itse olen aina ajatellut asian olevankin näin, mutta varmasti monelle asian tajuaminen olisi todella hyödyllistä ja helpottavaa.

Varmasti kuitenkin kirjan isoin ja tärkein sanoma on turhan huolehtimisen unohtamisen ohella se, että uskaltaisi olla oma itsensä tilanteessa kuin tilanteessa. Kaikkia ei voi miellyttää, eikä kannata turhaan muuttaa käytöstään tilanteesta riippuen. Pitää uskaltaa sanoa ei ja olla rehellinen niin itselle kuin muillekin. Olen tästä täysin samaa mieltä.

Mielestäni kirja oli ihan kannattava lukukokemus ja välillä jopa nautin siitä oikeasti. Voittamisen anatomian ohella yksi parhaista henkisen hyvinvoinnin kirjoista mitä olen lukenut. Suosittelen varsinkin niille, jotka stressaavat asioista liikaa.

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!